Görüş Bildir
Haberler
Genel Sağlık-İş Sendikası Açıkladı: 4 Kişilik Bir Ailenin Simit ve Çay Maliyeti...

Genel Sağlık-İş Sendikası Açıkladı: 4 Kişilik Bir Ailenin Simit ve Çay Maliyeti...

Aralık ayı enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte memur ve memur emeklisine yüzde 25,65 zam yapılacak. Peki 4 kişilik bir aile 3 öğün sadece 1 simit 1 çay menüsüne 1 ayda ne kadar harcamak zorunda?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Haber Global'de yer alan habere göre, aralık ayı enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte memur ve memur emeklisine yüzde 25,65 zam yapılacak. Peki 4 kişilik bir aile 3 öğün sadece 1 simit 1 çay menüsüne 1 ayda ne kadar harcamak zorunda?

Simit'in fiyatı son zamlarla birlikte Türkiye'de ortalama 2.5 TL oldu, Çay ise 3 lira civarında oldu.

Bir simit, bir çay ile geçinirse aylık 1.980 TL

Bir simit, bir çay ile geçinirse aylık 1.980 TL

Birleşik Kamu-İş’in Aralık ayı araştırması, 4 kişilik bir aile için yoksulluk sınırının 13 bin 598 lira olduğunu ortaya koyarken, memur maaşlarına yüzde 100 zam yapılması durumunda dahi pek çok çalışanın maaşı yoksulluk sınırının çok altında kalacak. 

Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Derya Uğur, 4 kişilik bir ailenin 3 öğün bir simit, bir çay ile geçinirse aylık 1.980 TL ödemesi harcaması gerekeceğini ifade etti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
9
6
4
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Betül

Sakarya simit 3-3,5 tl bilginize

Deniz İnce

Kimdi lan o gerekirse simit yeriz diyen. Hadi bi daha besaplasın şimdi

era

Boşuna hesap yapılmasın. İktidar zaten biliyor bunları, hepsi farkında. Onlardan olmayanlar umurlarında değil insan yerine koyulmuyoruz. İstersek simiti 10 l... Devamını Gör