Görüş Bildir
Haberler
Genç Odalarına Özel Renkler

Genç Odalarına Özel Renkler

Filli Boya
04.02.2015 - 13:51 Son Güncelleme: 04.02.2015 - 16:09

Evlerde tek tip renk ve mobilyalar yerine artık çeşitlilik hakim. Bu durum gençlerin mekânları için de geçerli. Genç odalarının duvarlarında kullanılabilecek birkaç rengi tamamlayıcılarıyla birlikte derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kırmızı-Turkuaz

Kırmızı-Turkuaz

Gençlik ve canlılık deyince akla ilk gelen renk kırmızı. Coşku ve enerjiyi temsil eden kırmızı, genç odaları için biçilmiş kaftan. Büyüyünce de kullanır diye düşünüp bebek odasının duvarlarını kırmızıya boyarsanız, sakinliğin hüküm sürmesi gereken odadan sürekli ağlama sesleri duyabilirsiniz. Kırmızı gibi güçlü bir rengin tamamlayıcı rengiyse turkuaz. Kırmızının verdiği hareketliliği Filli Boya iç cephe kartelasından Nil Yeşili rengi ile dengeleyebilirsiniz.

Sarı-Mor

Sarı-Mor

Güneşin rengi olan sarı gençlik ve canlılık aşılar. Sarıya boyanmış bir odada hareket, müzik, oyun mutlaka olacak. Bunun yanı sıra bu renk gençleri ders çalışmaya da teşvik edecek. Yalnız unutmamak gerekir ki sarı güçlü bir renk ve tamamlayıcısıyla kullanılmalı. Sarının tamamlayıcısı olan morun koyu tonları yerine Filli Boya iç cephe kartelasından Lila ve Lavanat gibi açık tonlarını kullanmanızı öneririz.

Turuncu-Mavi

Turuncu-Mavi

Eski evlerde hâlâ genç odaları biraz küçük. Küçük odalar da sanılanın aksine parlak renkleri kaldırabiliyor. Turuncu gibi zor ve iddialı bir rengi tek bir duvarda kullanarak boğucu olma riskini ortadan kaldırabilirsiniz.Turuncunun tamamlayıcısıysa gökyüzü mavisi. Turuncu ortama neşe katarken ve duygusallığa yöneltirken mavi mantığı konuşturur ve dinlendirici bir etkisi vardır. Filli Boya iç cephe kartelasından Atlas rengi turuncu tonlarının tamamlayıcı olarak ideal. Gençler hem duygusal hem de mantıklı olabilmeli değil mi?

Yeşil-Pembe

Yeşil-Pembe

Genç odaları için ideal son renk ikilimizse yeşil ve pembe. En deli çağlarını yaşayan gençler bazen ihtiyaç duydukları denge ve huzuru yeşilde bulabilirler. Saflığı ve masumiyeti ön plana çıkaran pembeyse duygularını yoğun yaşadıkları bir dönemde genç kızların vazgeçilmezi olabilir. Filli Boya iç cephe kartelasından pembe tonlardaki Masal Pembesi rengi huzur dolu tonlardaki Verde rengi ile tamamlanarak genç odalarını ayrıcalıklı kılıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
24
20
11
8
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın