Görüş Bildir
Haberler
Gelecekte 18 Yaşındaki Kızıma Söyleyeceğim 18 Şey

etiket Gelecekte 18 Yaşındaki Kızıma Söyleyeceğim 18 Şey

Bengisu Azder
07.03.2015 - 01:01 Son Güncelleme: 09.03.2015 - 19:58

Bu gezegende, az sayılabilecek bir zaman geçirmiş olabilirim ama bazen üniversitenin başında bile olsam olgun bir kadın gibi hissediyorum. Şimdilik bir çocuğum olmasa da bu yaşadığım bir dilim yetişkinlikten, kızıma aktarmak istediğim bilgece laflarım olduğunu düşünüyorum. 18. yaş, hayatının en önemli yaşı olacak. Ben bu kısacık ömrümde birkaç ders öğrenebilmeyi başardım. İşte gelecekte 18 yaşındaki kızımla paylaşmak istediğim 18 ders;

Kaynak: http://www.huffingtonpost.com/unwritt...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hiçbir zaman film sırasında mesajlaşan insan olma. Filme dalıp sonrasında saçının içinde mısır bulmayı hak ediyorsun.

www.funnyjunk.com

2. Birini sevdiğini, aslında söylemek istediklerini yutarak değil de onu içten bir şekilde tebrik ettiğinde anlayacaksın.

3. Üzgün hissettiğinde yaz. Ya da kırılmış. Ya da bunalmış. Veya ilham bulmuş.

Kalem ve kağıtta hiçbir terapistte olmayan bir güç var. Eğer göz kapaklarınızı zorlayan veya göğsünüzü sıkıştıran bir şeyler hissediyorsan, azıcık mürekkep dök kağıtlara. Sadece o şekilde anlarsın neyin canını bu kadar sıktığını. Yatak odanda aynanın önünde bir kalem bir de defter tut. Sabahın beşinde neyin ortaya çıkmak isteyeceğini bilemezsin.

4. Okuyacağın yazılar, izleyeceğin diziler veya yiyeceğin yemek bekleyebilir, insanlar beklemez.

5. Henüz sormadığın soruların cevaplarını bile taşıyan, 'o' insanı bulduğunda dünyanın en şanslı insanı olacaksın. Sakın kaçmasına izin verme. O kişi için de aynı değerde olmaya çalış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tek isteği hanesine bir skor daha eklemek olan birisiyle takılma.

7. Sayılar sadece birer semboldür ve seni tanımlamaz. Sana yüzde 100 saygıya layık biri olmadığını söyleyene 32 dişini de göster ve 10 parmağını (aslında 1 tanesi yeterli) kullan.

8. İnsanların saçıyla oyna. Saçın sevdiğin kişinin parmaklarının ucundan gelmiş yağ ile doluysa gün her zaman 'iyi saç günü' sayılır.

9. Diş ipi berbat bir şey evet, ama emin ol çürük daha berbat.

10. Şarkı sözlerini sevebilirsin.

Erkek kardeşinin sevmediği şarkıları beğeneceksin, en yakın arkadaşının bayıldığı şarkı kulaklarına pamuk doldurma isteği yaratacak. Bir şarkıyı senin kadar seven birini bulduğunda, onunla tekrar tekrar dinleyeceksin. Müzik kimyanın haberdar olmadığı bağlar yaratır.  Bir şarkı seni başka bir şehre, ülkeye, zamana veya hafızandan bir ana yollayabilir. Sana yazı hatırlatan şarkılar da olacak, kalbinin artık kırık olmadığını fark ettirenler de... Ağlayacaksın ve bu güzel bir şey. Bu, şarkıcı işini yapmış demek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Eğer bir şeyi söylemekten korkuyorsan onun hemen söylenmesi gerekiyor demektir. HEMEN.

12. Bir sivilceyi patlatmak çok nadiren doğru tercihtir.

13. Artık o zamanın en gözde telefonu hangisi olduysa, onu alırken garanti yaptırmayı unutma.

Bu dünyada çok fazla cilveli ve telefonu çağıran banyo ile düşme tehlikesine sahip yer var. Bu arada tamamen alakasız bir bilgi ama, kilerini her zaman pirinç ile dolu tut.

14. Eğer bir akşam, kendini makyajını yapmış bir şekilde, bir oğlanı beklerken bulursan sil o yüzündeki katmanı ve yatağa git.

15. Herkes bir şansı hak eder.

Köşedeki tuhaf ayakkabı bağları çözülmüş çocuk ya da o utangaç olan, denemekten bir şey çıkmaz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Seni hiçbir arkadaşının yapamayacağı kadar iyi anlatan cümleler olacak. Hiçbir erkeğin hissettirmediği şeyler hissettiren alıntılar... Sana huzur ve heyecanı aynı anda getirecek kelimeler...

Bu sözleri ya da kelimeleri yaz ve yakınına yerleştir. Şu anda edebiyat dersinden nefret ediyor olsan da cümle kurmanın inceliklerini öğrendiğinde değerini anlayacaksın.

17. Bazen en iyi bildiğin konulardan da olsa düşük not aldığın sınavlar olacak. Bazen mülakatta insanları etkilemekten de öte iş çıkardığını sanarken alamadığın işler olacak. Dürüst olmak gerekirse, başaramayacağın şeyler olacak.

Ama hatırlaman gereken şu ki, ertesi günün sabahında uyanıp en sevdiğin kıyafetini üzerine geçirdiğinde ve hiçbir zaman geriye bakmadığında, asla başarısız biri olmayacaksın.

18. Eğer bir veda seni ağlatıyorsa, söylediğin son sözlerin o olmaması için elinden geleni yap.

İster 18 ister 81 yaşında ol, bu kurallar dünya çapında geçerli.

Umarım, herkes kendine bu listeden bir şeyler almıştır, yaşı ne olursa olsun. Umarım, hayatınızı değiştirme kararı alırsanız bunları akılda tutmaya çalışırsınız. Umarım, deneyimlerinizi sadece kendiniz için daha iyi biri olmak amacıyla değil, değer verdiklerinizin de daha iyi olmaları için kullanırsınız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
244
104
42
11
10
8
3