Görüş Bildir
Haberler
Gelecek Bu Teknolojilerin Üzerine İnşa Edilecek: Finans Dünyasında Hayata Geçirilmesi Beklenen 8 Teknolojik Gelişme

Gelecek Bu Teknolojilerin Üzerine İnşa Edilecek: Finans Dünyasında Hayata Geçirilmesi Beklenen 8 Teknolojik Gelişme

VakıfBank
18.11.2019 - 15:03

Finansal teknolojiler ya da yaygın kullanılan adıyla Fintech, geleceği şekillendirecek en önemli konulardan biri. Ülkeler ve bankalar bu konudaki çalışmalara büyük önem veriyor.

Gelin hep birlikte geleceğin finans dünyasında bizi nelerin beklediğine kısaca göz atalım. 💵💳

1. Bankacılık sisteminde kullanılan yapay zeka ve kişisel asistan daha çok geliştirilecek ve dijital bankacılık deneyimi güçlenecek.

Şu anda hali hazırda dijital bankacılıkta kullanılan yapay zeka daha da geliştirilecek belki de bir banka çalışanının verdiği hizmetlerden fazlasını verebilecek. 🤖

2. Kişisel şifrelemeler parmak izi, göz retinası veya yüz tanıma sitemleri kullanılarak gerçekleşecek böylece güvenlik arttırılacak.

Evet artık o bilim-kurgu filmlerinde gördüklerimiz gerçek oluyor. 😅

3. Banka şubeleri yine var olacak ama tüm işlemler mobilden veya nesnelerin interneti yardımı ile halledilebilecek.

Kimse şubeye gitmeyecek, siz nerdeyseniz bankanız oraya gelecek. 🤓

4. Yapılacak yatırımlar öncesi oluşturulacak simülasyon ile riskler ve kazançlar daha çok öngörülebilir hale gelecek.

Her şeyin planı önceden dijital ortamda yapılacak. 😎

5. Blockchain mantığı geliştirilerek kötü niyetli 3. şahısların hesaba müdahale riski minimuma indirilecek. Hesap güvenliği daha da geliştirilecek.

Kripto paralar ile birlikte geliştirilen bu sistem geleceğin bankacılık hamlelerini de belirleyecek. 💻

6. Sigortalama sistemi, kişilerin anlık sağlık durumuna göre yapılacak. Üzerimizdeki akıllı cihazlar ve giyilebilir teknolojiler sayesinde sağlık verilerimiz anlık ölçülecek buna göre primler ödenecek.

Hatta bu cihazlar tarafından otomatik hastane randevuları alınabilecek. 🩺👨‍⚕️

7. Yakınlarımıza para göndermek, bir başkasına para transferi yapmak için bankaya gitmemize ya da mobil uygulamasını kullanmamıza gerek kalmayacak günlük kullandığımız sohbet, mesajlaşma uygulamaları bile yeterli olacak.

WhatsApp'tan Facebook'tan kolayca para gönderilebilecek. Tabii bunlar yukarıda bahsettiğimiz güvenlik önlemleriyle yapılacak. 😎

8. Para kavramı maddi bir şey olmaktan çıkacak belki de tamamen dijital bir olgu olarak tanımlanacak. Nakit para tümüyle ortadan kalkacak.

Şu anda bile dünyadaki paranın %80 - %90'ı dijital ortamda bulunuyor. Bu oran belki de ileride %100'e çıkacak ve nakit para kavramı ortadan kalkacak. 💸

Şimdi Hack to the Future etkinliği ile VakıfBank; benzer teknolojileri üretecek, finansın geleceğini kodlayacak gençleri arıyor!

Şimdi Hack to the Future etkinliği ile VakıfBank; benzer teknolojileri üretecek, finansın geleceğini kodlayacak gençleri arıyor!

Yeni nesil teknolojileri kullanarak geleceğin finans dünyasını hayata geçirmek istiyorsan, sen de Hack to the Future’a gel, yanındaki güç olalım!

Katılım koşulları, ödüller ve etkinlik hakkındaki diğer bilgilere ulaşmak için tıkla!