Görüş Bildir
Haberler
Geçtiğimiz On Yılda Çalınan Kripto Miktarı Sizi Şok Edecek

Geçtiğimiz On Yılda Çalınan Kripto Miktarı Sizi Şok Edecek

İlhan Güzel
28.12.2021 - 12:55

Kripto, insanların genel olarak finansın geleceği olarak adlandırmaya başladıkları bir şey haline geldi, çünkü bu, potansiyel olarak bu konuda işleri biraz merkezileştirmeye yol açabilecek türden bir teknoloji. Birçok yatırımcı da varlıklarının bir kısmını kriptoda saklıyor, ancak kripto paranın çalındığı birkaç örnek oldu.

Kaynak: https://www.digitalinformationworld.c...
İçeriğin Devamı Aşağıda

12 milyar doların üzerinde kripto para çalındı.

12 milyar doların üzerinde kripto para çalındı.

CrystalBlockChain tarafından bildirildiği üzere, DeFi işlemlerindeki genel güvenlik eksikliğinin son on yılda 12 milyar doların üzerinde kripto paranın çalınmasına neden olduğunu belirtmek önemlidir.. Bu, her şeyin göz önünde bulundurulduğu ve hesaba katıldığı oldukça büyük bir miktar ve bazı insanların zor kazanılan tüm paralarını çalınabilecek bir şeye yatırmaya karar vermeden önce duraklamalarına neden olabilir.

Bu çalınan fonların yaklaşık %40'ı dolandırıcılık amaçlı borsalarla doğrudan bağlantılıydı. Kriptonun popülaritesi artmaya başladığında, kolay işlem potansiyeli sağladığını iddia eden epeyce kripto borsası ortaya çıktı. Bununla birlikte, bu borsaların birçoğunun, uygulamaları nedeniyle meydana gelen 5 milyar doları aşan kayıplarda ve onlar tarafından dolandırılan insan sayısında görülebileceği gibi, sadece hızlı bir para kazanmaya çalıştığını söylemek yeterli.

Burada dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise, kayıpların geri kalan %60'ının hack'lerden kaynaklanmış olmasıdır. Bu, kriptonun gerçekten güvenli hale gelmesi için ne kadar daha fazla iş yapılması gerektiğini gösteriyor. Borsalar ve benzerleri, güvenlik sistemlerini güçlendirmeye başlamalıdır ve kullanıcıların herhangi bir işlem yaparken son derece dikkatli olmaları gerekir, çünkü işlerin ne zaman ters gitmeye başlayacağını asla bilemezsiniz ve olaydan sonra herhangi bir şey yapmak için çok geç olabilir. .

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın