Görüş Bildir
Haberler
Geciken Çin Aşısından Haber Var: 'En Geç 24 Aralık'ta Türkiye'de'

Geciken Çin Aşısından Haber Var: 'En Geç 24 Aralık'ta Türkiye'de'

Çin'den gelmesi beklenen koronavirüs aşılarıyla ilgili yazan Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, ilk parti aşının en geç 24 Aralık'ta Türkiye'de olacağını ve miktarın 3 milyon dozla sınırlı kalacağını aktardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sarıkaya, Türkiye'ye bu hafta içi geleceği söylenen fakat gelmeyen Çin aşılarıyla ilgili son gelişmeleri köşesinden duyurdu. 

Sarıkaya, ilk sefer 10 milyon değil, 3 milyon aşı geleceğini, bunların da 24 Aralık Perşembe günü Türkiye'de olacağını yazdı.

Aşının gelişinin 2021'e kaldığı belirtiliyordu 👇

"3 nedenden dolayı gecikti"

"3 nedenden dolayı gecikti"

Aşının Türkiye'ye gelmemesinin 3 nedeni olduğunu belirten Sarıkaya, bunların 'Helsinki Deklarasyonu gereği aşının henüz ruhsatı olmaması, Dışişleri ve Sanayi Bakanlığı’nı ilgilendiren durumlar' olduğu kaydetti. 

Deklarasyon sorununun yönetmelikle aşıldığını, bakanlık meselelerinin de çözüldüğünü ifade eden Sarıkaya, Çin'den kaynaklı sorunlara da değindi.

Türkiye'nin Çin'den ek talepte bulunmasının Çin’de, “Biz aşıyı yeterince bulmaz iken 50 milyon doz Türkiye’ye nasıl gönderiliyor?” eleştirilerini doğurduğunu kaydeden Sarıkaya, gecikmenin bu sebeplerden kaynaklandığını öne sürdü.

Sarıkaya Türkiye'ye gelecek aşı miktarının ilk gönderimde 10 milyon, sonrasında 10 milyon olmak üzere toplam 20 milyon olmayacağını, ilk gönderimde sadece 3 milyon doz geleceğini iddia etti.

"Aşılama Ocak'ın ilk haftasını bulacak"

"Aşılama Ocak'ın ilk haftasını bulacak"

Sarıkaya sonraki gönderimlerde farkın kapanacağını ve ilk aşıların en geç 24 Aralık Perşembe günü Türkiye'de olacağını belirterek 'Bu durumda 14 gün de içeride incelemesi süreceğine göre aşının vatandaşa yapılmaya başlaması Ocak’ın ilk haftasını alır. Tabii bu sürede başka sorunlar da olmazsa…' cümlelerini yazdı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
7
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ziya Akbaş

11 aralık, 50 milyon, zart zurt, yine yalan yine dolan.

Dead nettle.

Büyük olayı göremiyoruz. Çin alman aşısını bekliyor, Biz ÇİN aşısını :D Demekki ÇİN Almandan alıp bize ÇİN aşısı diye kakalıyor :D :D Mesala..

anon

Ne demiş ajda pekkan PALAVRA PALAVRA PALAVRAAAA