Görüş Bildir
Haberler
Galatasaray Kulübü, 110. Kuruluş Yılını Kutladı

Galatasaray Kulübü, 110. Kuruluş Yılını Kutladı

Enver K.
17.10.2015 - 15:29

Galatasaray Başkanı Özbek, 'Son derece kuvvetli bir gövdemiz var ve ait olduğumuz topraklara meyve vermeye, faydalar üretmeye devam ediyoruz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Galatasaray Kulübü'nün 110. kuruluş yılı,  gerçekleştirilen etkinlikle kutlandı.

Kulübün kurucusu Ali Sami Yen'in Feriköy Mezarlığı'ndaki kabri başında  dün gerçekleştirilen anma ile başlayan etkinlikler, Galatasaray Lisesi'nde devam  etti.

Lise içerisinde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan  programa, kulüp başkanı Dursun Özbek, yönetim kurulu ve divan kurulu üyeleriyle  birlikte, çeşitli branşlardan sarı-kırmızılı sporcular katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun  Özbek, kurumları ayakta tutan, kurumların asırlarca ayakta kalmasını sağlayan en  önemli unsurun ait oldukları kökler olduğunu vurgulayarak, 'Biz Galatasaray  olarak bu manada çok şanslıyız. Köklerimiz son derece derinlere gitmektedir. Yine  son derece kuvvetli bir gövdemiz var ve ait olduğumuz topraklara meyve vermeye, faydalar üretmeye devam ediyoruz' diye konuştu.

Galatasaray'ın köklerinin 1481 yılına kadar dayandığını vurgulayan  Özbek, 'Yüz yıllarca hizmete devam etmiş, gerektiğinde gözünü kırpmadan ölüme  giden, vatan için şehit olmayı şiar edinmiş bir camianın ahvadları olduğumuzu  unutmamamız gerekiyor. Galatasaray Kulübü, 1905 yılında böyle ulu bir çınarın meyvesi olarak ortaya çıkmıştır' ifadelerini kullandı.

Kulübün kurucusu Ali Sami Yen'in, 'Maksadımız, İngilizler gibi toplu  bir halde oynamak, bir renge ve isme malik olmak, Türk olmayan takımları yenmek'  sözlerini hatırlatan Özbek, şöyle konuştu: 'Bugün gelinen şartları göz önüne alırsak, mükemmel bir vizyon ortaya  konmuştu. Dayanışma olmadan, el ele vermeden, fedakarlık girmeden başarıyı  yakalamak imkansızdır. Galatasaray daha yüz yıllarca ayakta kalacak çünkü  köklerimiz çok sağlam. Sadece kulübün kuruluşu döneminde ortaya konan  fedakarlığın ve dayanışmanın devam ettirilmesi gerekiyor.'

En kıdemli üye Eken, yaş kütüğüne plaket çaktı 

Kulübün kuruluş yılı etkinliğine katılan en kıdemli üye Bülent Eken,  yaş kütüğüne 110. yıl plaketini çaktı. Türk futboluna oyuncu ve teknik adam olarak uzun yıllar hizmet veren  92 yaşındaki Bülent Eken, kulüp başkanı Dursun Özbek'le beraber yaş kütüğüne 100.  yıl plaketini çakarken, katılımcıların alkışını aldı.

Üyelikte 50. yılını dolduranlara berat ve madalya 

Kuruluş yılı programı çerçevesinde, kulüp üyeliğinde 50. yılını  dolduranlara da berat ve madalya verildi. Kulübe 1965 yılında üye olan ve 50. yılı geride bırakan 12 üye için  hazırlanan berat ve madalyaların takdimi gerçekleştirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kazanılan kupalar tanıtıldı 

Galatasaray Kulübü sporcularının geride kalan son 1 yıllık dönemde  kazandıkları ulusal ve uluslararası ödül ile kupaların tanıtımı yapıldı. Branşlara göre kazanılan kupalar tek tek tanıtılırken, en fazla alkışı  tekerlekli sandalye basketbol takımı ve futbol takımının kazandığı kupalar aldı.

Organizasyon, kazanılan kupaların müzeye teslimi ve geleneksel  Galatasaray pilavının yenmesiyle tamamlandı.

Öte yandan, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile kulübün bir  önceki başkanı Duygun Yarsuvat, bir süre sohbet edip birlikte pilav yedi. 

Skorer

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
14
3
2
2
0
0