Görüş Bildir
Haberler
Galatasaray İddiaları Yalanladı

Galatasaray İddiaları Yalanladı

Fatih
20.10.2015 - 21:05

Galatasaray, kulübün finansal fair play kriterlerine uymadığı için önümüzdeki yıl Avrupa kupalarına katılamayacağı haberlerini yalanladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Galatasaray Kulübü resmi internet sitesinden yapılan açıklama şu şekilde;

Muhtelif tarihlerde ve yine muhtelif basın yayın organlarında; 'şirketimizin UEFA tarafından belirlenmiş olan finansal fair play kriterlerine uymadığı için önümüzdeki yıl Avrupa kupalarına katılamayacağı' hususunda haber ve açıklamalar yapılmış olup, Seri:II, Tebliğ No.15.1 sayılı tebliğin 9 uncu maddesine göre, bu konuya ilişkin olarak Şirketimiz tarafından açıklama yapılması gerekmiştir.

Bilindiği üzere Şirketimiz 16.05.2014 tarihinde yaptığı özel durum açıklamasında açıkça UEFA Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Düzenlemeleri kapsamında UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu ile Galatasaray Sportif Sinai ve Ticari Yatirimlar A.Ş. ('Şirket') arasında 16  Mayıs 2014 tarihinde anlaşmaya varıldığını belirtmiştir. 2014-15 ve 2015-16 futbol sezonlarını kapsayan bahse konu anlaşmaya göre;

  • Şirket 2015-2016 izleme periodu (monitoring period) sonuna kadar UEFA Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Düzenlemeleri'nde tarif edildiği şekilde başa-baş uyumluluğunu sağlamayı kabul etmiştir. Diğer bir ifadeyle, 2012-2013, 2013-2014 ve 2014-2015 raporlama periyotlarına ait toplam başa baş sonucu, başa-baş fazlası veya UEFA Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Düzenlemeleri madde 63'te tarif edilen kabul edilebilir sapmalar içinde kalacaktır.

  • Yine bahse konu Anlaşmaya göre Şirketimiz, çalışanlara sağlanan faydalara ilişkin giderlerin, anlaşma süresini kapsayan finansal raporlama dönemleri boyunca arttırılmayacağını taahhüt etmiştir.

  • Şirketimiz bahsi geçen Anlaşmaya göre 2013-2014 sezonuna ait UEFA gelirlerimizden 200.000 Euro'nun UEFA tarafından mahsup edileceğini kabul etmiştir.

Mali disiplinden taviz vermemeye özen gösteren Şirketimiz, UEFA ile yapılmış olan  Anlaşma gereği ve ilgili mevzuat kapsamında, UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu'na altı aylık dönemler aralığında ilerleme raporu sunmaya devam etmektedir.

Şirketimiz, ülkemiz ekonomisi ile içinde bulunduğu sektörün mevcut durumu göz önünde bulundurulmak sureti ile yatırımcılarımızın beklentileri ve Şirketimizin mali disiplinden taviz vermemek sureti ile büyüme gereksinimi arasındaki hassas dengeyi gözeterek faaliyetlerine devam edecektir.

15.10.2015 tarihinde diğer tüm kulüpler tarafından yapılan rutin raporlamalar yapılmış olup bazı basın yayın organlarında bahsedildiği gibi UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu tarafından futbol takımımızın 2015-2016 futbol sezonundan sonra UEFA müsabakalarına katılamayacağı konusunda verilmiş herhangi bir karar bulunmamaktadır.

Kamuoyu bu konulardaki gelişmelerden haberdar edilecektir.

Saygılarımızla

Galatasaray Sportif AŞ.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
4
2
1
1
0
0