Görüş Bildir
Haberler
Galatasaray'da Ibrahimovic'e Para Bulundu

Galatasaray'da Ibrahimovic'e Para Bulundu

Enver K.
16.05.2015 - 12:37
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ezeli rakiplerin kaybettiği 4 puan G.Saray’a 30 milyon TL kazandırdı. Yönetimin satmaya çalıştığı ancak müşteri bulamadığı hisseler o zaman 65 milyon TL ediyordu. Son 10 günlük yükselişle bu hisselerin değeri 95 milyon liraya yükseldi.

G.Saray'a resmen büyük ikramiye çıktı. Şampiyonluk yarışında iki ezeli rakibi F.Bahçe ve Beşiktaş’ın kaybettiği 4 puan, Aslan’a şampiyonluk kapılarını ardına kadar açtı. Ancak bunun Sarı-Kırmızılı kulübe mali getirisi de müthiş oldu. Zira kulübün hisseleri son 1 haftada borsada yüzde 27.4 değer kazandı. Şirketin piyasa değeri de 389.5 milyon TL’den, 558.5 milyon TL’ye yükseldi.

SATMAK İSTEDİ ELDE KALDI

Yani şirket değeri yaklaşık 168 milyon TL yükseldi. Elbette bu değer artışı G.Saray’a kredibilite açısından bir avantaj getirdi ancak kazanç sadece kredibilite düzeyinde kalmadı. Reel olarak da çok ciddi bir kazanç kapısı açıldı. Zira G.Saray’ın Ünal Aysal’ın başkanlığı döneminde yaptığı sermaye artışından elinde satabileceği yüzde 17’lik bir hisse var. Duygun Yarsuvat yönetimi bu hisseleri kongre üyelerine satabilmek için bir program yapsa da başarılı olamamıştı.

BORSADA HEMEN SATABİLİR

Şimdi Sarı-Kırmızılı yönetim 'İyi ki alıcı çıkmamış' diye seviniyor. Çünkü o dönem 18 TL civarında borsada işlem gören hisselerin piyasa değeri 65 milyon TL civarındaydı. Şu anda G.Saray aynı hisseleri borsada satmak isterse kasasına tam 95 milyon TL girecek. İki rakam arasındaki fark da 30 milyon TL’ye karşılık geliyor. Bir anlamda aradaki bu fark Zlatan İbrahimovic gibi bir yıldızı G.Saray’a kazandıracak kadar önemli bir yekun teşkil ediyor.

Akşam

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0