Görüş Bildir
Haberler
Futbol Topu Şeklindeki Drone Şimdiye Kadar Geliştirilmiş En Güvenli Uçan Robot Olabilir

Futbol Topu Şeklindeki Drone Şimdiye Kadar Geliştirilmiş En Güvenli Uçan Robot Olabilir

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mini helikopter şeklindeki ilk dronelar gökyüzünde ilk görülmeye başladıklarında tasarımları umulduğu kadar da havalı ve çağ ötesi değildi. Bugünlerde Belçika’dan küçük bir takım bunu bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi görünen küçük bir drone ile değiştirmeyi hedefliyor. Bu küçük robotun adı Fleye ve tasarımcıları onu “geleceğin uçan robotu” olarak tanımlıyor.   

Çapı sadece 23 santimetre ve yaklaşık olarak futbol topu büyüklüğünde olan Fleye’nin yalın dış görünüşü, tek kat korumalı pervanesi ile havada duruyormuş gibi görünmesi yerine, onu sanki görünmez bir yerçekimsiz bir alan oluşturarak havada asılı kaldığı izlenimini veriyor.

Bu etki, demo videosunda da gösterildiği gibi, Fleye’yi ittiğinizde, dron havada asılı kalma modundayken yaptığı harekete nazikçe karşı koyarak başlangıçtaki asılı konumuna geri dönüyor. Bu muhteşem havada asılı kalma dengesi ise üç boyutlu akselerometre, cayro ve magnetometrenin beraber çalışması ile mümkün kılınıyor. 

Fleye, remote kontrol ile ya da otomatik pilot modunda havada kalabiliyor. Uçuş süresi ise şimdilik şarj başına 10 dakika ile kısıtlı.

Kaynak: http://mashable.com/2015/12/21/soccer...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
4
1
1
1
0
0