Görüş Bildir
Haberler
Futbol Dünyasını Yasa Boğan Tarihin En Büyük 9 Uçak Kazası

Futbol Dünyasını Yasa Boğan Tarihin En Büyük 9 Uçak Kazası

Chapecoense takımının uçak kazası geçirmesi, akıllara tarihte yaşanıp futbol dünyasını yasa boğan diğer uçak facialarını getirdi. Yıllar geçse de akıllardan çıkmayan, köklü kulüpleri kapanma noktasına kadar getiren uçak kazaları, uzun yıllar da geçse unutulmayacak gibi

Umalım ki Chapecoense'nin yaşadığı bu facia sonuncusu olmuş olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Torino

1. Torino

Futbol tarihinin en talihsiz uçak kazası belki de Torino'nun başına geldi. Portekizli futbolcu Francisco Ferreira'nın jübile maçı için Benfica ile Torino, Portekiz'de karşı karşıya geldi. Maçı 4-2 Torino 4-2 kaybetti.

Torino kafilesinin dönüşü sırasında bulundukları uçak kötü hava koşulları nedeniyle Torino şehri yakınlarında bir dağa çarparak düştü. Yaşanan kazada 18'i futbolcu olmak üzere 31 kişi hayatını kaybetti. İtalya futbolunun yaşadığı bu acı olayda tarih ise 4 Mayıs 1949'u gösteriyordu.

2. Manchester United

2. Manchester United

6 Şubat 1958'de oynadığı maçtan sonra Belgrad'dan Manchester'a yola çıkan Manchester United kafilesi, yakıt ikmali için Münih'e iniş yaptı. Tekrar kalkış yapmaya çalışan uçak ilk 2 denemede başarısız oldu. 

Yoğun bir kar yağışı başlamıştı ve o günkü uçuşlar iptal olmuştu. Manchester United kafilesinin o gece Münih'te konaklaması gerekiyordu. Ancak yoğun bir fikstürü olan Kırmızı Şeytanlar'ın teknik heyeti buna karşı çıktı. 

Havalanmak için üçüncü kez şansını deneyen uçak yeterince hızlanamayıp bariyerlere çarptı. Kazada Manchester Unitedlı 8 futbolcu, teknik heyet ve idarecilerin yer aldığı toplam 23 kişi yaşamını yitirdi.

3. Danimarka Milli Takımı

3. Danimarka Milli Takımı

1960'da Roma'da düzenlenen olimpiyat oyunlarında Danimarka Milli Takımı finale yükselmeyi başardı. Takımda yaşanan sakatlıklar nedeniyle 16 Temmuz tarihinde Danimarka Futbol Federasyonu bir uçak kiralayarak takıma takviye yapmak istedi. Kopenhag Havaalanı'ndan kalkan uçakta yer alan 8 futbolcu son yolculuklarına çıkmışlardı. Uçak, kötü hava koşulları nedeniyle Öresund Boğazı'nda düştü. Kazadan sadece pilot sağ kurtuldu.

4. CD Green Cross

4. CD Green Cross

3 Nisan 1961'de Şili'nin köklü kulüplerinden biri olan CD Green Cross takımının 8 futbolcusu ve 2 teknik elemanını taşıyan uçak And Dağları'nın üzerindeyken düştü. Futbolcu ve teknik ekip haricinde uçakta bulunan 14 kişi daha kurtulamadı. Uçağın enkazı ise geçen sene bir grup dağcı tarafından tesadüfen bulunabilmişti.

5. The Strongest

5. The Strongest

Bolivya'nın The Strongest kulübü, bir hazırlık maçı sonrası ülkesine dönerken içinde bulundukları uçak kaza yaptı. 26 Eylül 1969 tarihinde yaşanan faciada içinde futbolcuların da olduğu 56 kişi hayatını kaybetmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Pahtakor Taşkent

6. Pahtakor Taşkent

Özbekistan ekibi Pahtakor Taşkent, o dönem Sovyetler Birliği 1. Futbol Ligi'nde Dinamo Minsk ile yapacağı maç için Ukrayna'ya uçuyordu. Takım kafilesinin bulunduğu uçak, başka bir uçakla çarpışında iki uçaktaki toplam 178 kişi hayatını kaybetmişti. 11 Ağustos 1979'da meydana gelen bu kaza, ayrıca tarihin büyük uçak kazalarından da biridir.

7. Alianza Lima

7. Alianza Lima

8 Aralık 1987'de ise Peru temsilcisi Alianza Lima'nın kafilesini taşıyan uçak, Pasifik Okyanusu'na düştü.

Ligde Pucallpa ile oynayan Alianza Lima'nın dönüş yolculuğunda meydana gelen kazada, aralarında futbolcular, teknik ekip, yöneticiler ve taraftarların bulunduğu 43 kişi yaşama gözlerini yumdu.

8. Zambiya Milli Takımı

8. Zambiya Milli Takımı

Zambiya Milli Takımı, 27 Nisan 1993'te Gabon ile deplasmanda oynayacağı maç yola çıktı. Uçak yolda bir kez yakıt ikmali yaptı ve arızası olduğu anlaşıldı ama yine de yola devam edildi. Havaalanına kısa bir mesafe kala da facia gerçekleşti. Kazada 25 yolcu ve 5 uçuş görevlisi hayatını kaybetti. Zambiya Milli Takımı'ndan ise 18 kişi öldü. Tek kurtulan futbolcu Kalusha Bwalva oldu.

9. Chapecoense

9. Chapecoense

Ve yaşanan son facia Chapecoense takımını vurdu. 29 Kasım 2016'da Copa Sudamericana finali için Kolombiya'ya giden takımın uçağı düştü. 81 kişinin bulunduğu uçakta 76 kişi hayatını kaybetti. Chapecoense takımından uçakta 22 kişi vardı, bunlardan Alan Ruschel ve Jackson Follmann kazadan sağ kurtulabildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
149
34
6
5
4
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kasar Yaza

Çok büyük bir acı, sadece futbolcular değil tüm insanlar için. Son uçak kazası için baş sağlıklarını Instagram'dan ileten Gökhan Gönül'e "darısı başına" yazm... Devamını Gör