Görüş Bildir
Haberler
Fransa'da Siyahi Müzik Yapımcısını Acımasızca Döven Polisler Açığa Alındı

Fransa'da Siyahi Müzik Yapımcısını Acımasızca Döven Polisler Açığa Alındı

Fransa, siyahi müzik prodüktörü Michel Zecler'in kendi stüdyosunda dakikalarca polisler tarafından darp edildiğini gösteren görüntüleri konuşuyor. Görüntüler ülke çapında tepkilere neden olurken Fransa Cumhurbaşkanı Macron yaşananların 'utanç verici' ve 'kabul edilemez' olduğunu söyledi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Perşembe günü sosyal medyada yayılan görüntülerde, üç polis memurunun, stüdyosuna giren Michel Zecler'i tekme, yumruk ve coplarıyla dakikalarca dövdüğü görülüyor.

Zecler'in 'maske takmadığı' gerekçesiyle polisler tarafından durdurulduğu ve ardından bu olayın yaşandığı belirtiyor.

Polisin uyguladığı şiddet tepkiyle karşılanırken Fransız futbol yıldızları Antoine Griezmann ve Kylian Mbappe, görüntülerden duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Mbappe, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Dayanılmayacak video, katlanılmayacak şiddet" ifadesini kullandı. Mbappe, "Irkçılığı durdur" ifadesini de paylaşımda büyük harflerle yazdı.

Darp ve ırkçı hakaretler

Darp ve ırkçı hakaretler

Polisler hakkında avukatı ile birlikte suç duyurusunda bulunan Michel Zecler polislerin hiçbir neden olmaksızın saldırdıklarını belirterek 'Defalarca 'pis zenci' dediler ve bu arada beni dövdüler' şeklinde konuştu. 

Stüdyodaki müzisyenlerin yardımı ile polislerin dışarıya çıkmasını sağladığını aktaran Zecler, olaydan birkaç dakika sonra da pencereden içeriye göz yaşartıcı gaz atıldığını ifade etti.

Polis memurları ise söz konusu kişiyi maskesi olmadığı için durdurduklarını ve bunun üzerine kendilerine saldırdığını iddia etti. Ancak güvenlik kamarasına yansıyan görüntülerde polislerin müzik prodüktörünün yüzüne vurdukları, tekmeledikleri ve copla taciz ettikleri görülüyor.

"Utanç verici"

"Utanç verici"

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yaşananların 'utanç verici' ve 'kabul edilemez' olduğunu söyledi ve hükümete çağrı yaparak, polis ile vatandaşlar arasında güveni artıracak hızlı adımların atılmasını istedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Polisler hakkında soruşturma

Polisler hakkında soruşturma

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından dört polis memuru geçici olarak görevden uzaklaştırıldı. 

Üç polis memuru hakkında görev sırasında şiddet kullanma suçlamasıyla soruşturma başlatılırken dördüncü polis memuru da olayın ardından müzik stüdyosuna göz yaşartıcı gaz atmakla suçlanıyor.

BBC Türkçe ve DW Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
8
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın