Görüş Bildir
Haberler
Formula E CEO'su Alejandro Agag Kimdir?

Formula E CEO'su Alejandro Agag Kimdir?

GNS
15.01.2024 - 00:13

Formula E yarışları Meksika'da başladı. Büyük bir heyecanla takip edilen elektrikli otomobil yarışı serisinin CEO'su Alejandro Agag'ın kim olduğu da oldukça merak ediliyor. Peki Alejandro Agag kimdir, kaç yaşında ve ne yapıyor? İşte merak ettikleriniz....

İçeriğin Devamı Aşağıda

Alejandro Agag Kimdir?

Alejandro Agag Kimdir?

Alejandro Agag, 18 Eylül 1970 tarihinde İspanya Madrid'de dünyaya gelmiştir. Şimdilerde 53 yaşında olan iş insanının asıl ismi 'Alejandro Tarık Agag Longo'dur. İspanyol bir iş insanıdır. Addax Capital LLP'nin Başkanı olarak Londra'da görev almaktadır. Finans, reklamcılık ve spor gibi pek çok alanla ilgilenmektedir. 2008 yılında GQ İspanya tarafından 'Yılın İş İnsanı' seçilmiştir.

Akıcı bir şekilde İspanyolca, İngilizce, Fransızca ve İtalyanca konuşabilmektedir.

Alejandro Agag Formula 1, Formula E ve GP2 Kariyeri

Alejandro Agag Formula 1, Formula E ve GP2 Kariyeri

Agag, spor alanındaki ticari faaliyetleri incelendiğinde motor sporları ve futbol üzerine çalışmaktadır.  İspanyol 'El Pais' gazetesine göre Agag, Flavio Briatore ile birlikte İspanya adına Formula 1 TV haklarını çok erken satın almıştır. İspanya'da Formula 1'in gelişmesinde büyük rol oynamıştır. Diğer bir yandan sponsorlukla da ilgilenmektedir. 

Agag 2008 yılında şampiyon olan ve 2009 yılında ikincilik kazanan Barwa Addax GP2 Serisi Takımının sahibidir. 2007 yılında eski F1 pilotu Adrián Campos'tan devralmıştır.

Alejandro Agag Özel Hayatı

Alejandro Agag Özel Hayatı

Alejandro Agag 5 Eylül 2002 tarihinde Madrid'deki El Escorial'da dönemin Başbakanı José María Aznar ve politikacı Ana Botella'nın kızı Ana Aznar Botella ile evlenmiştir. Alejandro Agag Jr. ve Rodrigo Agag adında iki tane çocuğu vardır.

Alejandro Agag Formula E CEO'su mu?

Alejandro Agag Formula E CEO'su mu?

Agag şimdilerde elektrikli otomobil yarışı serisi olan Formula E Şampiyonası'ndan sorumlu olan isim.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın