Görüş Bildir
Haberler
Formula 1'de Yeni Sezon Başlıyor

Formula 1'de Yeni Sezon Başlıyor

Enver K.
17.03.2016 - 12:35

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda 2016 sezonu, bu hafta sonunda yapılacak Avustralya Grand Prix'si ile başlayacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünyanın en çok izlenen spor organizasyonlarından Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda 2016 sezonu, bu hafta sonunda yapılacak Avustralya Grand Prix'si ile başlayacak.

Melbourne kentindeki 5 bin 303 metrelik Albert Park pistinde 58 tur üzerinden yapılacak Grand Prix'de yarın antrenman turları, 19 Mart Cumartesi günü TSİ 08.00'de sıralama turları, 20 Mart Pazar günü de TSİ 07.00'de yarış gerçekleştirilecek.

21 Grand Prix

Formula 1'de bu sezon 21 Grand Prix düzenlenecek.

Avustralya Grand Prix'si ile başlayacak Formula 1'de 2016 sezonu, 25-27 Kasım tarihlerinde yapılacak Abu Dabi Grand Prix'si ile sona erecek.

Bu arada geçen yıl iptal edilen Almanya Grand Prix'si, bu sezon yeniden takvime dahil edildi. Sezonun 12. yarışı Almanya Grand Prix'sine Hockenheim'daki pist ev sahipliği yapacak.

Formula 1 2016'da yeniliklerle geliyor

Formula 1 2016'da yeniliklerle geliyor

Son 2 yıldır Büyük Britanyalı pilot Lewis Hamilton ve takımı Mercedes'in büyük üstünlüğüyle geçilen Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda 2016 sezonu, 20 Mart'taki Avustralya Grand Prix'siyle start alacak.

Organizasyon, başta sıralama turları formatı olmak üzere yeni sezonda bazı yeniliklerle izleyicilerin karşısına çıkacak.

Sıralama turlarına yeni format

Yeni sezonda en dikkati çeken değişim, sıralama turlarında yaşanacak.

Yeni formatta yavaş sürücüler, seans sonunda değil seans içinde 90 saniyede bir elenecek. Buna göre, her seansın yaklaşık yüzde 40'lık bölümü tamamlandıktan sonra en yavaş pilot, sıralama turlarına veda edecek.

Azerbaycan ilk kez F1 takviminde

Geçen yıldan farklı olarak Azerbaycan ve Almanya Grand Prix'leri de takvimde yer alıyor. Azerbaycan, ilk kez organizasyona ev sahipliği yapacak, Almanya ise bir yıl aranın ardından Formula 1'e dönecek.

Bu yıl ayrıca Renault fabrika takımı da 5 yıl sonra pistlere dönecek. Son 5 sezondur mücadele eden Lotus takımını satın alan Renault'nun yeni aracı R.S.16'nın direksiyonuna, Danimarkalı Kevin Magnussen ve Büyük Britanyalı Jolyon Palmer geçecek.

İlk Endonezyalı pilot

2016'da Mercedes motoru kullanacak Manor takımıyla anlaşan 23 yaşındaki Rio Haryanto, Formula 1'in ilk Endonezyalı pilotu oldu.

Motorlar daha güçlü ve gürültülü

2.4 litre hacmindeki atmosferik V8 yerine 1.6 litrelik turboşarjlı hibrit V6 motorların kullanılmaya başladığı 2014 sezonundan beri zorlanan üreticiler, geliştirme kısıtlamalarının gevşetilmesiyle Mercedes ile aralarındaki farkı kapatmayı umuyor. 

Bu sayede rakiplerinin gerisindeki Renault ve Honda'nın, yaklaşık 70 beygir fazladan güç elde ettiği, pistin en kuvvetlisi Mercedes'in ise 1000 beygir barajına yaklaştığı tahmin ediliyor.

Ultra yumuşak lastik seçeneği

Formula 1'in lastik sağlayıcısı Pirelli, sert, orta, yumuşak ve süper yumuşağın dışında ultra yumuşak hamurlu lastiği de bu sezon takımların kullanımına sunacak.

Pirelli bu yıl ayrıca her yarış için 2 yerine 3 lastik seçeneği sunacak. Takımlara, yarış içinde bunlardan 2'sini kullanma zorunluğu getirilecek.

Formula 1'de 13 ülkeden 22 Pilot yarışacak

Formula 1'de 13 ülkeden 22 Pilot yarışacak
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hafta sonunda Avustralya Grand Prix'si ile başlayacak Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda yeni sezonda 11 takım, 13 farklı ülkeden 22 pilot mücadele edecek.

Son iki yılın şampiyonu Büyük Britanyalı Lewis Hamilton ve takım arkadaşı Alman Nico Rosberg, yine Mercedes adına yarışacak.

Dört kez dünya şampiyonluğu yaşayan Alman Sebastian Vettel ve Fin pilot Kimi Raikkonen, bir kez daha Ferrari'nin sürücü koltuğunda oturacak.

8 takım pilot değiştirmedi

Yeni sezonda mücadele edecek 11 takımın 8'i pilotlarında değişikliğe gitmedi.

Mercedes'te Lewis Hamilton ve Nico Rosberg, Ferrari'de Sebastian Vettel ve Kimi Raikkonen, Force India'da Sergio Perez ve Nico Hulkenberg, McLaren Honda'da Fernando Alonso ve Jenson Button, Red Bull'da Daniel Ricciardo ve Daniil Kvyat, Sauber'de Marcus Ericsson ve Felipe Nasr, Toro Rosso'da Max Verstappen ve Carlos Sainz Jr, Williams'ta Felipe Massa ve Valtteri Bottas yarışmaya devam edecek.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
7
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın