Görüş Bildir
Haberler
FIFA Reform Paketi Onaylandı, Blatter'in Yolu Kapandı

FIFA Reform Paketi Onaylandı, Blatter'in Yolu Kapandı

Batuhan
03.12.2015 - 16:23

FIFA İcra Kurulu, başkanlık süresinin 4'er senelik 3 dönem ile sınırlandırılmasını kabul etti. 17 yıldır görevde bulunan Blatter'in tüzük gereği de yolu kesilmiş oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

FIFA İcra Kurulu, FIFA yönetim yapısını değiştirecek reform paketi tavsiyelerini onayladı. FIFA’dan yapılan açıklamada onaylanan tavsiyelerin 26 Şubat 2016’daki FIFA Kongresi’nde karara bağlanacağı ifade edildi.

Zürih’te yapılan basın toplantısında; reformlar arasında FIFA başkanlık süresinin 3 dönem 4’er yılla sınırlandırılması kararı alındı. Başkan Sepp Blatter 17 yıldır görevde bulunuyordu.

Ayrıca; FIFA’da siyasi ve idari yapının birbirinden ayrılarak icra kurulunun yetkilerinin FIFA Konseyi’ne devri, Rusya’da oynanacak 2018 FIFA Dünya Kupası ile 2017 FIFA Konfederasyon Kupası başlama tarihlerinin onaylanması da bulunuyor.

FIFA Başkan Vekili Issa Hayatou kabul edilen bu reformların FIFA’nın kaybettiği itibarını tekrar kazandıracağını söyledi. Issa Hayatou ayrıca FIFA Dünya Kupası’na katılan takım sayısının 32’den 40’a çıkarılma durumunun da tartışıldığı ancak bir karara varılamadığı, konunun yeniden değerlendirileceği belirtti.

Toplantı sonrası açıklama yapan FIFA İcra Kurulu üyeleri bugün yaşanan tutuklama ve gözaltılar için ise herhangi bir açıklama yapmadı ve soruşturma devam ettiği için bu konuda soru almayacaklarını ve konuşmayacaklarını belirttiler. 

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0