Görüş Bildir
Haberler
Fenerbahçe 80-59 Unicaja Malaga

Fenerbahçe 80-59 Unicaja Malaga

Euroleague Top 16 Turu E grubunun 7. maçında Fenerbahçe, Ülker Sport Arena'da Unicaja Malaga takımını konuk etti. Maçı 80-59 kazanan Fenerbahçe Top 16 turunda 7'de 7 yaptı ve yoluna kayıpsız devam etti. Fenerbahçe, Top 16 turunda namağlup tek takım olarak şanını devam ettiriyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Obradovic: "İstediğimiz Her Şeyi Yaptık"

Obradovic: "İstediğimiz Her Şeyi Yaptık"

Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, maçta istedikleri her şeyi yaptıklarını söyledi.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Sırp başantrenör, rakiplerini çok iyi analiz ettiklerini anlatarak, şöyle konuştu:

'Çok özel bir takım. Hücum ribauntlarında çok etkililer. Konuştuğumuz her şeyi gerçekleştirdik. İlk yarı sonunda pota altına girmenin ne kadar önemli olduğunu anlattım. Maçın başında bazı hatalarımız oldu ve kendimize olan saygımızı yitirdik. Ne zaman topu çevirsek bizim için daha avantajlı oldu. Oyuncuları tebrik ediyorum. Şu an 7'de 7 yaptık ama bunu unutmamız , Türkiye'de lig ve kupada oynayacağımız maçlara konsantre olmamız gerekiyor.'

'Ömer Faruk Yurtseven takımı değil kendisini düşündü'

Obradovic, Kanada'da NBA'in genç oyuncular için düzenlediği kampa giden 17 yaşındaki oyuncusu Ömer Faruk Yurtseven'i ağır bir dille eleştirdi.

Antic'in sakatlığından sonra uzun oyuncu konusunda sıkıntı çektiklerini anlatan Sırp başantrenör, şunları kaydetti:

'Ömer, 'kalsam mı, gitsem mi?' diye bize teklifte bulunmadı. Çünkü sadece kendisini düşünüyor. Onun için takım yok. Sezon başında yeni bir kadro kurduk ve gençlere şans verme kararı aldık. Kendisine 5 yıllık kontrat teklif ettik. Zaman istedi ve 2 ay düşündü. En sonunda imzalamak istemediğini söyledi. Hayatta her şeyin bir izahı var. Bu takımın koçu olarak genç oyunculara şans vermem doğru oluyor mu, bu durumda?'

Fenerbahçe 80-59 Unicaja Malaga

Fenerbahçe 80-59 Unicaja Malaga

Euroleague Top 16’nın yenilgisiz tek takımı Fenerbahçe, Ülker Arena’da ağırladığı Unicaja Malaga’yı 80-59 yenerek 7. maçından da galibiyetle ayrıldı. Sarı lacivertlilerin iç sahadaki yenilmezlik serisi de bu zaferin ardından 16 maça çıktı.

Fenerbahçe sezon boyunca gösterdiği sert savunmayı bu maçta da parkeye yansıttı. İlk çeyrekte boyalı alanı rakibine kapatan Obradovic’in öğrencileri ilk 6 dakikada sadece 2 sayı yedi. İlk çeyrekte Ekpe Udoh’un 2 sayı, 5 tibaund ve 2 blokluk performasnı dikkati çekti. Çeyreğin sonlarına doğru skor üretmeyi başaran Malaga farkı 1’e kadar indirdi ve ilk çeyrek 16-15 Fenerbahçe lehine sonuçlandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sarı lacivertliler ikinci çeyreğe 6-0’lık seriyle başlayarak kaybettiği ritmi yakaladı. Hickman ve Bogdanovic’in skor yükünü çektiği çeyrekte bitime 2 dakika kala Fenerbahçe 7-0’lık seriyle skoru 38-24 yapınca Malaga koçu Plaza’dan mola geldi. Fenerbahçe bu molaya kadar ikinci çeyrekte 8 dakikada sadece 9 sayı yedi. İlk yarıyı 41-28 önde kapatan Fenerbahçe’de Hickman ve Udoh ilk 20 dakikanın yıldızları oldular.

Üçüncü çeyrekte Udoh şov devam etti. Pota altını Malagalı oyuncular için kâbusa çeviren Ekpe, 23 dakikada 6 blok yaparak ulaşılması zor bir savunma performansı sergiledi. Çeyreğin bitimine 2 dakika kala maçtaki en yüksek fark görülünce Plaza bir mola daha aldı, 59-40. Üçüncü çeyrek 61-45 Fenerbahçe lehine sonuçlandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Unicaja Malaga’nın açılışını yaptığı son çeyrekte Berk, Vesely ve Bogdanovic’in basketleri sonucu televizyon molası 69-53’lük skorla geçildi. Mola sonrası Melih, Vesely ve Dixon'la sayılar üreten Fenerbahçe farkı 22 sayıya kadar çıkardı, 75-53. Bu çeyrekte rakibini tam anlamıyla domine eden Fenerbahçe, kalan sürede de avantajını sürdürdü ve maçı 80-59 kazandı.

Ekpe Udoh yaptığı 7 blokla maça damga vurdu

Tribünde Yer Kavgasını Aziz Yıldırım Ayırdı

Tribünde Yer Kavgasını Aziz Yıldırım Ayırdı

Maçta iki taraftar arasında çıkan tartışmaya Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım müdahale etti.

Karşılaşmayı Fenerbahçe kenar yönetiminin arkasında takip eden Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, ilk yarının sonunda iki taraftar arasında çıkan yer tartışmasına müdahil oldu.

Maçı izlediği yerden kalkarak 10 sıra arkada oturan taraftarların yanına giden Yıldırım, burada iki tarafla görüştü. Daha sonra iki taraftarı da konuyu görüşmek için tribünün dışına çağıran Yıldırım, kombinesi olan taraftarın maçı yerinde seyretmesi için yardımcı oldu.

Eurosport & Lig TV

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
42
15
3
3
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Anonim anonim

Obradovic'in ölene kadar bizim takımda kalması gerekiyor. Bu adamı yollamak aptallıktır. 7'de 7 be!