Görüş Bildir
Haberler
Feminizm Herkes İçindir! Kadın Özgürleşmesinin Erkeklerin de İşine Geleceğinin 14 Kanıtı

etiket Feminizm Herkes İçindir! Kadın Özgürleşmesinin Erkeklerin de İşine Geleceğinin 14 Kanıtı

Muazzez Balcı
30.10.2016 - 12:37 Son Güncelleme: 18.02.2021 - 18:57

Duyduk ki hala 'feminizm' lafı geçtiğinde, erkeklerin mağdur olacağını, bu sefer de erkeklere adaletsizlik edileceğini sanıyormuşsunuz! Bu endişenizin önüne geçmeyi vazife bildik ve feminizmin erkeklere hiçbir zararı olmayacağı, insani haklarına dokunmayacağı; hatta ve hatta onların da faydasına olacağı gerçeklerini vurgulamak istedik.

Feminizm düşmanınız değildir, beyler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Feminizm gelince kelleşmek, göbek yapmak gibi dertleriniz olmayacak!

Feminizmin bir konusu olarak yayılmaya başlayan 'beden olumlama' hareketi erkekleri de kapsıyor. Feminizm, insanları dış görünüşlerine göre kategorize etmeye ve değer biçmeye karşıdır. Güzellik standartlarına isyan eder. Siz de buna dahil olacaksınız. Oylar feminizme!

2. Kadının hesabını ödemeyi büyük bir adaletsizlik olarak mı görüyorsunuz? Feminizm bunu da çözecek!

Kadınların ekonomik olarak özgür olmadığı zamanlardan kalma olan bir geleneği bırakmanın zamanı bizce de geldi. Hatırlarsanız, bundan 100 yıl öncesine kadar kadınların çok büyük bir çoğunluğu kendi paralarını kazanamıyorlardı. Muhallebiciye götürdüğünüz mahallenin en güzel kızı ile hesabı bölüşmeniz; kabalıktan öte, absürt olurdu!

Lakin feminizmin kazanımlarından biri olarak artık kadınlar kendi paralarını kazanıyorlar ve hesap ödeme konusunda da kimseye muhtaç değiller. İş dağılımı ve gelir eşitliği feminizm sayesinde kadın-erkek arasında sağlandığında, bu büyük hesap ödeme ıstırabından da kurtulacaksınız!

3. Kimsenin bekçisi olmak gibi bir zorunluluğunuz kalmayacak.

Örneğin kız kardeşiniz; onun da bir birey olduğu, yayılan feminizm akımı ile siz ve toplum tarafından kabullenildiğinde, telefonunu karıştırmak, nereye gittiğini takip etmek, çıktığı çocuğu dövmek gibi saçma sapan görevleriniz kalmayacak. 

Hayatınızdaki kadınları onurunuzun bir simgesi olarak değil; özgür, arzuları ve istekleri olan, kendi kararlarını verebilen insanlar olarak görmeye başladığınızda hayat bayram olacak. Kavgalara girmekten de kurtulacaksınız. Hem sizin kendi derdiniz size yetiyor zaten...

4. Feminizm sadece kadınları değil, siz erkekleri de "insan" olarak görecek... ve insanlar ağlar. İnsanlar duygulanır, insanlar kırılır.

'Erkek adam ağlamaz' yahut 'erkek dediğin karı gibi dırdır etmez' gibi cinsiyet kalıplarını yıkınca siz de mutlu olacaksınız. Siz de insansınız, demir adam değilsiniz. Sizi de o kalıplardan kurtaracağız aslanlar!

5. Kanıtlanmış bir gerçek: Kadınlar sosyal hayata karıştıkça ekonomi gelişir!

Gidiniz bakınız İskandinav ülkelerine! 

'Kadınlar çalışınca erkekler iş bulamıyor, kadınlar evde oturmalı' gibi bir iddia çağ dışı ve cinsiyetçi olmasının yanında; aynı zamanda da sosyolojik olarak hatalıdır. Örnek ülkelerde ve ekonomilerde görüleceği ve kanıtlanacağı üzere, kadınların çalıştığı ülke kalkınır. Hep beraber mutlu mesut yaşarız işte, ne güzel!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Mutlu anne, mutlu çocuklar demektir. Mutlu çocuklar da mutlu topluma dönüşür. Sonuçta çoğumuzun kanayan yarası aile...

'Sana ömrümü verdim, sütümü helal etmem' cümlesinden gelen vicdan azabıyla başlayalım. Anne olmak adına kendi hayatından gerçek anlamda vazgeçmiş kadınlar, genelde mutlu olamıyor. Çoğu anne endişeli; 'anksiyete' dediğimiz olay tıp literatüründe bir hastalık olarak geçerken, Türk anneleri için adeta doğal bir özellik haline gelmiş!

Diyoruz ki; çocuk bakımı ebeveynler arasında paylaştırılsın. Hem anne sosyal hayata karışsın, hem baba çocuklarıyla gerekli yakınlığı kurabilsin. Anneler mutlu olsun, çocuklar babaları özlemesin; iş dağılımı adil olsun. Hepimiz mutlu olalım. Ne dersiniz? Feminizm 'evet' diyor!

7. "Kadınlar para için evlenir" gibi geyiklerden sıkılmadınız mı?

Çözüm basit, kadın neden paraya kavuşmak için evlenmek zorunda kalsın ki? Feminizm ile önce eşit şartlar sağlansın; örneğin kız çocukları 'kadın için en iyi meslek öğretmenlik, büyünce gelin olacaksın' gibi bir mentaliteyle yetiştirilmesin, hayalleri büyük olabilsin! 'Baba eve bakar, anne çocuğa' kalıplarından çıkılsın. Kadın, istediği parayı kendisi kazanabilsin; pek çok kadın kocasıyla uğraşmak yerine patron ile uğraşıp ekmeğini taştan çıkarmayı tercih edecektir emin olun! 

Gerçek aşk evlilikleri, feminizm ile gelecek.

8. Faydası bitmiyor: Feminizm dürüst ilişkiler de vaat ediyor!

Kabul edelim, kimse sırf eğlence olsun diye yalan söylemez. Söyleyenler de patolojik yalancı kategorisinde psikolojik olarak rahatsızdır zaten. Yalanların çoğu korkudan kaynaklanır.

Dalga geçtiğimiz 'Merve'nin evinde kalacağım' tarzı yalanlar, özgürleşmemiz ile beraber sona erecek. Daha dürüst, daha açık olmayı hep beraber öğreneceğiz.

9. Erkeklerin bireysel olarak yaşam kalitesini de arttıracak!

Erkekler evlerinden ayrıldıklarında, ne yapacağını bilemez halde kuş gibi kalıp; ütüsüz gömleklerle işe gitmek, her akşam pizza yemek, pislik içinde yaşamak zorunda kalmayacaklar.

Feminist toplumun yetiştirdiği erkek çocuklar, tıpkı kız çocukları gibi belli bir yaştan sonra kendi başlarının çaresine bakmayı bilecekler.

10. "Kız gibi ağlama, karı gibi dırdır etme" gibi cümleler sadece siz erkeklere değil; biz kadınlara da hakaret!

Kimseye erkekliğinizi kanıtlamak zorunda kalmayacaksınız. Cinsiyetler belli ve saçma davranış kalıplarının içine sıkışmayacak. Maço olacağım, erkek gibi oturacağım, yumruğumu masaya vuracağım diye kasmanıza gerek yok.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Feminizmin düzelttiği bir dünyada; kimsenin "bakıcısı" olmak zorunda da değilsiniz.

Kadın kendi parasını kazanabilsin, çocuğuna kadın da finansal olarak destek verebilsin istiyoruz. 

Mevcut düzen kadını eve kapatmak, annelik ile sınırlandırmak isterken; erkekler bir taraftan da evdeki kadını finansal olarak desteklemekten de şikayet ediyor. Nasıl olacak bu iş?! Tarafınızı seçmelisiniz!

12. Flört konularında erkeklerin ilk adımı atma zorunluluğundan ve bunun gibi bir sürü alışılagelmiş "gelenekten" sıkıldıysanız, çare yine feminizm!

Erkeklere ilk adımı atan kadına 'hafif kadın, yollu, niyetli' gibi aşağılamalar yapan ataerkil düzen devam ederken, bu konu nasıl çözülebilir ki?!

Feminist bir dünyada, kızlar teklif ediyor, arkadaşlar!

13. Cinsel özgürlük!

İnanmakta zorlanacaksınız ama; kadınlar da cinsel arzuları olabilen canlılar. Peki onları cinselliklerini özgürce yaşamaktan alıkoyan şey nedir? Ataerkil toplumun baskısı...

14. Son olarak da; sevdiklerinizin güvende olduğunu, gündemde sürekli kadın cinayetleri ve tecavüz haberlerini görmeyeceğini bilerek uyumanın huzuru...

Hep birlikte kurtulacağız! Birlikte özgürleşeceğiz!

Onedio Yaşam'ı Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2029
888
209
76
64
26
21
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
G. B.

Feminizm kanun önünde eşit hak ve özgürlükleri ifade eder. Bilgi çağında yaşıyoruz ama daha kadınlar feminizmi anlayamıyor ki erkeklere düzgün anlatabilelim.... Devamını Gör

Osman Özayhan

Sen bu mükemmel içeriği hazırlamışsın ve hala bu millet cinsel özgürlük kavramını "yollu kadın" olarak algılıyor madem öyle biz de yollu erkek olalım noldu y... Devamını Gör

TheJunior

Ayakta Alkışlıyorum...

TheJunior

Bende bir feministim.Fakat bu "iğrenç" dünyanın feminist olması imkansızz.Ama umarım bi gün olurda ölmeden önce görürüzz..