Görüş Bildir
Haberler
FBI'ın En Çok Aradığı 10 Kişiden Biriymiş! OneCoin'in Kurucusu Cryptoqueen, 27 Trilyonluk Vurgun Yapmış

FBI'ın En Çok Aradığı 10 Kişiden Biriymiş! OneCoin'in Kurucusu Cryptoqueen, 27 Trilyonluk Vurgun Yapmış

20.09.2022 - 10:00

Son dönemlerde çok yatırım alan ve doğru yatırımlar sayesinde iyi bir kazanç sağlayan crypto paralar, herkesin göz bebeği hâline geldi. Özellikle ilk crypto para olan bitcoin, hâlâ en çok rağbet gören sanal paralardan biri. Bitcoin'in piyasaya girmesi, yatırım alanında devrim niteliği taşıdı. Yatırımlarından para kazandıkça insanların ona duyduğu güven arttı. Bunun farkına varan oldukça zeki bir kadın ise tarihin en büyük soygununu yapmak üzere işe koyuldu. Gelin, bu ilginç soygunun detaylarını birlikte inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki ya kimdi o kadın?

Peki ya kimdi o kadın?

Ruja Ignatova; bilgi birikimi, ikna kabiliyeti, zekâsı ile öne çıkan Oxford Üniversitesi mezunu bir kadın. Bitcoine yapılan yatırımlar, ona kazanılan güven ve duyulan heyecanın Ruja'nın en büyük silahı olmak için bir araya gelmişti sanki. Bitcoin piyasaya çıktıktan çok kısa bir süre sonra devrim yaratacağını öne süren Ignatova, diğer bir adıyla Cryptoqueen, OneCoin adında bir sanal para oluşturduğunu söyledi. Sanal anlamda devrim yaratmamış olsa da dolandırıcılık dünyasında devrim yarattığı kesin.

İnsanlar neden yatırımlarını OneCoin'e yaptılar?

İnsanlar neden yatırımlarını OneCoin'e yaptılar?

Ruja Ignatova, piyasaya Bitcoin'i yerle bir edecek bir sanal crypto para yarattığı iddiasını atarak yankı uyandırdı. İnsanlara güven verecek vaatleri, ikna kabiliyeti, bilgi birikimi ve kurnazlığı; onu kısa sürede insanların kahramanı yapmaya yetti. Şatafatlı tarzı, zengin duruşuyla insanlarda muhteşem bir algı oluşturdu. Bu durumdan kısa zamanda ciddi miktarda kazanç elde edeceğini düşünen birçok insan, yatırım yapmak için OneCoin isimli sanal paranın piyasaya girmesini bekledi. Crypto piyasasının yeni olması, insanların az emekle çok para kazanabilecekleri düşüncesi ise onlara cezbedici gelmişti.

Cryptoquuen, insanları nasıl kandırdı?

Cryptoquuen, insanları nasıl kandırdı?

İnsanların kafa karışıklığını fırsat bilen Cryptoqueen, kısa sürede OneCoin'i piyasaya sürdü ve büyük yatırım aldı. Yine de bu başarı hikâyesinde büyük bir sorun vardı. OneCoin'in bir blok zincir altyapısı yoktu. Karmaşık ve sağlam olduğuna inanılan site, aslında paraların nereye aktığı belli olmayan basit bir internet sitesiydi. Bir süre sonra insanlar, paralarını çekemediler ya da başka bir sanal paraya da dönüştüremediler. Bu nedenle insanların kafasında soru işaretleri oluşmaya başladı. Bu işte bir sorun olduğunu ve dolandırıldıklarını düşünen kişiler ise tepki göstermeye başladı. Bunun üzerine Dr. Ruja Ignatova ekim 2017'de Lizbon'da büyük bir etkinlik yapıp kafadaki soru işaretlerini yanıtlayacağını duyurdu.

OneCoin'e kimler yatırım yaptı?

OneCoin'e kimler yatırım yaptı?

Uluslararası iş adamlarından asgari ücretli çalışanlara kadar kısaca her sosyal sınıftan birçok insan, OneCoin'e yatırım yaptı. Cryptoquuen'e kısa sürede duyulan güven ve kısa zamanda emeksiz çok para kazanma hırsı o kadar fazlaydı ki insanlar evleriyle arabalarını satıp OneCoin'e yatırdı. Bununla kalmayıp borç alan ve hatta kredi çeken insanlar bile oldu. Bu dolandırıcılık hikâyesinde en çok hüsrana uğrayanlar da elbette yine onlar oldu.

Crypto kraliçesine ne oldu?

Crypto kraliçesine ne oldu?

Vadettiği kazanç ve güzel hayaller ile insanları kandıran Cryptoqueen, insanların tepkisi üzerine bir açıklama yapacağını ve onları aydınlatacağını söyledi. Lizbon'da büyük bir etkinlikte akıldaki soru işaretlerinin hepsini gidereceğini söyleyen Ruja Ignatova, etkinliğe katılmadı. Daha sonra ise kayıplara karışarak ekim 2017'den beri hiç görülmedi. Nerede olduğuna dair akıllarda soru işaretine neden olan Ruja Ignatova, şu an FBI'ın en çok aranan on kaçak listesinde bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki, Ignatova bu vurgundan ne kazandı?

Peki, Ignatova bu vurgundan ne kazandı?

Birçok insanın yatırım yaptığı bu mükemmel görünen fakat altı boş olan proje, en başından beri vurgun ve kaçış projesi olduğundan asla temellendirilmedi. Ruja Ignatova, bu proje için aslında manipülasyon yeteneğini kullandı ve bu yetenek sayesinde tahminen on beş milyar euro vurgun yaptı. Ignatova, bu vurgunda sadece insanların paralarını değil; aynı zamanda hayallerini de çaldı. İşte, bu soygun ona tarihin en büyük dolandırıcısı unvanını kazandırdı.

Cryptoqueen, bu vurgunda yalnız mıydı?

Cryptoqueen, bu vurgunda yalnız mıydı?

Birçok yorum yapılan bu konuda her kafadan bir ses çıksa da henüz sağlam temele dayandırılmış bir bilgi yok. Yine de birçok insan, Ignatova'nın karanlık bir suç örgütü ile çalışmış olabileceğini söylüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Gold digger ya da sugar daddy ci olmasından iyi:))