Görüş Bildir
Haberler
Fatih Altaylı İsyan Etti: Türkiye'nin Önündeki Tek Engeli Açıkladı!

Fatih Altaylı İsyan Etti: Türkiye'nin Önündeki Tek Engeli Açıkladı!

E-ticaret tarafında düzenleme haberi sektörde tartışmalara yol açmıştı. İktidara yakınlığı ile tanınan Dilek Güngör düzenlemenin vatandaşı ve KOBİ'leri  koruyacağını ileri sürmüştü. Habertürk yazarı Fatih Altaylı da bu konuda görüşlerini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

E-ticaret düzenlemesi tartışma yaratmıştı

E-ticaret düzenlemesi tartışma yaratmıştı

Dünya'dan Canan Sakarya ile Selenay Yağcı haberine göre, e-ticaret düzenlemesi tartışma yarattı. Ticaret Bakanlığı’nın e-Ticaret Mevzuatı’nda değişiklik öngören düzenleme sektörde tartışma yarattı. Ticaret Bakanlığı’nın üzerinde bir süredir üzerinde çalıştığı ve e-pazaryerlerinde tüketiciyi koruma ve haksız rekabeti engelleme olarak duyurduğu e-ticaret düzenlemesine, sektör KOBİ’lerin, tüketicilerinin de aleyhine olacak kısıtlamalar ve dünyada büyük gelişme gösteren e-ticaretin Türkiye’de büyümesinin önünü kapattığı için itiraz ediyor.

Ticaret Bakanlığı düzenlemesine göre, online pazar yerlerine getirilecek yeni kriterlerden bazıları👇

Ticaret Bakanlığı düzenlemesine göre, online pazar yerlerine getirilecek yeni kriterlerden bazıları👇
  • Piyasadaki rakipleri dışlayıcı şekilde tanıtım faaliyetlerinde bulunulamayacak.

  • E-ticaret pazar yerlerinin elde ettiği verileri kullanarak bünyesindeki satıcılarla haksız rekabet etmesi engellenecek.

  • E-ticaret pazar yerlerinin faaliyet alanları belirlenecek ve sektörün orantılı şekilde büyümesi sağlanacak. Taklit ürün satışı ve hukuka aykırı içerikler engellenecek.

  • Satıcılar sadece bir e-ticaret pazar yerinde faaliyet göstermek zorunda bırakılamayacak.

  • E-ticaret pazar yerleri satıcıları belirli bir kişiden mal veya hizmet teminine zorlayamayacak.

  • E-ticaret pazar yerleri ve satıcılar arasındaki sözleşmelerde haksız şartlara yer verilemeyecek ve e-ticaret pazar yerlerince tek taraflı değişiklik yapılamayacak.

"KOBİ’lerin ve vatandaşların hakları güvence altına alınıyor"

"KOBİ’lerin ve vatandaşların hakları güvence altına alınıyor"

Sabah Gazetesi yazarı Dilek Güngör de düzenlemeye ilişkin, 'haksız rekabete son' başlıklı yazısında“2 yılda 3 kat büyüyen e-ticaretin lokomotifi olan alışveriş platformlarına çeki düzen geliyor. Ticaret Bakanlığı sektörün dengeli büyümesi ve haksız rekabetin önlenmesi için önemli kriterler belirledi. KOBİ’lerin ve vatandaşların hakları güvence altına alınıyor” değerlendirmesini yaparken, “Ticaret Bakanlığı, e-ticaret sektörünün dengeli büyümesi ve haksız rekabetin önlenmesi amacıyla önemli kriterler belirledi. Bu çerçevede, platformlarda satış yapan KOBİ'lerin hakları güvence altına alınacak.” ifadesini kullanmıştı.

"Yatırımı kaçırma rehberi yazsanıza"

"Yatırımı kaçırma rehberi yazsanıza"

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, online alışveriş ortamlarına ve tedarik sistemleri ile ilgili yapılan yasal düzenlemenin yatırımcıyı kaçıracağını savunurken, 'Ne dış gücü kardeşim. Türkiye’nin önündeki tek engel iç güçler' derken, yazısında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin göreve geldiğinden beri dünyayı gezip, yatırımcılarla Türkiye'ye yatırım yapma çağrısında bulunduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

Peki son birkaç yıl içinde Türkiye’ye hakiki para ile hakiki yatırım getirenler kimler? Tabii ki bu online ticaret şirketleri. Yemeksepeti.com birkaç yıl önce 600 milyon dolara yakın bir bedelle, Alman Hero’ya satılmadı mı! Bir başkası, Trendyol’da dünyanın en büyük fonları ortak değil mi!...Ve şimdi siz bu şirketlerden 'haraç kesmeye' kalkışıyorsunuz. Allah aşkına söyleyin bir daha kim Türkiye’ye güvenip yatırıma gelir. Sadece bu alanda değil, başka alanlarda da kim gelir.? Nureddin Nebati, istediği kadar anlatsın, istediği kadar Türkiye’yi övsün, kolaylık yapacaklarından söz etsin. Yatırımcı yapılana bakar. Böyle yaparsanız, yatırımcı kaçar. Üstelik ilk vukuatınız da değil. Mesela yabancılardan Türkiye’de gayrimenkul yatırımı yapmalarını istediniz. Geldiler. Sonra “Dövize endeksli kira olmaz” dediniz. Tekel’i üç kuruşa yandaş müteahhitlere sattınız. Onlar kısa süre sonra devletten aldıkları fiyatın birkaç katına yabancılara sattılar. Hemen vergileri arttırdınız. Daha sayarım. Örnek çok. Sonra “dış güçler, dış güçler” diye bağırıp duruyorsunuz. Ne dış gücü kardeşim. Türkiye’nin önündeki tek engel iç güçler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın