Görüş Bildir
Haberler
Facebook Profil Fotoğraflarını Esir Alan Işın Kılıçları Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Facebook Profil Fotoğraflarını Esir Alan Işın Kılıçları Hakkında Bilmeniz Gerekenler

sahte siyah
16.12.2015 - 13:13

Facebook, profil fotoğrafınıza ışın kılıcı ekleyebileceğiniz bir fırsat sundu.

Facebook, profil fotoğrafınıza ışın kılıcı ekleyebileceğiniz bir fırsat sundu.

Hayranlarının sinemalara gitmek için geri sayıma geçtiği Star Wars: Force Awakens filmi için kullanıcılarına sürpriz yapan Facebook, profil fotoğraflarının ışın kılıcıyla süslenmesini sağladı.

Türkiye kısa sürede uygulamayı en çok kullanan ülkelerden oldu. Star Wars tarafını seçen ve profil fotoğrafını geçici olarak değiştirenlere katılmak isteyenleri böyle ya da şöyle alalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tabi eleştirilere göğüs gerecek gücünüz varsa:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki Facebook'u savaş alanına çeviren Işın Kılıcı nedir?

Peki Facebook'u savaş alanına çeviren Işın Kılıcı nedir?

Işın Kılıcı, Yıldız Savaşları filmlerindeki Jediların temel silahıdır.Temel olarak, kılıcı bir arada tutan dış iskelet, enerji sağlayan bir batarya, renkli bir kristal ve ışını odaklayan bir lensten oluşur. Kabzasından yayılan saf enerji ile hemen her türlü maddeyi rahatlıkla kesebilir, üzerine gelen atışları ateş edene geri yansıtabilir. Farklı renkleri ve sahibinin tarzına uygun tasarımıyla kişilik kazanan ışın kılıçları Jedilar ve Sithler arasındaki düellolarla ve bu esnada çıkardığı vızıltıyla hepimizin aklına kazınmıştır.

Işın Kılıcı ilk kim tarafından yapıldı?

Işın Kılıcı ilk kim tarafından yapıldı?

Işın Kılıcı’nın tarihi çok ama çok eskiye dayanıyor. Orijinali Lightsaber’dır. Bu da Güç’ün aydınlık tarafını seçen gardiyanların kullandığı silah anlamına geliyor. Ancak Lightsaber’ın kökeni, Sith tarihine kadar uzanıyor. İlk Işın Kılıçları, Sithler tarafından yapılmıştı. Forcesaber adı verilen bu kılıçlar, Güç’ün karanlık tarafından enerji emerek aktif hale geliyordu. Tarihi olaylara baktığımızda Forcesaber’in ilk olarak, evrenin ilk ve en büyük ırkı Rakatan’lar tarafından icat edildiğini görüyoruz.

O dönemde Jedilar, bu kılıçları kullanamıyordu. Kullanmaya çalışanlar da, kılıcın içine hapsolmuş Güç’ün karanlık etkisi yüzünden delirebiliyordu.

Kaç farklı Işın Kılıcı kullanma tekniği var?

Jedilara baktığımızda samuray-keşiş tarzında bir sınıfla karşılaşıyoruz. Star Wars evreninde Işın Kılıcı kullanımı için 7 farklı teknik bulunuyor. Birisi kılıcınızı sürekli yukarı/aşağı hareket ettirmenizi söylerken, bazıları sürekli hareket halinde olmanızı, bazıları ise sürekli saldırıda bulunmanızı söylüyor.

Teknikler ise şöyle:

  • Shii-Cho ya da The Way of the Sarlacc (Sarlacc’ın Yolu)

  • Makashi ya da The Way of the Ysalamiri (Ysalamiri’nin Yolu)

  • Soresu ya da The Way of the Mynock (Mynock’ın Yolu)

  • Ataru ya da The Way of the Hawk-Bat (Şahin-Yarasa’nın Yolu)

  • Shien/Djem So ya da The Way of the Krayt Dragon (Krayt Ejderhası’nın Yolu)

  • Niman ya da The Way of the Rancor (Rancor’un Yolu)

  • Juyo/Vaapad ya da The Way of the Vornskr (Vornskr’in Yolu)

Işın Kılıçları her şeyi kesiyor mu?

Filmlerde bize bir Işın Kılıcı’nın sadece bir başka Işın Kılıcı’nı kesmeyeceği öğretilmişti. Ancak Işın Kılıcı’na dayanabilen birçok farklı metal türü ve yaratık var. Cortosis isimli bir cevherdan yapılan kılıçlar, Işın Kılıcı’na karşı durabiliyor. Hatta Işın Kılıcı ile temas ettiğinde, kısa süreli olarak bozabiliyor. Elbette tamamen kesilemez değil. Fazla darbe aldığında kesiliyor.

Ayrıca evrenin en korkulan ırklarından biri olan Yuuzhan Vongların giydiği Vonduun Skeer Kyrric (Vonduun Yengeç Zırhı) da Işın Kılıçları darbelerini emebiliyor. Bu maddeden yapılan sopalar ve kılıçlar da, Işın Kılıçlarına karşı dayanıyor. Ayrıca Lav Ejderleri gibi kadim yaratıklar da Işın Kılıcı darbelerinden etkilenmiyor.

Mandolarian demiri, Forcesaber, Orbalisks, Ultrachrome gibi alaşım ve silahlar da Işın Kılıcına karşı dayanabiliyor.

Farklı renklerdeki ışın kılıçlarının anlamı nedir, kimler kullanır?

Farklı renklerdeki ışın kılıçlarının anlamı nedir, kimler kullanır?

En çok kullanılan 7 renk mavi, yeşil, sarı, turuncu, gümüş, mor ve kırmızıdır. 

Mavi, Jedi muhafızlarının genel tercihidir. Bunlar, kılıç kullanmada ustadırlar ve amaçları sivilleri tehlikelerden korumaktır. Güç kullanımından daha çok kılıç sanatlarında kendilerini geliştirirler.

Yeşil, Jedi ara bulucularının genel tercihidir. Kendilerini gücü etkin bir şekilde kullanmada ve güce düzen getirmek için eğitirler. 

Sarı, Jedi nöbetçilerinin genel tercihidir. Diğer Jedi'lardan farklı olarak teknolojiyi etkin bir şekilde kullanma, iz sürme, casusluk, bul ve yok et gibi görevler için kendilerini eğitirler. 

Turuncu, daha çok uzlaşma ve savaş becerilerini eşit düzeyde olacak şekilde kendini eğitmiş Jedi'lar arasında kullanılır.

Gümüş, çok sakin ve ruh dinginliğine ulaşmış, yaşayan güce her yerde odaklanabilen Jedi'ların genel tercihidir. 

Mor, gücün hem karanlık hem aydınlık tarafını iyi bilip etkin bir şekilde kullanan Jedi'ların tercihidir. 

Kırmızı, Sith'ler için vazgeçilmez tek renktir. Sith'lerin neredeyse tamamı kırmızı renk ışın kılıcı kullanır. Gücün karanlık tarafının daha iyi kontrol edilmesini sağlar. Hatta bazen rakibinin ışın kılıcının elinde patlamasına sebep olur.

Star Wars hayranları arasında sıklıkla konuşlan bir konu: Siyah Işın Kılıcı çok karizmatik olmaz mıydı? Evet, siyah Işın Kılıcı var ama sandığınız kadar karizmatik değil. Star Wars hikayelerinde sadece 1 adet görüyoruz. Yapım süreci hakkında pek fazla bilgimiz olmamasına karşın Sith işi olduğunu biliyoruz.

Bu kadar okudum profil fotoğrafı beni kesmez diyorsanız siz de evinizde kendi ışın kılıcınızı yapabilirsiniz.

Ya da ne uğraşacağım görüntüsü bana yeter diyerek 50 liraya satın alabilirsiniz.

Ya da ne uğraşacağım görüntüsü bana yeter diyerek 50 liraya satın alabilirsiniz.
İçeriğin Devamı Aşağıda

Aldığınız ışın kılıçlarınızla düğün dansını şova dönüştürebilirsiniz.

Bunlar fazla pasif geldiyse Google'ın geliştirdiği cep telefonunuzu ışın kılıcı gibi kullanabileceğiniz oyunla savaş alanına çıkabilirsiniz:

Bunlar fazla pasif geldiyse Google'ın geliştirdiği cep telefonunuzu ışın kılıcı gibi kullanabileceğiniz oyunla savaş alanına çıkabilirsiniz:

Google çalışanlarının geliştirdiği Star Wars Lightsaber Escape isimli oyun, cep telefonunu ışın kılıcına dönüştürüyor. Cep telefonu ve bilgisayar eşleştirilerek oynanan oyunda her iki cihazınızda da Chrome tarayıcıya ihtiyacınız var.

Öncelikle bilgisayardaki Chrome tarayıcı açarak bu adrese gitmeniz gerekiyor. Orada verilen bağlantı adresini de cep telefonunuzdaki Chrome tarayıcıya girdikten sonra oyunu oynamaya başlıyorsunuz.

Gerekli bilgiler edinildi şimdi soruyoruz:

Kaynak: 1 - 2- 3- 4

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
64
25
16
14
5
4
0