Görüş Bildir
Haberler
Facebook, iPhone'un Pilini Sömürdüğünü Kabul Etti

Facebook, iPhone'un Pilini Sömürdüğünü Kabul Etti

Onedio Medya
23.10.2015 - 23:23
İçeriğin Devamı Aşağıda

Facebook mobil uygulaması iPhone pilini çok daha hızlı tüketiyor. Kullanıcıların büyük bir bölümü, iOS 9’la gelen ve pil kullanımını uygulamalara göre listeleyen yeni pil menüsünde en büyük payın her zaman Facebook’ta olduğunu belirtiyor.

Facebook’un kendi payına düşenden çok daha yüksek oranda pil harcaması Facebook yetkililerini harekete geçirdi ve mühendislik yöneticisi Ari Grand bugün konuyla ilgili açıklamada bulundu:

“Ağ kodumuzda karşılaştığımız ilk problem “CPU çevirimi” oldu. CPU çevrimi, arabadaki bir çocuğun “Geldik mi? Geldik mi? Geldik mi?” diye sormasına benziyor ki bu soru varış noktasına ulaşma sürecinde herhangi bir iyileştirme yaratmıyor. Tekrar eden bu işleme süreci, uygulamamızın istenenden daha fazla pil harcamasına neden oluyor. Bugün yayınladığımız versiyon bu konuda iyileştirmeler sunabilir.”

Facebook’un aşırı pil tüketimindeki ikinci suçlu ise ses özelliklerine bağlandı. Grant, açıklamasının devamında “Bir video izledikten sonra Facebook uygulamasını açık bırakırsanız ses programı kapanmayabiliyor ve uygulama, sesi sessiz bir şekilde yürütmeye devam ediyor. Bu tıpkı bir müzik uygulamasını kapatıp başka şeyler yaparken müzik dinlemeye devam etmeyi istemeniz gibi ancak bu durumda isteyerek yapılmadan ve aslında hiçbir şey çalınmadan devam ediyor,” dedi. Yani Facebook uygulaması bu durumdayken aslında ses duyulmuyor ancak arka planda açık kalmaya devam ettiği için pil tüketmeyi sürdürüyor.

Grant aynı zamanda pil probleminin Facebook’un lokasyon bazlı özellikleri veya lokasyon geçmişiyle alakalı olmadığına da dikkati çekiyor: “Uygulamamızın pil kullanımını iyileştirmeye devam etmeyi istiyoruz ve bugün yayınlanan versiyonla iyileştirmeleri fark etmeye başlayacaksınız.” The Verge haberine göre bu, Facebook iOS uygulamaları normal pil kullanım oranlarına dönmeden önce çözülmesi gereken duraksama hatalarına benziyor.

Bilgi Çağı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
72
26
26
11
5
2
0