Görüş Bildir
Haberler
Facebook Afrika'ya Uzaydan Ücretsiz İnternet Bağlantısı Sağlayacak

Facebook Afrika'ya Uzaydan Ücretsiz İnternet Bağlantısı Sağlayacak

Deniz Gök
05.10.2015 - 22:35 Son Güncelleme: 06.10.2015 - 02:01
İçeriğin Devamı Aşağıda

Eutelsat ile anlaşma sağlayan Facebook, 2016 yılı ile birlikte uydular üzerinden Afrika’ya ücretsiz internet hizmeti getirecek.

İnternet erişimini herkese ulaştırmak için başlattığı Internet.org projesi kapsamında, ilk etapta kendi uydularını üreteceği ile ilgili söylentiler ile gündeme gelen Facebook, şimdi ise var olan uydular ile bu hizmeti vermeye başlayacağını açıkladı.

Eutelsat ile anlaşmaya varan Facebok, Eutelsat’ın Amos-6 isimli uydusunu kullanarak Afrika’da bu projesini hayata geçirecek. Bu sayede “uzaydan ücretsiz internet erişimi” fikri uygulamaya geçmiş olacak.

Konuyla ilgili olarak kendi Facebook sayfası üzerinden açıklama yapan Mark Zuckerberg, Amos-6’nın şu anda yapım aşamasında olduğunu ve 2016 yılı ile birlikte hizmete gireceğini söylüyor.

En uzak noktalara bile internet sağlanacak

Eutelsat tarafından yapılan açıklamada ise, Amos-6’nın sahip olduğu kapasitenin -ilk etapta bölge bölge de olsa- Afrika’nın en uzak bölgelerine bile internet erişimi sağlayabilecek düzeyde olduğunu belirtiyor.

Facebook’un internet erişimi olmayan bölgeler için yaptığı çalışmaların sadece bununla sınırlı olmadığını söylemekte de fayda var. Henüz test aşamasında olsa da Facebook’un internet erişimi sağlamak için dev drone’ların kullanıldığı bir projesi de bulunuyor.

WebMasto

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0