Görüş Bildir
Haberler
Fabrikada Süt Banyosu: İşletmenin Ortağı 'O Sıvı Süt Değil' Dedi, Bakanlık Firmanın Faaliyetlerini Durdurdu

Fabrikada Süt Banyosu: İşletmenin Ortağı 'O Sıvı Süt Değil' Dedi, Bakanlık Firmanın Faaliyetlerini Durdurdu

Yüksel Venedik
05.11.2020 - 16:58 Son Güncelleme: 06.11.2020 - 10:16

Konya'da bir süt fabrikasında, bir kişinin süt banyosu yaptığı görüntüler TikTok'ta paylaşılmasının ardından, sosyal medyada büyük tepki çekmişti. Olayın ardından Konya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nün talimatı üzerine işletme kapatıldı. Cumhuriyet Başsavcılığı da banyo yapan ve görüntüyü çeken kişi hakkında soruşturma başlattı.  Sütle banyo yapan Emre S. ile görüntüleri sosyal medyada paylaşan Uğur T.'nin gözaltına alındığı bildirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sütler imha edilecek

Sütler imha edilecek

Konya'da süt toplama merkezinde çalışan işçinin, kazanda süt banyosu yaparken çekildiği görüntüler sosyal medyada yayınlanmasının ardından iş yeri Tarım ve Orman Bakanlığı'nın talimatı üzerine kapatıldı.  

Konya Tarım ve Orman Müdürü Ali Ergin, iş yeri hakkında 4 kişiye yasal işlem uyguladıklarını belirtti ve şunları söyledi:

''Bugün maalesef bizi de üzen bir olay. Sosyal medyada yayınlanan bir süt toplama ünitesinde bir kişinin süt banyosu yapmasıyla ilgili görüntü vardı. Sayın Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli'nin de talimatıyla buraya denetime geldik. Gıda denetim ekiplerimizle birlikte denetimimizi yaptık.  Sosyal medyada yayınlanan yeri tespit ettik. Bununla ilgili dört konuda işlem yapacağız. Birincisi, insan sağlığını riske soktuğu acil durumlardan dolayı 5996 Sayılı Kanununun 41'inci maddesinin 'e' bendine göre faaliyetten men cezası uygulayacağız. İkincisi 13 bin 934 lira para cezası uygulayacağız.  Üçüncüsü, kişilerin sağlıklarını riske soktuğu için Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulacak. Dördüncü olarak da var olan sütlerin imhası ve işletme onay belgelerinin iptali şeklinde uygulama yapacağız. İşletmeyi bugünden itibaren faaliyetten menediyoruz. Onay belgelerini iptal ediyoruz ve savcılığa suç duyurusunda bulunacağız.  Konya'daki üretilen sütlerin bu şekilde heba edilmesine izin vermedik ve vermeyeceğiz.''

Bakanlıktan açıklama: 'İşletmenin faaliyetinin durdurulmasına karar verildi'

Bakanlıktan açıklama: 'İşletmenin faaliyetinin durdurulmasına karar verildi'

Tarım ve Orman Bakanlığı, bir çalışanın süt kazanının içine girerek banyo yaptığı Konya'daki süt fabrikasının faaliyetinin durdurulduğunu açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

 'Yapılan denetimde iş yerinin insan sağlığı ve güvenirliği açısından tehlike oluşturduğu tespit edildiğinden ürünlere el konuldu ve işletmenin faaliyetinin durdurulmasına karar verildi. Çalışanların hijyen belgelerinin olmaması nedeniyle çalışan 2 kişiye 1700 TL ve 5996 Sayılı Kanun kapsamında hijyen gerekliliklerine aykırı hareket etmekten 13 bin 934 TL, hijyen kayıtlarının tutulma gerekliliklerinin uygulanmaması nedeniyle 5 bin 570 TL idari para cezası uygulanmıştır'

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün süt banyosu yapılan tesisteki incelemesi 📹

Faaliyeti durdurulan firma da işçiden şikayetçi olacağını belirterek 'O sıvı süt değil' dedi...

Faaliyeti durdurulan firma da işçiden şikayetçi olacağını belirterek 'O sıvı süt değil' dedi...

Firma ortaklarından Ali Osman T., skandal görüntüleri kendisinin de internetten izlediğini ve şoke olduğunu belirtti. Ali Osman T., banyo yapılan sıvının süt olmadığını belirterek şunları söyledi:

''Öncelikle üzücü bir durum. Bu şahsın içinde bulunduğu küçük tank süt için değil. Tesisi temizlemek amacıyla kullanılan, deterjan, solüsyon ve dezenfektanları içinde karıştırdığımız tank. Onun içinde temizlik malzemelerini karıştırıp, fayansları temizleriz. Biz de şok olduk. Bu videoyu internette gördük. Bununla ilgili işten çıkarma işlemini başlattık. Bunun özellikle şirketi yıpratma amacıyla yapıldığını düşünüyoruz. Videoya konu olan kişi hakkında da şikayetçi olacağız. Tankın içindeki süt değil. Süt yoğun olur. Suyla karıştırılmış temizlik malzemesi.''

2 kişi gözaltına alındı

2 kişi gözaltına alındı

Görüntülerin çekildiği firmanın faaliyetine son verilmesi ve idari para cezası uygulanmasının ardından sütle banyo yapan Emre S. ile görüntüleri sosyal medyada paylaşan Uğur T. gözaltına alındı.

İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülen kişilerin işlemleri sürüyor.

Fabrikada çekilen görüntüler, sosyal medyanın gündeminde...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
135
88
83
20
18
8
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Akın Öztürk

Sadece sütün değil, o davarın da imha edilmesi lazım.

NightWolf

hangi marka olduğunu da yazsaydınız keşke

endorphine

kurum benefit süt toplama merkezi ama kimin tedarikçisi bilinmez.

Ercan

Hangi marka olduğunu bilen biri aydınlatabilir mi?

assistant

benefit hayvancılık, enka ve torku süt e tedarik ediyormuş