Görüş Bildir
Haberler
EYT Yasası Şartları Belli Oldu mu? TBMM EYT Yasasını Ne Zaman Gündeme Alacak?

EYT Yasası Şartları Belli Oldu mu? TBMM EYT Yasasını Ne Zaman Gündeme Alacak?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) gündem olan EYT yasası ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. Yaklaşık 5 milyon vatandaşı yakından ilgilendiren EYT yasasın yeniden gündeme geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz günlerde EYT yasası ile ilgili çalışmaların başladığını duyurmuştu. Peki, EYT yasası çıktı mı? EYT şartları neler olacak? İşte EYT ile ilgili son dakika bilgileri…

İçeriğin Devamı Aşağıda

EYT yasası ile ilgili açıklamalar üst üste gelince, EYT’liler son durumu araştırmaya başladı. Yakın zamanda TBMM’ye gelmesi planlanan EYT yasası ile ilgili son bilgiler de konuşulmaya başlandı. İşte 7 Şubat EYT yasası ile ilgili son gelişmeler…

EYT Yasası Ne Zaman Çıkacak?

EYT Yasası Ne Zaman Çıkacak?

AK Parti ve Çalışma ile Sosyal Güvenlik Bakanlığı yoğun bir şekilde EYT çalışmalarını sürdürüyor. EYT sorununun önümüzdeki süreçte meclise gelerek çözülmesi planlanıyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar için ise 5 formülün masada olduğu belirtiliyor.

3600 ek gösterge sürecinin tamamlanmasının ardından EYT ile ilgili de net adımların atılması bekleniyor. 2022 sonu itibariyle EYT’nin Meclis’e gelerek görüşüleceği tahmin ediliyor.

EYT Şartları Neler Olacak?

EYT Şartları Neler Olacak?

Emeklilik için bazı şartlar aranacak. Yaş sınırı ve sigortalılık sürelerine bakılacak. 50 yaşın altında olmama ve 1999 öncesi Bağ-Kur ya da SSK sicil kaydı bulunma şartı aranacak. Kanun çıktığında prim ve gün sayısını dolduranlara emeklilik hakkı gelebilecek.

Belli bir yaşın üstünde olanlara emeklilik verilmesi gibi bir formül de masada. Kademeli olarak emeklilik hakkının verilmesi de söz konusu. Tüm bu çalışmalar tamamlandıktan sonra teklif AK Parti tarafından Meclis'e sunulacak. Tüm partilerin desteği istenecek.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın