Görüş Bildir
Haberler
Evlenmeyi Düşündüğünüz Erkekte Varsa Koşarak Uzaklaşmanız Gereken 14 Özellik

Evlenmeyi Düşündüğünüz Erkekte Varsa Koşarak Uzaklaşmanız Gereken 14 Özellik

Beray Polat
26.04.2021 - 09:15 Son Güncelleme: 26.04.2021 - 10:59

Evlenmeyi bırak flört bile etmeyin...

Kaynak: https://medium.com/hello-love/never-m...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Har vurup harman savuruyorsa

Hayatınızdaki erkekle ilişkiniz ciddiye gidiyorsa, hayatında maddi işleri nasıl yürüttüğüne şöyle bir göz atsanız iyi edersiniz. Çünkü maddiyat evliliklerin  bitmesindeki en önemli sebeplerden biridir. Mesela beraber olduğunuz kişi sık sık iş değiştiriyor mu? Çalışmaktan nefret mi ediyor? Hiç bir şekilde maddiyatı düşünmeden kafasına göre gerekli gereksiz harcama yapıyor mu? Ya da dışarıya bir yere gittiğinizde size hesabı ödetmeye çalışıyor mu? Bunlar bir ilişkide önemsiz gibi görünse de aslında oldukça önemli. Tabii ki gidip illaki zengin biriyle evlenin demiyoruz. Önemli olan sorumluluklarının bilincinde olan biriyle beraber olmanız. Maddi açıdan tüm sorumluluklarının bilincinde olan ve tabii ki cimriliğe kaçmadan aynı zamanda tasarruf da edebilen bir biriyle evlenmeniz sizi çok daha mutlu eder.

2. Annesine aşırı bağımlıysa

2. Annesine aşırı bağımlıysa

Annesini seven ve değer veren bir erkek ilk etapta oldukça iyi görünse de annesine aşırı bağımlı ve düşkün bir erkekle evlenmeyi çoğu kişi istemez. Çünkü bu tip erkekler her şeyde sizi annesiyle karşılaştırır ve sürekli 'annem olsa böyle yapmazdı.' gibi şeyler söyler. Bu tip erkeklerin çoğunun hayatının büyük bir kısmını kaç yaşına gelirse gelsinler anneleri kontrol eder. Kariyerleri hakkındaki kararlar hatta aşk hayatı da dahil olmak üzere hayatlarındaki çoğu şey hakkında fikir almak için annelerine danışırlar. Bu tip erkekler daima ilgi görmeye ve bakıma alışmışlardır ve evlendikleri kadından da aynı anneleri gibi olmalarını isterler. Bu yüzden bu erkeklerden uzak durmakta fayda var!

3. Sürekli mutsuz ve kötümserse

3. Sürekli mutsuz ve kötümserse

Bazı erkekler nerede olursa olsunlar her daim mutsuzdurlar. Hayata pozitif yönden asla bakamazlar, her şeye olumsuz yönünden bakarlar ve etraflarına da bu negatif enerjiyi yayarlar. Bu tür erkekler her zaman bir şeyler için başkalarını suçlarlar ve mutlaka şikayet edecek bir şeyler bulurlar.

4. Etraflarındaki insanları sürekli manipüle etmeye çalışıyorlarsa

Bu erkekler başkalarının yaptıklarını, duygularını ve davranışlarını kendi çıkarları için kullanırlar. Bir erkeğin bu tür manipülatif eğilimleri varsa mutlaka sizin üzerinizde de deneyeceklerdir. Böyle bir erkek her zaman her konuda kendi fikirlerini savunur ve genellikle sizi daima manipüle etmek isterler. Evlilik gibi ciddi bir şey düşünüyorsanız, karşınızdaki erkeği bu açıdan da değerlendirmenizde fayda var.

5. Tacize ve istismara meyilli olması

Taciz ve istismar çok farklı şekillerde ortaya çıkabilir. İstismarın ve tacizin temelinde birisini kendi isteğine aykırı bir şey yapmaya zorlamaktır. İstismara meyilli erkekler, öfkelerini ve yaşadıkları hayal kırıklıklarını kontrol edemezler. Psikolojik, fiziksel, duygusal, sözlü ve hatta ekonomik taciz olsun hiç fark etmez, hayatınızda böyle bir erkek varsa evlilik düşüncesini bırakın flört etmeyi dahi kesin ve uzaklaşın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Aşırı derecede işkolikse

Bir erkeğin hırslı, çalışkan ve hayatta başarılı olması elbette güzel bir şey ama hayatının tamamının işine veya ne kadar para kazandığına bağlı olması, hiçbir şekilde sosyal hayatının olmaması bambaşka bir şey. Bu tür erkeklerin hayatlarının merkezinde işleri vardır ve daima zirveye ulaşmaya çalışırlar. Başka hiçbir şeye odaklanamazlar, tabii size de! İşinde başarılı bir erkeğin sizin de maddi olarak bir güvence olması bir yana, fiziksel ve duygusal olarak hayal kırıklığına uğrarsınız. Böyle bir adam sizi veya ilişkiyi hayatında bir öncelik haline asla getirmez. İlişki tartışmalarını asla ciddiye almazlar, ilişkinin geleceği için planlar yapmazlar ve ilişkilerini hayatlarının merkezine koymazlar.

7. Narsist bir adamsa

Bu tür erkekler kendilerinin çok önemli olduğuna inanır ve kendilerine hayrandırlar. Aslında daha çok diğer insanlardan çok daha üstün olduklarına inanır, zayıflıklarını göremez ve genellikle başka insanların duygularına çok az saygı gösterir veya hiç saygı göstermezler. Bir narsistin hayatındaki her şey sadece kendisiyle ilgilidir. Öncelik hep kendisinindir. Günden güne de kendine duyduğu bu hayranlık dengesiz duygularıyla pekişerek daha da kötü bir hale gelir. Narsist birisi, istediğini elde etmek için her türlü şeyi kullanmaya hazırdır. Size ilk başta iltifat ederler ve hediyeler alırlar. İlk olarak onlara ısınmanızı ve takdir etmenizi sağlarlar. Narsist bir insan, empati duygusundan yoksundur. Sizi asla anlayamaz ve sizin duygusal veya fiziksel ihtiyaçlarınızı karşılayamayacaktır. Eğer narsist birisiyle beraberseniz hayatındaki her şey her şey onunla ilgili olur. Sağlıklı bir yaşam istiyorsanız bu tür insanlardan koşarak uzaklaşın!

8. Cimri ve bencilse

8. Cimri ve bencilse

Bazı erkekler genellikle dünyanın sadece kendi etraflarında döndüğünü düşünür. Bu tür erkekler, yeteri kadar maddi varlıkları olsa bile çoğu zaman çok cimri ve bencildirler. Evlilik hayatı paylaşmak demektir. Hayatındaki en yakın olduğu insanları bile dikkate almayarak sürekli kendini düşünen bir hayatla hayatı paylaşmak sizce ne kadar doğru olur? Hayatınızın geri kalanında böyle bir adamla yaşamayı düşünmek bile, ne pahasına olursa olsun uzak durmanız gereken bir durumdur.

9. Rol yapabilen biriyse

Rol yapabilen ve başka karaktere bürünebilen erkekler genellikle eğer sizden çok etkileniyorlarsa sizinle beraber olmaya devam edeceklerdir.  Bu tip erkekler neredeyse hiç bir zaman tatmin olmazlar ve her zaman yeni heyecanlar peşinde koşarlar. İlişkiye karşı genel tavırları, genellikle sizi ikinci plana atar nitelikte olur. Zamanla, birlikte ilişkinin geleceği hakkında neredeyse hiç konuşamadığınızı ve plan yapmadığınızı fark edersiniz. Böyle bir erkekle cinsel hayatınız genelde çok iyi olur ama bu tipler sadece sizinle beraber olmazlar. Başka kızlarla da flört etmeye meyillidirler. Emin olun sizden sıkıldığı an sizi aldatacak potansiyele sahiptirler.

10. Kontrol delisiyse

Bu tip erkekler ilişkide her şeyi kontrol etmek isterler. Hatta sizin kişisel bir düşünceniz veya söz hakkınız yokmuş gibi davranırlar ve ne derlerse desinler kabul etmenizi beklerler. Her zaman istediğini giyinmenizi, onun arkadaşlarıyla takılmanızı ve hep onun sevdiği filmleri izlemenizi mi istiyor? Ya da sürekli cep telefonunuzu mu kontrol ediyor? Zamanla, bu tür kontroller oldukça korkutucu hatta hem duygusal hem de fiziksel olarak taciz edici bir hale gelebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Aldatmaya meyilliyse veya aldattıysa

11. Aldatmaya meyilliyse veya aldattıysa

Henüz evlenmediyseniz ve sizi zaten defalarca aldattıysa, evlendiğinizde bir şeylerin düzeleceğini düşünmüyorsunuz öyle değil mi? Sizinle evlendi diye size asla ait olmayacak ve aldatmalarına devam edecektir emin olun. Eğer zamanla düzeleceğine inanıyorsanız hemen bu düşünceden uzaklaşın. Bu kafada olan birisi asla değişmez ve böyle bir erkekle birlikte olmaktansa yalnız kalmanız çok daha iyi.

12. Bağlanmaktan korkuyorsa

12. Bağlanmaktan korkuyorsa

Birlikte olduğunuz kişi bağlanma problemi mi yaşıyor? Birine bağlanmaktan korkan bir erkek adam karşısındakini asla tamamen tanımaya yönelmez ve karşısındakinin de kendisini tanımasına kolay kolay izin vermez. Hep bir adım ötede durur. Böyle biriyle evlenmeyi düşünmeyi bırakın beraber olmak bile ızdırap.

13. Dürüst değilse

Uzun ilişkilerin en büyük sırrı, çiftler arasında kurulan güven duygusunun kuvvetli oluşudur. Beraber olduğunuz kişiyle aranızda güven yoksa kendinizi asla güvende hissetmezsiniz böylece ilişkinizin devam etmesi de oldukça zor olur. Çiftler birbirlerine zaman zaman beyaz yalanlar söylese de ilişkilerini ciddi derece etkileyecek yalanlar da vardır. Eğer beraber olduğunuz kişi sizi ciddi derecede kandırıyor ve yalan söylüyorsa ilişkinizi gözden geçirmenizde fayda var.

14. Sürekli arkasını toplamanız gerekiyorsa

14. Sürekli arkasını toplamanız gerekiyorsa

Son olarak da, gerektiğinde kendi kararlarını bile veremeyen biriyle değil, sizi yukarıya taşıyacak kişilerle beraber olun. Sizin de isteklerinizi şikayet etmeden yapan, size saygı duyan ve her zaman arkanızda olan biriyle beraber olmak size ve ruhunuza iyi gelecektir. Ve mutlaka, en kötü zamanlarınızda bile sizi destekleyecek ve yanınızda olacak cesaretli insanlarla beraber olun.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
67
57
10
6
5
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Burak Karaca

Başlık hedefi gereksiz daraltıyor, evleneceğiniz insanda dese yeterli, evleneceğin kadında bu özellikler varsa bu ok mi mantık bu mu

Makise Kurisu

kadınlara da aynen uyarlanabilecek bir içerik. evleneceğiniz insan dese yeterliymiş cidden

Sikörtıl

Bana birisi ben anne sevgisi görmedim evleneceğim kadından anne sevgisi beklerim demişti. Ne yapayım emzireyim mi kucağıma alıp aq falan olmuştum

Avatar Yangchen

Ya bana çok sapıkça geliyor evleneceğin, sevişeceğin kadınla anneni karşılaştırmak. Değişik biraz