Görüş Bildir
Haberler
Evde Kalıcı Oje Nasıl Yapılır?

Evde Kalıcı Oje Nasıl Yapılır?

Şebnem Sucu
22.10.2021 - 13:15

Kadınlar için bakımlı ve güzel görünüme sahip olmak önemli bir unsurdur. El bakımı ve güzel görünen tırnaklarda bu bütünün bir parçasını oluşturur. Ancak hepimizin bildiği üzere manikür ve oje uygulamalarına zaman ayırmak gerekiyor. Bu nokta da uzun süre deforme olmadan kalıcılığını koruma özelliği ile ön plana çıkan kalıcı oje, kullanışlı ve pratik olması nedeniyle kadınlar tarafından yoğun ilgi görmektedir. Kalıcı oje profesyonel yardım almadan da evde kısa sürede yapılabilen uygulamalardan biridir. Peki, evde kalıcı oje nasıl yapılır? İşte kalıcı oje ile ilgili bilinmesi gerekenler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Klasik ojeler ile her ne kadar tırnaklar güzel bir görünüm kazansa da kadınlar günümüzde normal ojelerin dezavantajlarını göz önünde bulundurarak kalıcı ojeye yöneliyorlar. Kalıcı ojelerin uzun süre kalıcı ve estetik bir görünüm kazandırması, zaman kayıplarını önlemesi hatta yüksek maliyeti önlemesi gibi birçok neden uygulamanın popülaritesini arttırmaktadır. Siz de evde kalıcı oje nasıl yapılır merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Peki, evde kalıcı oje nasıl yapılır? İşte adım adım evde kalıcı oje uygulaması…

Evde Kalıcı Oje Nasıl Yapılır?

Evde Kalıcı Oje Nasıl Yapılır?

- Evde kalıcı oje yapmak için öncelikle tırnak bakımınızı yapmanız gerekir. Bu aşamada tırnak etlerinizi temizlemeli ve tırnaklarınızı istediğiniz biçimde törpülemelisiniz. Eğer tırnaklarınızın ihtiyacı varsa tam anlamıyla bir manikür yaparsanız sonuç daha iyi olacaktır. Tırnak parlatıcı süngeri yardımı ile parlaklığı matlaştırarak törpüleme işlemine devam edin. 

- Ardından özel solüsyon yardımıyla tırnak üzerindeki yağ tabakasını kurutun. Bu işlemi tüm tırnaklarınıza 2’şer kez uygulayın.

 - Daha sonra baz uygulayın ve uygulanan bazın üzerine tercih edilen şekil ve renkte oje sürün.

- Son olarak sürülen her kat oje 60 sn UV ışını ile kurutulmalıdır. Son olarak top coat uygulaması yapılır. Bu sayede hem ojenin tırnaklarda kalıcılığı sağlanır hem de tırnakların kırılma sorunu ortadan kaldırılır. 

Not: Kalıcı oje çoğu zaman iki kat uygulanmaktadır. İki katta da UV ışını uygulamayı ihmal etmeyin.

Kalıcı Oje Zararlı Mı?

Kalıcı Oje Zararlı Mı?

Kalıcı oje her zaman uygulanmamakla birlikte zarar veren bir uygulama değildir. Ancak düzenli olarak uygulanan kalıcı oje, özellikle tırnak yüzeyine uygulanan UV ışını ve kimyasal maddelerin etkisi ile hem tırnak yapısına hem de tırnağın doğal rengine zarar verebilir.

Sonuç olarak kimyasal içerikli ürünlerin tümü zararlı etkilerini kullanım sıklığına bağlı olarak farklı şekillerde göstermektedir. Kalıcı ojenin hava ve su geçirdiği söylense de sürekli kullanımdan kaçınmak tırnak sağlığınız açısından faydalı olacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
5
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın