Görüş Bildir
Haberler
Evde Bakım Maaşları Yattı Mı? Evde Bakım Maaşı Nedir, Kimler Yararlanabilir?

Evde Bakım Maaşları Yattı Mı? Evde Bakım Maaşı Nedir, Kimler Yararlanabilir?

Yüzde 50’nin üzerinden engelli olan vatandaşlara bakmakla hükümlü olan kimseler, evde bakım maaşı alabiliyor. Evde bakım maaşları, her ay illere göre ödeniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kurban Bayramı öncesinde hesaplara yatırılacağını açıkladı. Peki, evde bakım maaşı nedir, kimler yararlanabilir? İşte evde bakım yardımıyla ile ilgili tüm bilgiler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Evde Bakım Maaşları Ne Zaman Yatacak?

Evde Bakım Maaşları Ne Zaman Yatacak?

Haziran ayı evde bakım yardımı ödemelerinin Kurban Bayramı'na denk geldiğini anımsatan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bayram öncesi ihtiyaç sahibi aileleri desteklemek amacıyla ödeme tarihini öne çektiklerini belirterek, 'Evde Bakım Yardımı ödemelerini hesaplara yatırmaya başladık' dedi.

Bakan Yanık, evde bakım yardımı ödemeleri kapsamında temmuz ayında 893,1 milyon TL ödeme yapılacağını kaydetti.

Evde Bakım Maaşı Nedir, Kimlere Alabilir?

Evde Bakım Maaşı Nedir, Kimlere Alabilir?

Engelliye bakan kişinin evde bakım parası alabilmesi için ilk şart, engellinin en az yüzde 50 oranında engeli olduğunun sağlık kurulu raporuyla tespit edilmesidir. Bununla birlikte, engellinin sağlık kurulu raporunda “ağır engelli” ibaresinin yer alması şarttır. Yüzde 50’den daha düşük bir engellilik oranı tespit edilmiş ise evde bakım parası alınamaz. Evde bakım parası alınabilmesi için engellinin sağlık kurulu raporunda bakıma muhtaç olduğunun da belirtilmesi gerekmektedir.

Evde bakım parası alınabilmesi için engelliye bakan kişi ile engelli arasında kan bağı bulunması şart. Engelliye bakan herkes evde bakım parası alamıyor. İlgili yönetmelik çerçevesinde üvey akrabalar da evde bakım parası alabiliyor.

Engelliye bakan kişinin engelliyle aynı adreste ikamet etmesi de şart. Aksi takdirde, bakım hizmetinin tam anlamıyla yerine getirilmeyeceği düşünülerek evde bakım parası ödenmiyor. Diğer yandan, engelliye bakacak başka kişinin bulunamaması ve engellinin veya yasal temsilcisinin özel veya resmi merkezlerde bakım hizmeti almayı istememesi halinde, bakım hizmetleri değerlendirme heyetinin de görüşüyle bakım hizmeti her gün rahatlıkla gelinip gidilebilecek yakınlıktaki farklı adresteki akraba tarafından da verilebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın