Görüş Bildir
Haberler
Evde Bakım Maaşı Nedir? Alma Şartları Nelerdir? Aralık 2018 Yatan İller Hangileri?

Evde Bakım Maaşı Nedir? Alma Şartları Nelerdir? Aralık 2018 Yatan İller Hangileri?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evinde yaşlı, hasta veya engelli kişilere bakan aile yakınlarına verilen evde bakım maaşı hesaplara yatmaya başladı. 10-11 Aralık tarihleri arasında yatmaya başlayan maaşların önceliği hangi illere verildi, evde bakım aylığı kimlere verilebiliyor ve ne kadar? Detaylar içeriğimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Evde bakım maaşı kimlere verilebiliyor?

Evde bakım maaşı kimlere verilebiliyor?

Eğer evinizde bir hastanın bakımını üstlendiyseniz, evde bakım maaşı almak için sağlık raporu ile hastanın bakıma ne kadar muhtaç olduğu değerlendiriliyor. Evde bakım maaşı alabilmeniz için bazı şartlar da mevcut: 

Gelir durumu: Evde yaşayan hane halkının kişi başı gelirinin asgari ücretin 2/3'ünü geçmemesi gerek. Bu ise kişi başı gelirin ortalama 967.27 Tl olması demek. 

Sağlık Raporu: Evde bakılan kişinin engeli, sağık durumu vb. halinin en yakın İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Sağlık Kurulu'ndan onaylatılması, yani bir sağlık raporu alınması şart. 

Muhtaçlık durumu: Sağlık raporunda belirtilen duruma göre ise hastanın muhtaçlık durumu belirtiliyor.

Peki evde bakım maaşı ne kadar?

Peki evde bakım maaşı ne kadar?

Belli şartlarda engellilere ve engelli yakınına bağlanan maaş, öncesinde 3 aylık yatarken geçtiğimiz Eylül ayından sonra aylık olarak ödenmeye başladı. Mevcut durumda %40-60 engeli olan kişilere aylık 433,68, %70 ve üzeri engeli olan kişilere ise 650,51 lira veriliyor. 

Evde engelli yakınına verilen evde bakım maaşı ise 1179 lira. Şartları taşıyanlar her iki ödemeyi de alabilir. Yeni yılla beraber Ocak ayında gelmesi beklenen zam ile bu rakamın 1310 liraya çıkması bekleniyor.

Evde bakım maaşı nereden sorgulanır?

Evde bakım maaşı nereden sorgulanır?

Evde bakım maaşı ödemelerini e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranız ile e-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama kısmına Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama yazarak gelen sayfaya tıklayın. Açılacak olan sayfadan detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama seçeneğine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altından da ulaşabilirsiniz. 

Aynı zamanda Ziraat Bankası müşterileri evde bakım maaşlarını SMS ile de kontrol edebilirler. Cep telefonlarından BAKIYe yazıp 4747'ye mesaj atıldığı takdirde evde bakım maaşı sorgulanabiliyor.

Aralık ayı evde bakım aylığı yatan iller:

Aralık ayı evde bakım aylığı yatan iller:
www.akgundem.com.tr

Şu an sadece Ordu'daki vatandaşlara yatırılan maaşın, en yakın zamanda diğer illere de ulaşması bekleniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın