Görüş Bildir
Haberler
Etkinlik Oranı Belli Oldu: TURKOVAC Aşısında Randevular Açılıyor!

Etkinlik Oranı Belli Oldu: TURKOVAC Aşısında Randevular Açılıyor!

Batuhan
28.12.2021 - 13:37

Acil kullanım onayı alan ve seri üretimine başlanan yerli koronavirüs aşısı TURKOVAC'ta randevular açılıyor. TURKOVAC aşısıyla vatandaşlara Sinovac ve Biontech aşılarının yanında yeni bir alternatif sunulacak. Bu hafta yerli aşının kullanıma girmesi bekleniyor. TURKOVAC'ın mucidi Prof. Dr. Aykut Özdarendeli 'Bütün gönüllülerde yüzde yüz antikor yanıtının olması çok ciddi bir sonuç' dedi. İşte TURKOVAC aşısıyla ilgili son gelişmeler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Seri üretimine başlanan yerli Aşı TURKOVAC inceleme sürecinde. Örneklem yöntemiyle kontrol edilen aşıların hastanelere dağıtımı yapılacak. Aşıların bu hafta kullanıma girmesi bekleniyor.

Türk bilim insanları gece gündüz aralıksız çalıştı. TURKOVAC'ın etkinliği ve güvenilirliği binlerce gönüllünün katılımıyla kanıtlandı. Yerli inaktif aşı TURKOVAC'ta son aşamaya gelindi. Acil kullanım onayı alındı, seri üretim süreci başladı.

Randevular açılıyor

Randevular açılıyor

TRT'nin haberine göre inceleme ve işlemlerin ardından aşılar sağlık kurumlarına taşınacak. Sinovac ve Biontech aşılarının yanında yeni bir alternatif sunulacak. Turkovac aşıları için randevular açılacak.

Başta şehir hastaneleri olmak üzere yerli aşının yaygın kullanımı sağlanacak. Bu hafta yerli aşının kullanıma girmesi bekleniyor.

"Yüzde yüz antikor"

"Yüzde yüz antikor"

Aşıya bağlı ciddi bir yan etkinin olmadığını söyleyen TURKOVAC'ın mucidi Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, 'Hem koruyucu antikorların oluşması hem de aşılanan bütün gönüllülerde yüzde yüz antikor yanıtının olması çok ciddi bir sonuç' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
33
25
9
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
biri

ben olmam.. olana da neden oldun demem..

umuut

Dünya sağlık örgütü onay verirse belki

pofudukpofyumak

Bugün 3. doz BionTech oldum. İlk 2 alışa olduğu gibi yine her hangi bir yan etki hissetmedim. Aşı yaptırırken mutlaka aşının ambalajını görmeyi talep etmeniz... Devamını Gör

Baki Kılınç

3. dozu herkes olabilir mi ? ben 2 kez oldum.