Görüş Bildir
Haberler
Esnaf, Bakan Nebati'den 5 Liralık Madeni Para İstedi

Esnaf, Bakan Nebati'den 5 Liralık Madeni Para İstedi

Isparta esnafı, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den 5 liralık madeni para istedi. Nebati, esnafın '50 kuruş, 1 lira, 5 lira madeni para piyasaya salınsın' talebi üzerine 'Biraz basalım mı?' diye sordu. Bakan esnafın 'Yağdıralım, ne olacak?' sözlerine de gülerek 'Yağdıralım' şeklinde karşılık verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Koştur koştur bozuk para arıyoruz"

"Koştur koştur bozuk para arıyoruz"

Bakan Nebati, Mimar Sinan Caddesi'nde esnafla görüşürken, tavuk döner satışı yapan bir esnaf, madeni para talebinde bulundu. Esnaf, 'Sayın bakanım, esnaf olarak madeni 50 kuruş ve 1 lira sıkıntısı çekiyoruz. Piyasaya bolca 1 lira ve 50 kuruş salınsın hatta 5 liralık madeni para basılsın. Şimdi bankaya gittik, orada da yok. Koştur, koştur bozuk para arıyoruz' dedi.

Esnafın 'yağdıralım' sözleri Nebati'yi güldürdü

Esnafın 'yağdıralım' sözleri Nebati'yi güldürdü

Bakan Nebati'nin 'Biraz basalım mı?' diye sormasının ardından çalışan da 'Kağıt para yerine 5 lira, 1 lira iyi olacak. Yağdıralım, ne olacak?' cevabını verdi. Bakan Nebati ise gülerek 'Yağdıralım' karşılığını verdi.

Paranın değeri maliyetinin çok üstünde

Paranın değeri maliyetinin çok üstünde
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türk Lirası’nın değeri enflasyonla erirken, madeni paraları basma maliyetleri de hammadde fiyatları nedeniyle giderek artıyor. 1 kuruş, 5 kuruş, 10 kuruş, 25 kuruş, 50 kuruş ve 1 lira gibi paraların şu anda değerinin çok daha üzerinde maliyetlere basıldığı hesaplanırken paraların hurdacılara gitmesi nedeniyle de piyasada bozuk para sıkıntısı yaşanıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
126
40
23
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ferdi Çelik

Nebati eseriyle övünmeye çıkmış

Ferdi Çelik

Bide diyormuş şimdi nasıl sktm sizi ama

Bozkurt

Bu kafayla ticaretle uğraşıyor olamaz bu.

Ayşe Haseki

Hangisi ondan farklı ki....?

Mr Logical

1 lirayı ne yapıyormuş ki o eleman? Kaç para bir döner?...

Yah uşuklu

Valla aga 12 yıldır market sektöründeyim ben hayatımda ilk defa bu seneki kadar bozuk para sıkıntısı çektim. Eskiden her hafta düzenli olarak hangi madeni pa... Devamını Gör