Görüş Bildir
Haberler
Eskişehir'de Halk Dolandırıcılara Karşı 'Gibi Ol' Akımıyla Uyarılıyor

Eskişehir'de Halk Dolandırıcılara Karşı 'Gibi Ol' Akımıyla Uyarılıyor

Cihan
21.03.2016 - 15:58

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü son dönemde sayıları giderek artan dolandırıcılara karşı vatandaşları sıra dışı ve eğlenceli bir şekilde uyarmaya başladı. Halkın daha fazla bilinçlenmesi adına internetin popüler 'gibi ol' akımından yararlanan emniyet müdürlüğü böylelikle sahtekarlara göz açtırmamayı hedefliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ile Osmangazi Üniversitesi, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Merkez İlçe Belediye Başkanlıklarıyla ortaklaşa yürütülen çalışma kapsamında son dönemde sosyal medyada sıklıkla yer alan ve gençlerin büyük beğenisini toplayan 'gibi ol / be like' akımından esinlenerek 'Açıkgöz Nuri, Zeki Tunahan, Tedbirli Hale' başlıklı afişler hazırlayan emniyet birimleri, 'iletişim yoluyla dolandırıcılık, internet kullanımı ve hırsızlık' eylemlerine karşı vatandaşları bilinçlendiriyor.

Alınacak basit önlemlerle bu suçların doğuracağı mağduriyeti önlemek için halkın yoğunluk gösterdiği alanlara asılan görseller ayrıca sıra dışı bir fikir olmasıyla da büyük beğeni topluyor.

Kaynak: Alem-i Cihan 

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
11
2
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın