Görüş Bildir
Haberler
Eskiden İyi Fikir Olarak Düşünülen 15 Korkunç Tedavi Yöntemi

Eskiden İyi Fikir Olarak Düşünülen 15 Korkunç Tedavi Yöntemi

Tuğrul Gökpınar
12.03.2014 - 17:43 Son Güncelleme: 05.08.2021 - 12:54

Modern tıp şu an için bir çok hastalığa çare bulabilecek bir kapasitededir. En azından diş çektirirken bademcik iltihabı olup ölme şansımız çok azalmıştır. Burada size geçmişte kullanılan ürkütücü ve bazen de dehşete düşürücü tedavi yöntemlerini sunacağız.

Kaynak: http://www.distractify.com/people/15-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Mekanik Akciğer

1. Mekanik Akciğer

Çocuk felci aşısı bulunmadan önce, hasta çocuklar solunumu sağlayan mekanik akciğerin içine yerleştiriliyordu. Ortaçağdaki işkence aletlerine benzeyen bu aletin içine yerleştirilen çocuklar haftalar boyunca hareketsiz bir şekilde yatarken sadece kafalarının hizalarına yerleştirilen aynadan etrafı görebiliyorlar ve sadece makine nefes verme işlemini yaptırırken konuşabiliyorlardı.

2. Bronzlaşan Bebekler

2. Bronzlaşan Bebekler

Raşitizm genellikle D vitamini eksikliğine bağlı olan kemiklerde zayıflığa ve şekil bozukluklarına sebep olan bir hastalıktır. Günümüzde D vitamini takviyesiyle tedavisi yapılmaktadır. Fakat geçmiş zamanda, tedavi sadece bir solaryum aletiyle yapılmaktaydı.

3. Veba Doktorları

3. Veba Doktorları

1800'ler de bu korkunç görünüme sahip veba doktorları sadece Hıyarcıklı Veba salgınını tedavi etmesi için çağrılırdı. O zamanlarda hastalığın koklama yolu ile yayıldığını düşünen bu doktorlar kendilerini korumak için içi çiçeklerle dolu bir gagaya sahip tüyler ürpertici maskeler giyerlerdi. Bu doktorlar tedavi olarak hastayı kırbaçlama(ya da azarlama) yöntemini kullanıyorlardı çünkü veba 'Tanrı'nın cezalandırması' olarak görülüyordu. Ayrıca tedavi süresince kanı temizlemesi için sülük kullanılıyordu.

4. İdrar Yolu açma Çubuğu

4. İdrar Yolu açma Çubuğu

Bu alet her erkeği dehşete düşürecektir. Eğer bir erkeğin idrar yolu çişini yapamayacak şekilde daralırsa, doktorlar bu çubuğu penis başından içeri sokarlardı. Ardından keskin kenarlara sahip bu çubuklar içeride vidalama işlemi yaparcasına çevrilip idrar yolunda genişleme sağlanırdı. Burada oluşan kanama iyiye işaretti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Bademcik Makası

5. Bademcik Makası

Antibiyotiklerden önce bademcik iltihabı ölümcül bir rahatsızlıktı. Bilinci yerinde olan hastaların parmaklarını ısırmalarını önlemek için doktorlar bu korkunç bademcik makasını boğaza değmeden aşağı doğru ittiriyorlardı. Boyun ölçekli cinsinde olduğu gibi, bu makasta doku kesiminde etkili olduğunu kanıtladı.

6. Yapay Sülük

6. Yapay Sülük

Bir hasta için kanının temizlenmesinden daha iyi bir şey yoktur. Bu yüzden doktorlar sülükleri olmadığı zaman yapay sülüğü kullanıyorlardı. Dönen bıçaklar hastanın cildinde bir yara açıyordu ve uzun silindirdir de kanı vakumlama için kullanılıyordu.

7. Basur Maşası

7. Basur Maşası

Eğer geçmişte basur acısından kıvranıyorsanız, bu aletle biraz içli dışlı olmanız gerekmekteydi. Bu sevimli alet sıkıca kavrayıp, kanamayı sınırlandırmak ve eskisi gibi olmaması için dışarı çıkan basuru eziyordu.

8. Plastik Cerrahi

8. Plastik Cerrahi

Belki inanması zor olabilir ama basit plastik cerrahi çok eski zamanlardan beri kullanılmaktadır. Bu yüzden günümüze kadar son derece basitti. Bu ürpertici maskeler yüzdeki yaralanmaları gizlemesi için kullanılıyordu.

9. Tekerlekli Sandalye

9. Tekerlekli Sandalye

1878'de, Dr Clark'ın belkemiği makinesi belinde rahatsızlığı olan hastaların birkaç saniye, birkaç saat yada birkaç gün yürüyebilmesine yardımcı olabilmesi için piyasaya sürüldü. Aslında bu ürkütücü aletin etrafındaki çerçeve çok ağırdı ve hasta olan insanı boş verin, sağlam bir insan bile güçlükle santimetreleri gidebiliyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Utica Beşiği

Genellikle akıl hastanelerinde kullanılıyordu. Bu beşik hastaların yürümesini, oturmasını ve hareket etmesini engelliyordu. 20. yüzyılda, bu acımasız kafesler ortadan kaldırıldı ve yerine sınırlamalar, deli gömleği ve yastıklı odalar geldi.

11. Diş Çekme Pensesi

11. Diş Çekme Pensesi

Eğer modern dişçiliğin çok rahatsız edici olduğunu düşünüyorsanız, bir de nereden buralara geldiğimize bakın. Ortada gözüken vida dişe geçirilip, diş çekme olayının daha kolay olması sağlanıyordu. Tabi ki bunlar anestezinin icadından önce olduğunu unutmayın.

12. Ereksiyon Önleyici Halka

12. Ereksiyon Önleyici Halka

Muhafazakar Viktoria çağında, mastürbasyon sağlıksız olarak görülüyordu. Erkeklerin mastürbasyon yapmasını önlemek için doktorlar bu aleti icat ettiler. Penisin etrafını saran bu alet takılıyken eğer erkek ereksiyon yaşarsa iç tarafta kalan sivri uçlar cilde batarak isteksizlik hali oluşturuyordu.

13. Eroin ve Kokain Öksürük Şurubu

13. Eroin ve Kokain Öksürük Şurubu

Bağımlılık yapıcı özelliği keşfedilmeden önce, eroin ve kokain ağrı kesici olarak kullanılıyordu. Üretici olan Bayer bu maddelerin bağımlılık yapıcı özelliğini bulmadan önce bir kaç yıl boyunca bu 2 madde öksürük şurubu olarak kullanıldı.

14. Protezler

14. Protezler
İçeriğin Devamı Aşağıda

Protezlerin kullanımı Antik Mısır'a kadar gitmektedir. Modern zamanlara kadar bu Steampunk dünyadan çıkmış gibi gözüken rahatsız edici, pratik olmayan ve sahiplerini utandıran protezler kullanılmıştır.

15. Cerrah Testeresi

15. Cerrah Testeresi

Baş ağrısına çare bulmak isteyen doktorlar cerrah testeresi denilen aletle hastanın kafa tasına delik açma yöntemini kullanıyorlardı. Allah'tan şu an bizim Paracetamol'umuz var.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
159
51
26
18
14
9
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Arzu Dinç

Tövbeler olsun 😱