Görüş Bildir
Haberler
Eski Komedyen Şimdi Devlet Başkanı

Eski Komedyen Şimdi Devlet Başkanı

Onedio Medya
26.10.2015 - 19:29
İçeriğin Devamı Aşağıda

Guatemala’nın yeni Devlet Başkanı, bir dönem konuk olduğu televizyon programıyla ünlü olan eski komedyen Jimmy Morales oldu.

Morales, dün düzenlenen ikinci tur başkanlık seçimini oyların yüzde 72'sini alarak kazandı. Morales’e yenilen eski First Lady Sandra Torres, “Halk seçimini yaptı, karara saygı gösteriyorum ve Sayın Morales’i destekliyorum” açıklaması yaptı.

Ülkede seçimlerin ilk turu, eski Devlet Başkanı Otto Perez Molina'nın yolsuzluk suçlamaları nedeniyle istifa etmesinin ardından geçen ay yapılmıştı. Molina rüşvet karşılığı gümrük vergisi ödemeyen işadamlarına yardım etme suçlamasıyla dokunulmazlığının kaldırılmasının ardından tutuklanmıştı.

Siyaset deneyimi az

Guatemalalı seçmenler komedyen Morales'in ülkede taze bir başlangıç yaratacağını umuyor. 14 yıl süren bir televizyon programında komedyenlik yapan Morales, oyların sayımından sonra yaptığı açıklamada 'Ben başkan olarak bir görev aldım. Guatemala halkının verdiği bu görev bizi tüketen yolsuzlukla savaşmaktır' dedi.

Kürtaja ve eşcinsel evliliğe karşı

Devlet tecrübesi bulunmayan ve siyasi bir programa sahip olmamakla eleştirilen Morales'in vaatleri arasında düşük vergiler ve hükümetin ekonomiye müdahalesinin sınırlandırılması bulunuyor.

Kürtaja ve eşcinsel evliliklere karşı olan Morales'in üyesi olduğu ve orduyla yakın olmakla eleştirilen Ulusal Yakınlaşma Cephesi'nin ise 158 sandalyeli mecliste sadece 11 milletvekili bulunuyor.

Sputnik

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
2
1
0
0