Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'Beni Dinlerler, Dinlemezler, Ben Faize Karşıyım'

Erdoğan: 'Beni Dinlerler, Dinlemezler, Ben Faize Karşıyım'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Beni dinlerler dinlemezler, ben faize karşıyım. Böyle bir yere varamayız. Yüksek faizle mücadeleye devam edeceğim' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe Ofisinde, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Üyelerine hitap etti.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Tüm zamanların ihracat rekorunu kırdık"

"Tüm zamanların ihracat rekorunu kırdık"

2020'nin son ayında tüm zamanların ihracat rekorunu kırdık. Küresel ticaret ve büyümede beklenen büyük düşüşe karşılık Türkiye pozitif büyüme çizgisinin altına düşmemeyi başarmış bir ülkedir. Türkiye'nin her türlü zorluğa, yeni gelişen fırsatlara ve farklı senaryolara hazırlıklı olduğunu herkese gösterdik.

AB ile Gümrük Birliği anlaşmamızı güncelleme çalışmalarımız sürüyor. İnşallah 2021 yılında bu çalışmaları daha da ileriye taşıyarak yolumuza devam edeceğiz.

"Merkezi yönetim borç stoku 150 milyar Lira azaldı"

"Merkezi yönetim borç stoku 150 milyar Lira azaldı"

Son aylarda ülkemize yurt dışından 15 milyar doların üzerinde portföy girişi gerçekleşti. Paramızın değerindeki artış, altın fiyatlarındaki gerileme sayesinde kasımdan bu yana merkezi yönetim borç stoku 150 milyar lira azaldı. Kur cephesine baktığımızda TL'nin dolara karşı yüzde 12, avroya karşı yüzde 10 düzeyinde değer kazandığını görüyoruz.

Ekonomi ve hukuk alanındaki reform gündemimizle ilgili yoğun bir hazırlık dönemini geride bıraktık. Yakında bu reformları kamuoyu ile paylaşacağız. Reform gündemimize uygun adımları hızla hayata geçireceğiz.

"Asıl iş, faizi düşürmek suretiyle enflasyonu aşağı çekmektir"

"Asıl iş, faizi düşürmek suretiyle enflasyonu aşağı çekmektir"

Beni dinlerler dinlemezler, ben faize karşıyım. Böyle bir yere varamayız. Yüksek faizle mücadeleye devam edeceğim. Ekonomide bu sene temel hedeflerimizden birisi fiyat istikrarını sağlamak olacaktır. Bana yatırım lazım, istihdam lazım, üretim lazım, ihracat lazım. Eğer bu dört başlık yoksa hiçbir şey yok, biz bununla övüneceğiz. Asıl iş faizi düşürmek suretiyle enflasyonu aşağıya çekmektir. Bunun enflasyonla mücadelede altyapısını faiz oluşturuyor. Enflasyonla bütüncül bir mücadeleyi etkili bir şekilde sürdüreceğiz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
66
56
27
9
6
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

Bu ülkenin yarısıda sana karşı..... Ne yapalım..... ...... 🤪😡

zeyzeyy5

Aynı dünyada yaşamadığımıza eminim...

Dead nettle.

1 litre süt 4,5tl oda bimde budamı faiz reis.. Hadi el at artık şu doğru noktalara.

Ziya Akbaş

Bugün uzatma kablosu sordum, 5m üçlü priz için elektrikçi 60TL dedi... İnternetten baktım 45TL yazıyordu... KABLO ulan KABLOOOOO... Hala kendime gelemiyorum...