Görüş Bildir
Haberler
Endüstriyel Dünyanın İzole Edici Elemanı PVC Şerit Perde Nedir, Nerelerde Kullanılır?

Endüstriyel Dünyanın İzole Edici Elemanı PVC Şerit Perde Nedir, Nerelerde Kullanılır?

PVC şerit perde nedir, PVC şerit perde fiyatları, PVC perdenin avantajları, PVC perde nerelerde kullanılır? İşte PVC şerit perdenin avantajları ve teknik özellikleri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gürültüyü, kirliliği ve ısıyı izole etmesi için birbirinin üzerine binen katlar halinde tasarlanan PVC perde ile endüstriyel faaliyetlerin sürdüğü kurumlarda verimlilik sağlanır. Elektronik ve motorlu sistemlere sahip kapılara kıyasla hem çok daha ekonomik hem de kolayca monte edilebiliyor olması nedeniyle PVC perdeler daha avantajlıdır.

Işığı geçirebilen yapısı, bakıma ihtiyaç duymayan uzun ömürlü teknik özellikleri nedeniyle birçok sektörde yoğun şekilde kullanılmaktadır.

PVC Şerit Perdenin Avantajları Nelerdir?

PVC Şerit Perdenin Avantajları Nelerdir?

İç ortamlardaki bölümler arası geçişlerdeki perde kalınlıklarının 2 mm olması yeterliyken, dış ortamın bulunduğu departmandaki PVC perdenin 3 mm kalınlığı olması gerekmektedir. Üretimin hangi amaçla ve hangi bölgelere yapılacağına bağlı olarak şerit perdenin teknik özellikleri hakkında uzmanlardan detaylı bilgi alabilirsiniz. Endüstriyel üretim faaliyetlerini sürdüren kurumların vazgeçilmezleri arasında yer alan PVC perdenin avantajları şunlardır;

  • Üretimi yapılan PVC perdelerin kalınlıkları ve genişlikleri için kullanım amacına ve yerine bağlı olarak farklı özellikleri bulunmaktadır.

  • PVC perdelerin son derece kolay şekilde monte ve demonte edilebiliyor olması, opsiyonel kullanım açısından avantajlı hale gelmesini sağlamaktadır.

  • Standart PVC perdeler için 2 mm, 3 mm ve 4 mm kalınlık belirlenir.

  • Her bir şerit için geçiş yapılacak kapının başından sonuna kadar aynı genişlik doğrultusunda kesitler belirlenir. Şeritler tasarıma bağlı olarak 200 mm, 300 mm veya 400 mm olarak kesilir.

  • Piyasada en çok kullanılan PVC şerit perdeler saydam ve şeffaf renkte olanlardır.

  • Müşterilerin isteğine bağlı olarak yarı saydam, hafif buzlu görünüme sahip şerit perdeler ve sarı, mavi, yeşil, beyaz gibi çeşitli renklerde üretimler de yapılmaktadır.

  • Ortamın ısısını korumayı sağlarken, aynı zamanda saydam yapısıyla hem kapının arkasını görebilir hem de her zaman yarı açık olan kapıdan kolayca geçiş yapabilirsiniz.

  • Enerji tasarrufuna büyük bir katkı sunan şerit perdeler, günde yüzlerce kez kapı açılıp kapanmasına yönelik maliyeti ortadan kaldırır.

  • Farklı departmanlar arası geçişi ve iç ortam ile dış ortam arasındaki geçişi sadece perdenin kesitlerinin ileriye doğru itilmesiyle gerçekleştirmenizi sağlar.

  • Şeritler, her birinin başının ve sonunun birbirlerinin üzerine gelecek şekilde takılmasıyla birlikte ısı kaybının önlenmesinde büyük bir rol oynar. Bu sayede giriş çıkışlarda ortamın ısısı diğer tüm kapı türevlerine kıyasla daha fazla korunmuş olur.

  • Soğuk hava odalarının en çok maliyet yarattığı durumlardan biri, içeriden ve dışarıdan malzeme transferleri yapılırken kapıların uzun süre açık bırakılması veya unutulmasıdır.

  • PVC şerit perdeler sayesinde malzeme ve çalışan giriş çıkışlarında kapının açık unutulması söz konusu olmamaktadır.

PVC Perde Nerelerde Kullanılır?

PVC Perde Nerelerde Kullanılır?

PVC şerit perde olarak piyasaya sürülen ve başta hangarlar ile soğuk hava depolarında kullanılan yalıtım sisteminin farklı kullanım amaçları bulunmaktadır. Açık bir kapıya kıyasla ciddi oranda mikroorganizma girişini engellemesi ve bu esnada saydam görünümüyle birlikte kolayca geçilebilir yapıda olması sağlanır. Mekân içi ve dışı arasında sık sık gerçekleştirilen malzeme transferlerinin kolayca yapılmasını sağlarken, ortamdaki ısı kaybını minimuma indirmeyi sağlar.

Elektronik sistemlerle büyük bir zaman ve iş yüküne sebep olan kurum içi malzeme transferlerini PVC perdeler sayesinde ekstra maliyetle karşılaşılmadan gerçekleştirebilirsiniz. Forkliftlerin ve işçilerin iki perde kesiti ortasından itmesiyle perdede geçilebilecek bir boşluk yaratılması sağlanıyor. Geçişin gerçekleştirilmesinin ardından perde tekrar eski halini alır ve boşluk bırakılmaması sayesinde ısı kaybı minimuma indirilirken, saydam özelliğiyle perdenin arkası görünmeye devam eder.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın