Görüş Bildir
Haberler
En İyi Zombi Oyunları

En İyi Zombi Oyunları

Mert Aktaş
21.09.2014 - 12:38 Son Güncelleme: 21.09.2014 - 13:59

Son zamanlarda yeni çıkan oyunlarda gittikçe popülerleşen zombi teması, aslında uzun zamandır kendini tek tük de olsa gösteriyordu. Bugünlerde yeni çıkan oyunlara bakarsanız çoğunda ya zombi felaketinden sonra hayatta kalma, ya korku temalı zombilerden kaçma şeklinde karşılaştığımız bu akımın asıl nedeni ise iyice ilerleyen teknoloji. Biz de bu akımın karşısında durmayıp En İyi Zombi Oyunları listemizi hazırladık. Eğer kaçırdıklarımız ve bu listede olmayı hak eden oyunlar aklınıza geliyorsa lütfen yorumlar bölümüne ekleyin.

Ancak En İyi Zombi Oyunları listemize geçmeden önce biraz zombi temasının karakteristiğine bakıp nasıl gittikçe popülerleştiğini anlatmaya çalışalım. Bildiğiniz gibi zombiler düşünemeyen, ama sizi fark ettiği anda düşüncesizce saldıran yaratıklardır. İlerlemiş teknoloji ve gelişen grafik efektleriyle bu durum bazı oyunlarda oldukça gergin senaryolarda kullanılıyor. Örneğin yüzlerce zombi arasından geçmek zorunda olduğunuz bir görev düşünün. Ne kadar gerilseniz de, zombileri bir şekilde kandırabilirsiniz ya da sürekli aynı rotayı çizen beyinsiz zombilerin arasından bir şekilde geçebilirsiniz. Aynı senaryo düşmanın insan olduğu senaryolarda da kullanılıyor tabii ancak sayıları asla bu kadar fazla olmuyor. Ayrıca her duruma uyarlanabilen bir yapıya sahip zombi teması, grafik tasarımcıların uğraşlarıyla çeşitli ürkütücü şekillere bürünerek oyunun içeriğini kolayca doldurabiliyor.

İşte karşınızda teması zombi olan en iyi oyunlar ve modlar!

Kaynak: http://techoyun.com/en-iyi-zombi-oyun...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Red Dead Redemption: Undead Nightmare

Rockstar'ın 2010 yılında çıkardığı Red Dead Redemption, sırf Vahşi Batı temalılar değil tüm oyunlar arasında gelmiş geçmiş en iyilerinden biri olarak sayılmakta. Sadece Playstation 3 ve Xbox 360'a çıkarak biz bilgisayar kullanıcılarını üzse de,  yılmadık ve sırf bu mükemmel oyunu oynamak için Playstation Cafe'lerde sabahladık, gerekirse selam bile vermediğimiz ama PS3 sahibi arkadaşa kalmaya gittik. Çünkü bu oyun öyle başarılı ki, uğruna ne yapsanız değer. Ancak yine de bir eksiği vardı: Zombiler.

Neyse ki Rockstar bu eksiği çabuk fark etti ve hemen bir DLC çıkararak Red Dead Redemption: Undead Nightmare paketini çıkardı. Böylece Vahşi Batı zombi sürüleriyle dolup taşmış oldu. Hatta zombileri öldürmenin tek yolunun kafalarına kafalarına vurmak olduğu oyun, orjinalindan daha zorlu oldu ama En İyi Zombi Oyunları listemizde yerini buldu.

The Walking Dead

Telltale'in yaptığı The Walking Dead oyunu, çoğu kişi tarafından en iyi zombi oyunlarından biri olarak görülüyor. Bunun nedeni ise oyun ilerlerken oyundaki karakterlerle sıkı bir bağ kurmamız ve çoğu durumda gerçekten bir zombi felaketinin ortasındayız gibi hissetmemiz. Çünkü dizi ve çizgi romanıyla aynı zamanda geçen ama karakterlerin bunlardan bağımsız olduğu The Walking Dead oyununda hikaye seçimlerimizle şekilleniyor. Zaman zaman gruptakilerden kimin ölüp kimin bizimle yola devam edeceği gibi zor kararlar vermemiz gerekiyor. Böyle bir ortamda zamanla grubunuzdaki kişiler öldükçe de adeta gerçek kişiler ölmüş gibi üzülüyorsunuz.

Diğer oyunların aksine çok fazla aksiyona sahip olmayan ama farklı seçimlerle olayların birçok farklı şekilde sonuçlanabildiği The Walking Dead oyununun, En İyi Zombi Oyunlar listemizin hislerimize en çok hitap eden oyun olduğunu söyleyebiliriz.

Resident Evil

İlk oyununun çıktığı 1996 senesinden beri birçok yeni oyunu çıkan ve oldukça geniş bir hayran kitlesine sahip Resident Evil serisi, şüphesiz zombili oyun denince akla ilk gelen oyunlardan. Özellikle 2002 yılında çıkan Resident Evil oyunu, hem zamanına göre değerlendirilirse geliştirilmiş oynanış ve grafikleriyle hem de korku dolu atmosferiyle serinin en iyi oyunu sayılabilir. Oyunu hiç oynamamışlar varsa ekran görüntülerine bakıp biraz olsun oyunun atmosferi hakkında fikir sahibi olabilirler. Eminiz oyunu ilk kez görenlerin çoğu bu oyunun 2002'de yapıldığına inanamayacak.

The Last of Us

Naughty Dog firmasının 2013 yılında Playstation 3 ve Playstation 4 için hazırladığı The Last of Us da şüphesiz En İyi Zombi Oyunları listesinde olması gereken oyunlardan. The Last of Us'ı bu kadar iyi yapan ise başarılı bir hikayenin mükemmel bir şekilde anlatılışı, karakterler arasındaki gerçekçi duygusal bağlar ve olaylar arasında yaşayacağınız unutulmaz anlar.  Sadece zombi türünü değil tüm oyun severlerin beğeneceğine emin olduğumuz The Last of Us'ın atmosferinin ve grafiklerinin bu kadar iyi olmasının sebebi ise oyunun yapılışında saklı. Motion Capture yöntemiyle gerçek insanlarla çekilen oyunun yapılış video'suna ve ayrıntılara The Last of Us nasıl yapıldı? haberimizden ulaşabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
8
7
6
5
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın