Görüş Bildir
Haberler
En Büyük Ödül Size: Cilt Bakımının Her Adımını Özenle Yapanların Bildiği 7 Şey

En Büyük Ödül Size: Cilt Bakımının Her Adımını Özenle Yapanların Bildiği 7 Şey

Harika bir cilde sahip olmak yalnızca DNA'mızla ilgili değildir, günlük alışkanlıklarımızdan tutun da günde kaç litre su içtiğimize kadar farklı etkiler olabiliyor. Kullandığımız ürünler de keza sağlıklı bir cilde sahip olma yolunda büyük etkilere sahip. Cilt bakımını özenle yapanların bildiklerini sıraladığımız bu içeriğimizde temiz ve sağlıklı bir cilde sahip olmak için ipuçları bulabilirsin. Keyifli okumalar!

1. Cilt tiplerini iyi tanırlar.

Cilt bakımı rutini oluşturmadan önce cilt tiplerini belirlemek oldukça önemlidir. Çünkü her ürün her cilde uygun olmayabiliyor. Cilt bakımını doğru bir şekilde yapanların bu konuda çok hassas oldukları kesin!

2. Cilt bakım rutininde kullanılan ürünlerin sıralamasını iyi bilirler.

Parlak ve sağlıklı bir cilt için kullandıkları ürünleri belirli bir sırada uygularlar ve bu son derecede önemlidir. Örneğin nemlendiriciyi tonikten önce kullanmak nemlendiricinin etkisini azaltır. Veya iki farklı bileşene sahip serum kullanmak cilt bariyerine zarar verebilir.

3. Sağlıklı bir cilt için bol su içerler.

Cilt bakımını muntazam bir şekilde rutin haline getirenler bol su içmenin önemini bilirler. Kulağa çok basit gibi gelse de temiz ve sağlıklı bir cilde sahip olmanın başlıca kuralı bol su içmekten geçiyor.

4. Dışarı çıkmadan önce mutlaka güneş kremi kullanırlar.

Hava durumu ne olursa olsun dışarı çıkmadan önce mutlaka güneş kremi kullanırlar. Hava bulutlu olsa bile zararlı güneş ışınları halen etkisini gösterir. Bu yüzden güneş kremini kullanmayı ihmal etmezler. Ayrıca güneş kremi yaşlandırmayı yavaşlatan bir etkiye sahip. Aklınızda bulunsun!

5. Sürdürülebilirlik konusunda hassas olan markaları kullanmaya özen gösterirler.

Cilt bakım ürünlerinde sürdürülebilirlik politikası gözeten markaları tercih etmek gerekiyor. Sürdürülebilir markalarda 'ambalajı geri dönüştürülebiliyor mu, ne kadar doğal kaynak kullanıldı, ambalajında ne kadar plastik var?' gibi sorulara cevap bulanabiliyor. Yaşadığımız dünyadan sadece bir tane var. Bu dünyaya iyi bakıp ona dikkat etmek hepimizin görevi!

6. Kullandıkları ürünlerin hayvanlar üzerinde deney yapıp yapmağına bakarlar.

Birçok kozmetik ve cilt bakım ürününde ne yazık ki hayvanlar üzerinde deney yapılıyor. Artık insanlar daha çok bilinçlendiği için bu politikayı gözeten markaların ürünlerini kullanmamaya özen gösteriyorlar.

7. Cilt tiplerine uygun ürün araştırıp bulmaya bayılırlar!

Her ürün her cilde uymayabilir. Bu yüzden adeta bir keşfe çıkar gibi ürün araştırması yapıp cilt problemlerine uygun ürünler bulmak onlara büyük keyif verir!

Cilt bakımı için tüm övgüler size gelirken, Watsons Ödülleri ise The Purest Solutions'a gidiyor!

Cilt bakımı için tüm övgüler size gelirken, Watsons Ödülleri ise The Purest Solutions'a gidiyor!

Yılın en iyilerinin ödül aldığı Watsons Ödülleri'nin adayları arasında The Purest Solutions da var! Birçok marka için sürdürülebilirlik konusunda rol model olan The Purest Solutions'ın Gözenek Sıkılaştırıcı Tonik'i Yılın En İyi Sürdürülebilir Yaşam Ürünü kategorisinde adayken, Yılın En İyi Serumu'nun adayı da şaşırmayacağınız şekilde tabii ki Leke Giderici Serum! Cilt bakım rutininizi mükemmelleştiren The Purest Solutions'a oy vermek için buraya tıklayabilirsiniz! 

Ürünler için detaylı bilgi almak için burayı ziyaret edebilirsiniz!