Görüş Bildir
Haberler
Aşırı Acayip Dişlere Sahip 10 Sualtı Canlısı

Aşırı Acayip Dişlere Sahip 10 Sualtı Canlısı

Ahmet Faruk Dayanır
05.02.2015 - 00:17 Son Güncelleme: 31.05.2022 - 14:46

Dev Kaplan Balığı

Dev Kaplan Balığı

Listemizin onuncu sırasında, Afrika’daki nehirlerde ve göllerde yaşayan bir su canlısı var: Dev Kaplan Balığı. Yetişkinleri 1 metre boyunda, 70 kilogram ağırlığında olan bu balık, genelde 32 keskin dişe sahip. Dev kaplan balığı çok hızlı hareket etmesiyle de ünlü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ağız Suratlı Mürekkep Balığı

Ağız Suratlı Mürekkep Balığı

Sıradaki tuhaf dişli hayvanımız, “ağız suratlı mürekkep balığı”. Atlas Okyanusu’nun iki bin metre derinliğinde yaşıyor. Dişlerinin etrafındaki dudak gibi olan kısım da ayrıca takdire şayan.

Kurabiyekesici Köpekbalığı

Kurabiyekesici Köpekbalığı

Sıradaki balığın ismi epey garip: Kurabiyekesici Köpekbalığı. Bu aslında küçük bir köpekbalığı türü. Yetişkinleri 50-60 santimetre boya ulaşıyor. Çenesinin üstünde küçük, altında ise devasa dişleri var. Bu tuhaf balık özellikle adalara yakın sularda yaşadığı için maalesef insanlara saldırdığı da oluyor.

Büyük Dişli Murana

Büyük Dişli Murana

Sıradaki balığımız, “büyük dişli murana”. Atlas Okyanusunda ve Akdeniz’de yaşıyor. 120 santimetre uzunluğunda olan bu hayvanın dişleri adeta cam gibi. Keza çenesini kapattığında bile görünecek kadar büyükler.

Bufa Balığı

Bufa Balığı

bEŞİNCİ deniz canlısı, “bufa balığı”. İlginçtir, bu hayvanın çenesi yok. Ağız kısmındaki dişler çiğneme amaçlı değil, yakalamak için varlar. Dilini ve dişlerini kullanarak kurbanını yakalıyor ve emerek doğrudan midesine gönderiyor.

Boncuklu Çiton

Boncuklu Çiton

Altıncı sıradaki canlımız, “boncuklu çiton”. Bu bir deniz yumuşakçası. Boyu sadece 2,5 santimetre. Taşları dişleriyle kazıyarak besleniyor. Tabii taşları değil, üzerlerine yapışmış küçük organizmaları yiyor. İnanılmaz güçlü dişlere sahip. Öyle ki, dişlerinin üst kısmında madde, bir canlıda rastlanan en güçlü yüzey.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Siyah Ejderha Balığı

Siyah Ejderha Balığı

İlginç dişler listesinin yedinci sırasında, siyah ejderha balığı var. Denizin 2 bin metre derinliğinde yaşıyor. Geceleri yüzeye çıkarak avlanıyor. Sadece dişleriyle değil, gözlerinin altındaki ışık üreten alanla da ünlü. Bu şekilde önünü aydınlatarak keskin dişleriyle kurbanını yakalıyor.

Deniz Gergedanı

Deniz Gergedanı

Sekizinci sırada, deniz gergedanı var. Boyu 5 metreyi bulan bu devasa hayvan listemize dişleriyle değil, dişiyle girdi. Çünkü mızrağa benzeyen tek bir dişi var. Bu dişin boyu yetişkinlerde 3 metreyi buluyor. Araştırmacılar ne işe yaradığını çözebilmiş değil. Boynuzdan farkı ne dersiniz, bu uzantıda tıpkı dişlerde olduğu gibi milyonlarca sinir hücresi var.

Deri Sırtlı Kaplumbağa

Deri Sırtlı Kaplumbağa

Sıradaki balığımız,, “deri sırtlı kaplumbağa” oturuyor. Boyu 2 metre civarında. Ağzının içinde sıra sıra dişler var. Bu dişler özellikle deniz analarını avlamak için bu şekilde gelişmiş. Neyseki tüm kaplumbağalar gibi bu da hızlı hareket edebilen bir hayvan değil. Hal böyle olunca da, insanlar için tehlike oluşturmuyor.

Bobbit Solucanı

Bobbit Solucanı

Sıradaki balığımız. Kesin şaşıracaksınız. Bu bir deniz solucanı. “Bobbit solucanı” olarak biliniyor. Özelliği ise, makas şeklindeki dişleri. Kendini kumun içine gömerek avını bekliyor. Antenleri sayesinde kurbanının yaklaştığını hissediyor. Ve hızla fırlayarak makas dişleriyle kurbanını bir anda iki parçaya bölüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
91
41
17
17
16
10
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
B .

Ulan Büyük Dişli Murana'nın dişlerini görünce Kardeş Payı'nda ki Sezai'nin dişleri geldi aklıma :D

Bugün Kardeş Payı Var Lho Yeni Bölüm