Görüş Bildir
Haberler
Empire Dergisi Açıkladı: 2016 Yılının İlk Fırsatta İzlenmesi Gereken En İyi 25 Filmi

Empire Dergisi Açıkladı: 2016 Yılının İlk Fırsatta İzlenmesi Gereken En İyi 25 Filmi

Anıl K.
22.12.2016 - 18:35

Empire, daha önce yılın ilk yarısının en iyi filmlerini açıklamıştı, bu listeyi önemli ölçüde değiştirmesi beklenen filmlerin de gösterilmesiyle birlikte yılın en iyi filmleri listesi şekil almış oldu. Favorilere eklenmeli ve fırsat buldukça izlenmeli.

Kaynak: http://www.empireonline.com/movies/fe...
İçeriğin Devamı Aşağıda

25. The Greasy Strangler

25. The Greasy Strangler

IMDb: 5.6

Ronnie, oğlu Brayden'le Disco yürüyüş turuna çıkar. Burada denk geldikleri seksi bir kadın nedeniyle aralarında ilginç bir rekabet başlayacaktır.

24. Zootropolis: Hayvanlar Şehri / Zootopia

24. Zootropolis: Hayvanlar Şehri / Zootopia

IMDb: 8.1

Zootopia, medenileşmiş ve teknoloji kullanabilen hayvanların bir arada yaşadığı bir şehirde yaşanan ilginç bir polisiye öyküsünü perdeye taşıyor. Alışıldık Disney havasının solunduğu filmde; konuşkan tilki Nick'in, üzerine yığılmaya çalışan bir suçtan sıyrılma çabası anlatılıyor. Modern memelilerin yaşadığı Zootropolis adındaki metropolis, lüks Sahra Meydanı’ndan, soğuk Tundra Kasabası’na kadar bir çok farklı doğal ortamın ve hayvanın bir arada yaşadığı benzersiz bir şehirdir. Burası bir fil kadar büyük ya da bir arı kadar küçük olanların bile istediği her şeyi yapabileceği türden bir yerdir. İyimser Polis Memuru Judy Hopps buraya geldiğinde, büyük ve sert mizaçlı hayvanların olduğu bir yerde polis olmanın hiç de kolay olmadığını fark eder. Kendini ispatlayabilme fırsatını elde edebilmek için, geveze ve numaracı tilki Nick Wilde ile ortak olma pahasına önemli ve gizemli bir olayı çözmeye çalışacaktır.

23. Gizli Dünya / Room

23. Gizli Dünya / Room

IMDb: 8.2

Jack ve annesi dört duvarla çevrili kutu gibi bir odada yaşamaktadırlar. Mutfak, banyo, uyku ve televizyonun aynı metrekarede hayat bulduğu bu karanlık ve kasvetli oda, Jack'in tanıdığı tek dünyadır. Televizyon ise onun en iyi arkadaşıdır. Peki ne zamana kadar?

22. Saul'un Oğlu / Saul fia

22. Saul'un Oğlu / Saul fia

IMDb: 7.5

1944 yılında Auschwitz'deki vahşet kampında geçen hikayade Macar esir Saul Auslander'in hikayesi konu ediliyor. Saul, üst yetkililer tarafından öldürülmeden önce birkaç aylığına krematoryumda çalışması için seçilen 'komando'lardan biridir. Krematoryumun insanlık dışı gündelik işlerini yürütürken bir gün yakın zamanda yakılacak olan bir çocuğun cesediyle karşılaşır. Çocuğun peşine düşen Saul, kampa yeni gelen insanlar arasında kendi topraklarından insanların olduğundan da şüphelenir. Saul kısa bir süre içerisinde çocuğun vahşice yakılmasını önlemek ve onu geleneklere uygun bir şekilde gömebilmek için tüyler ürperten bir maceraya atılacaktır.

21. Bir Liderin Çocukluğu / The Childhood Of A Leader

21. Bir Liderin Çocukluğu / The Childhood Of A Leader

IMDb: 6.2

20. Yüzyılda faşizmin yükselişiyle ilgili tüyler ürpertici bir hikâye. 1918 yılında, Fransa’da yaşayan Amerikalı genç bir çocuğu, ABD hükumeti adına Versay Barış Antlaşması’nın yaratılması için çalışan diplomat babasını ve dindar annesini ela alan filmde, bu genç çocuğun inanç kalıplarının şekillenişine ve korkunç bir egonun doğuşuna şahit oluruz. Jean Paul Sartre’ın aynı adı taşıyan öyküsünden ve John Fowles’un Büyücü adlı romanından serbest uyarlama olan film, bizlere hayali faşist bir liderin çocuk zamanlarını anlatıyor. Bradly Corbet’in yönetimini üstlendiği film, Venedik Film Festivali’nde Luigi de Laurentiis, Geleceğin Aslanı, En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödüllerini aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Cloverfield Yolu No:10 / 10 Cloverfield Lane

20. Cloverfield Yolu No:10 / 10 Cloverfield Lane

IMDb: 7.3

Büyük bir trafik kazası geçiren Michelle, gözlerini yer altında konumlanmış bir sığınakta açar. Yanında ise, dışarıda kimyasal bir saldırı olduğunu ve kesinlikle dışarıya çıkamadaklarını iddia eden iki yabancı adam vardır.

19. Büyük Açık / The Big Short

19. Büyük Açık / The Big Short

IMDb: 7.8

Sektör dışından dört kişi büyük bankaların, medyanın ve hükumetin görmekten kaçındığı şeyi, ekonominin küresel çöküşünü gördüğünde akıllarına bir fikir gelmişti: Büyük Açık. Cesur yatırımları, onları her şeyi ve herkesi sorgulamalarının gerektiği modern bankacılığın karanlık, hassas noktasına götürecek. Michael Lewis’in çok satan kitabına ve gerçek bir hikayeye dayanan, Adam Mckay’in yönettiği Büyük Açık filminde başarılı oyuncular Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling ve Brad Pitt rol alıyor. Filmin senarist koltuğunda ise Adam McKay ve Charles Randolph oturuyor.

18. Gece Hayvanları / Nocturnal Animals

18. Gece Hayvanları / Nocturnal Animals

IMDb: 8.0

Susan Morrow, 20 yıl önce yazar eşi Edward Sheffield’ı terk eder. İkinci evliliğinde ise bir doktorun eşi olarak normal, mutlu bir hayat sürmektedir. Bir gün posta kutusunda eski eşinin hiç yayımlanmamış olan ilk romanının taslağını bulur. Eski eş kendisinin 'fikrini' sormaktadır. Susan, bir matematik profesörü olan eski eşi Tony’nin ailesi ile çıktığı bir yolculuğu anlatan 'Noctural Animals' adındaki bu kitabı elinden bırakamaz. Tony’nin ailesinin hayatı berbat bir hale geldikçe Susan da geçmişini hatırlayacaktır. Bu tehlikeli duygular onun geleceğini kemirecek ve hayatı tamamıyla değiştirecektir...

17. Creed: Efsanenin Doğuşu

17. Creed: Efsanenin Doğuşu

IMDb: 7.7

Kimsesiz Adonis bir yetimhanede günlerini geçiren, aslında iyi bir çocuk olmasına rağmen kavgacılığı ile tanınan bir yetimdir. Bir gün babasını tanıdığını söyleyen bir kadın onu ziyarete gelir ve kendisini yetimhaneden çıkartmak istediğini söyler. Babasının resmi nikahlı ama artık dul eşi olan bu kadın Mary Anne Creed'dir; Adonis'in babası ise efsanevi boksör Apollo Creed'den başkası değildir! Üvey annesinin himayesinde gayet iyi bir yaşama kavuşan Adonis, önündeki tüm iyi yaşam fırsatlarına rağmen tek bir arzu ile yanıp tutuşmaktadır; babası gibi boksör olmak! Kendisine karşı gelenlere inat babasının en yakın arkadaşı ve rakibi olan Rocky Balboa'nın kapısını çalar.

16. Yüce Sezar! / Hail, Caesar!

16. Yüce Sezar! / Hail, Caesar!

IMDb: 6.4

Film şirketleri için çalışan Eddie Mannix adındaki bir adamın öyküsünü anlatan film, Mannix ekseninde dönemin Hollywood dünyasına mizahi bir bakış getiriyor. Bir stüdyo organizatörünün karşılaştığı pek çok 

sorunu çözmek zorunda kaldığı bir gününü anlatan filmin yapımcıları Coen Kardeşler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Love & Friendship

15. Love & Friendship

IMDb: 6.6

1790'larda geçen Aşk ve Dostluk güzel dul Lady Susan Vernon’ın cilveleşmeleri hakkında sosyetede dolaşan söylentilerin eşinin ailesinin malikânesine kadar ulaşması etrafında dönen bir hikaye üzerine kurulmuştur. Olay bu hâle gelince kendisini ve sosyeteye yeni tanıtılmış olan gönülsüz kızı Frederica’yı güvence altına alacak bir eş kararı alır. Eşinin ailesinin malikânesinde geçici ikâmetlerini sürdürürken kızı Frederica ve elbette kendisi için çöpçatanlık yapmaya başlar.

14. Anomalisa

14. Anomalisa

IMDb: 7.3

Charlie Kaufman'ın ilk stop motion filmi, felçli bir adamın dünyevi hayatına odaklanıyor. İnsanlarla iletişim kurmakta zorluk çeken kitap yazarı Michael Stone’un, bir gecede çıktığı bir iş gezisinde tanıştığı yabancı ile hayata bakışı değişir.

13. The VVitch: A New-England Folktale

13. The VVitch: A New-England Folktale

IMDb: 6.7

17. yüzyılda İngiltere'de yaşayan William ve Katherine çifti, beş çocuğuyla birlikte ıssız bir ormanın içerisinde Hristiyan kurallarına sıkı sıkıya bağlı bir şekilde yaşamaktadır. Aile düzenleri ise beklenmedik garip olayların ortaya çıkmasıyla sarsılmaya başlar. Yeni doğan çocukları Sam, ardında hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolur, büyük kızları Thomas'ın ilahi sesler duyduğuna inanmaktadır, ikizleri ise tuhaf kafiyeler mırıldanmaya başlar. Bu durumlar ailenin başına gelecek büyük felaketlerin başlangıcı olur.

12. Everybody Wants Some!!

12. Everybody Wants Some!!

IMDb: 7.1

Yönetmenliğini ve senaryosunu Richard Linklater'ın üstlendiği ve 80'li yılları konu alan Everybody Wants Some filminde, bir üniversitenin beysbol takımının özgürlüklerini keşfetmesi ve yetişkinliğe giden yolda yaşadıklarını anlatıyor.Oyuncu kadrosunda Will Brittain, Zoey Deutch, Ryan Anthony Guzman, Tyler Hoechlin, Blake Jenner, Glen Powell ve Wyatt Russell’ın yer alıyor.

11. I, Daniel Blake

11. I, Daniel Blake

IMDb: 8.1

Daniel Blake, New Castle’da yaşayan bir marangozdur. Fakat sağlık durumu nedeniyle çalışamamaktadır. Sistemin çarpıklığı nedeniyle devlet yardımı da alamaz ve iş aramak zorunda kalır. Daniel bu zorlu süreçte bir anne ve onun çocuklarıyla dostluk kurar. Kendisi gibi bozuk sistemle ve boğucu bürokrasiyle mücadele eden ve iki çocuğuna tek başına bakan genç Katie ile yoldaş olacaktır.

Paul Laverty'nin senaryosunu yazdığı ve Ken Loach'ın yönetmenliğini üstlendiği filmin başrollerini Dave Johns ve Hayley Squires paylaşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Dehşet Odası / Green Room

10. Dehşet Odası / Green Room

IMDb: 7.1

Punk rock grubu The Ain't Rights gezici olarak barlarda konser verirken son dakika kararıyla Oregon'un ormanlık bölgesindeki bir barda sahne almak için yola çıkarlar. Mekana gittiklerinde her şey yolundadır ve konseri sorunsuz atlatırlar. Ancak konser sonrası, sahne arkasındaki odalarında genç bir kadının cesediyle karşılaşırlar. Mekanın acımasız sahibi olayın tek şahitleri olan grubun ortadan kaldırılmasına karar vermiştir. Müzisyenler, o ve adamları tarafından abluka altına alınan bir odada hayatta kalma savaşı verecekleri uzun bir geceye adım atar.

9. Spotlight

9. Spotlight

IMDb: 8.1

Gerçek bir hikayeden uyarlanan Spotlight, taciz olayıyla gündeme gelen bir kilisenin kendini aklamaya çalışmasını ve bu tacizi aydınlatmaya çalışan Boston Globe gazetesi yazarlarını konu alıyor. Gazetenin yazarlarından oluşan “Spotlight” takımı, Katolik Kilisesi’ndeki taciz iddialarıyla ilgili eski defterleri deşer. Bir senelik araştırmaları sonucunda, Boston’ın üst düzey dini, yasal ve idari birliğine ait on yıllarca gizlenen gerçeklere parmak basılır. Yeni atanan genel yayın yönetmeni Marty Baron 2001 yazında Globe’un başına geçmek üzere Miami’den geldiğinde, ayağının tozuyla Spotlight ekibini, 30 yıl boyunca düzinelerce çocuğa cinsel istismarda bulunmakla suçlanan yerel bir rahip hakkındaki bir makaleyi takip etmekle görevlendirir. Boston’da Katolik Kilisesi’ni hedef almanın çok büyük yankı uyandıracağını bilen Spotlight editörü Walter “Robby” Robinson, muhabirler Sacha Pfeiffer (Rachel McAdams) ve Michael Rezendes ve araştırmacı Matt Carroll davaya daha derinlemesine dalmaya karar verirler.

8. Diriliş / The Revenant

8. Diriliş / The Revenant

IMDb: 8.0

Hugh Glass kürkleri için hayvanları avlayan bir kuruluş için çalışan deneyimli bir tuzakçıdır. Fakat avlandıkları bölgelerde kendilerinden başka hem yerli Kızılderililer hem de Fransız birlikleri kol gezmektedir. Bir av ertesinde bir boz ayı tarafından ölümcül bir biçimde yaralanan Glass'ı, yavaşlamamak adına ekibi ölüme terk eder. Fakat bölgeyi herkesten iyi bilen avcı Glass hayata tutunur ve yavaş da olsa yaraları iyileşir. Zira yaşama tutunması için oldukça geçerli bir sebebi vardır...

7. Kubo ve Sihirli Telleri / Kubo and the Two Strings

7. Kubo ve Sihirli Telleri / Kubo and the Two Strings

IMDb: 8.0

Kubo, deniz kenarındaki köyünde sakin ve sessiz bir hayat sürmektedir. Fakat geçmişten gelen bir ruh, eski bir kan davasını yeniden alevlendirince hayatı alt üst olacaktır. Tanrılar, canavarlar gibi pek çok doğaüstü yaratık harekete geçince, Kubo hayatta kalmak için eski bir Samuray savaşçısı olan babasının zırhını bulmak zorundadır...

6. The Hateful Eight

6. The Hateful Eight

IMDb: 7.9

Western türündeki film, İç Savaş'ın bitmesinden altı, sekiz ya da 12 yıl sonra, bir grup yabancının, tipiden kurtulmak için dağdaki bir konaklama yerine sığınmasını ve gizli bağlılıkların hayatta kalmalarını tehdit ettiğini anlamalarını konu ediyor. The Hateful Eight’te bir posta arabası, kış soğuğu yaşayan Wyoming’den geçer. Yolcular, cellat John Ruth ve yakaladığı kaçak Daisy Domergue, Domergue'nun adalete teslim edilmesi için Ruth'un 'Cellat' olarak bilindiği Red Rock kasabasına hızla yol alır. Yolda iki yabancıyla tanışırlar: Biri, kötü şöhretli bir ödül avcısı olan, zenci bir eski federasyon askeri Binbaşı Marquis Warren ve diğeri de kasabanın şerifi olduğunu iddia eden güneyli haydut Chris Mannix. Tipide yollarını kaybeden Ruth, Domergue, Warren ve Mannix, bir dağ geçidindeki konaklama yeri olan Minnie's Haberdashery'ye sığınır. Minnie's'e vardıklarında onları mekânın sahibi değil, dört yabancı karşılar: Minnie annesini ziyaret ederken Minnie's'e göz kulak olan Bob, Red Rock celladı Oswaldo Mobray, Kovboy Joe Gage ve Müttefik Sanford Smithers. Fırtına, dağdaki konaklama yerini etkisi altına alırken, sekiz gezginimiz, Red Rock'a hiç varamayabileceklerini öğrenir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Victoria

5. Victoria

IMDb: 7.7

Berlin'e yeni taşınmış ve bu şehrin kurallarına göre yaşamayı öğrenmeye çalışan Victoria, Berlin'de bir gece kulübünde arkadaşlarıyla eğlenmekte olan Sonne ile tanışır ve aralarında hızlı bir çekim yaşanır. Ancak gece arkadaş grubunun ödemesi gereken eski borç nedeniyle bambaşka bir noktaya sürüklenir. Victoria Sonne ve arkadaşlarına yardım etmeye karar verir ve maceraya katılır. Ne var ki çılgın bir macera gibi başlayan bu olay, bir kabusa dönüşecektir.

4. Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı / Captain America: Civil War

4. Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı / Captain America: Civil War

IMDb: 8.0

Marvel alemi için sivil savaş alarmı! Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı; süper kahramanları, öykü evreninin en önemli konusunda karşı karşıya getiriyor. Yenilmezler'in dahil olduğu olay kötü sonuçlanınca, politik güçler Yenilmezler'in bir otorite tarafından takip edildiği ve yönlendirildiği bir sistem kurulması için baskı yapmaya başlarlar. Bu durum Yenilmezler'in fikir ayrılığına düşerek iki gruba ayrılmasına neden olur. Steve Rogers'ın önderliğinde Yenilmezler'in hükumet baskısı olmaksızın özgür bir biçimde insanlığı korumaya devam etmesini savunan grup ve Tony Stark'ın şaşırtıcı bir biçimde hükumet kontrolünü ve müdahalesini destekleyen bir diğer grup.

3. Hell or High Water

3. Hell or High Water

IMDb: 7.8

Bankaya borçlanan ve tek varlıkları olan aile çiftliğini ipotekten kurtarmaya çalışan iki erkek kardeşin western hikâyesini anlatıyor. Parayı denkleştirmek için banka soyan Tanner ve Toby, şehirden şehre dolaşarak izlerini kaybettirmeye çalışır fakat peşlerine düşen emektar polis müfettişi o kadar kolay pes etmeyecektir...

2. Geliş / Arrival

2. Geliş / Arrival

IMDb: 8.4

Film, ordu dilbilimcisi Dr. Louise Banks'in hikayesini anlatıyor. Birden çok uzay gemisi dünyaya iniş yapınca dünya adeta sarsılır. Amaçlarının ne olduğu bilinmeyen uzaylılarla iletişim kurmanın yolları aranmaya başlar. Uzaylılarla iletişim kurması için ordu dilbilimcisi Dr. Louise Banks çağrılır. Doktora yardımcı olması için de fizikçi Ian Donnelly seçilir. İkilinin artık en önemli görevi uzaylıların barışçıl mı yoksa istilacı mı olduğunu belirleyebilmektir. Bu süreçte bir diğer zorluk da ordunun ısrarcı bir şekilde saldırı yanlısı olması olacaktır...

1. Hunt for the Wilderpeople

1. Hunt for the Wilderpeople

IMDb: 7.9

Ricky, koruyucu ailesiyle birlikte Yeni Zelanda kırsalında mutlu bir yaşam sürmektedir. Ancak üvey annesinin ani ölümünden sonra çocuk esirgeme kurumu onu geri almaya niyetlenir. Hayatından vazgeçmeye hiç niyeti olmayan Ricky, üvey babasıyla birlikte ormanın derinliklerine doğru bir kaçış yolculuğuna koyulur. Tabii ki tüm ülke ve çocuk esirgeme kurumu yetkilileri peşlerine düşecektir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
179
127
30
29
16
16
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Alkolik İmam

Bu listeye Captain Fantastic'i de eklerdim.

Semih Sarıkaya

bunu yazmaya gelmiştim, yazılmış, gidiyorum.

purple butterfly

Sen çok güzel bir listeye benziyorsun ama benim şehrimde yarısından çoğu vizyona bile girmedi 😏

Öylesine Birii

merhabalar kübra hanım bizde girdi isterseniz korsan sinema çekimi yapalım

xoxo

zootopia yeni dönemin en güzel animasyonudur ya