Görüş Bildir
Haberler
Emniyet ve Adliyede ‘Sedat Peker’ Krizi: Ankara Başsavcı Vekiline Tenzili Rütbeyle Tayin

Emniyet ve Adliyede ‘Sedat Peker’ Krizi: Ankara Başsavcı Vekiline Tenzili Rütbeyle Tayin

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan kararname ile birlikte 5 bin hakim ve savcının görev yerinde değişiklik yapılmıştı. Görev yeri değiştirilen ve tenzili rütbeye uğrayarak Ankara Batı Başsavcı Vekilliği’ne atanan Alparslan Tufan’ın tayin sebebinin Sedat Peker olduğu iddia edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Soruşturmaya izin vermedi

Soruşturmaya izin vermedi

DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın haberine göre, Ankara Emniyeti, savcıdan Mersin’de Sedat Peker ile bağlantılı olduğu düşündüğü kimselere uyuşturucu operasyonu yapmak için izin istedi.

Ankara Başsavcı Vekili Alparslan Tufan, emniyetin bu isteğine olay yeri Mersin olduğu için Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın karar vermesi gerektiğini söyledi.

Olay Süleyman Soylu’ya intikal etti

Olay Süleyman Soylu’ya intikal etti

Savcının bu karar sonrasında Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, olayı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya intikal ettirdi.

Soylu’nun yaptığı kulis sonrası Alparslan Tufan’ın kritik görevden sürüldüğü iddia ediliyor.

Alparslan Tufan, Gelecek Partili Selçuk Özdağ'a saldırı soruşturmasında MHP'lilerin tehditlerine ve hedef göstermelerine maruz kalmıştı.

Tufan ayrıca Bataklık, Atadedeler gibi kritik operasyonların da başındaki isimdi.

Sedat Peker’den Servet Yılmaz açıklaması

Sedat Peker’den Servet Yılmaz açıklaması

Sedat Peker, 'Deli Çavuş' adlı Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yakınlığıyla bilinen Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz hakkında açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında, bir akrabasından dolayı Yılmaz hakkında açıklamada bulunmadığını savunan Peker, 'Sana sözüm olsun, toplattırdığın tüm rüşvet paralarının kimlerde olduğunu ayrıca da neler yaptığını tüm dünyaya anlatacağım. Seni cezaevlerinde göreceğim' dedi.

Peker'in Yılmaz hakkında 'Sözde Ankara Emniyet müdürüsün. Emniyet Genel müdüründen daha çok gücün var. Tüm tayin listelerini sen yapıyorsun' iddiasına yer verdiği açıklamasında 'Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, akrabanın hatırı için sana hiç dokunmuyordum. Artık benden her kötülüğü bekle. Benim Mersin’de hangi yakınım var da, ona uyuşturucu takibi yapıp, benim ismimi o dosyaya karıştıracaksın? Size yazıklar olsun' ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
14
11
3
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sometimes

Ülkeye bak iğreniyorum resmen ya iğreniyorum

Caner Bey

Ülke bugda kaldı aq.

Furkan Aras

sülü hiç şaşırtmıyor