Görüş Bildir
Haberler
Elon Musk ve Dogecoin Kurucu Ortağı Arasındaki Bitmeyen Gerilim: "Musk Bencil Bir Üçkağıtçı!"

etiket Elon Musk ve Dogecoin Kurucu Ortağı Arasındaki Bitmeyen Gerilim: "Musk Bencil Bir Üçkağıtçı!"

Merlot Vinho
23.05.2022 - 23:48

Elon Musk ve Dogecoin (DOGE) kurucularından Jackson Palmer arasında yeni bir gerilim yaşandı. Musk, kendisi hakkında daha önce ağır iddialarda bulunan Palmer ile ilgili bir tweet'e yanıt vererek tartışmanın uzamasına neden oldu.

İşte ikili arasındaki gerilimin detayları!

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Elon Musk ve Jackson Palmer arasındaki tartışma bitmiyor.

2013 yılında Amerikalı yazılım mühendisi Billy Markus ile şaka olarak Dogecoin'i başlatan Jackson Palmer, geçtiğimiz günlerde kişisel twitter hesabından bir paylaşımda bulunarak 'Başarım kilidi açıldı.' yazdı. Bu tweet, Musk'ın kısa süre önce yaptığı bir paylaşıma yanıt niteliği taşıyordu. Musk kendi hesabından Palmer'ın kripto para tutumunun 'biraz olumsuz' olduğunu söylemişti. Yaşanan gelişmeler sonrası Palmer'ın Musk'ın hedef aldığı kişiler arasına girdiği de kanıtlanmış oldu.

İki isim arasındaki gerilimin mazisi var.

İki isim arasındaki gerilimin mazisi var.

Ancak ikili arasındaki gerilim aslında çok daha öncesine dayanıyordu. Palmer, diğer kripto para birimleriyle dalga geçmek için kurduğu Dogecoin sonrasında, 2015 yılında kripto para topluluğunun toksik olduğunu söylemiş ve piyasadan ayrılmıştı. Özgürlükçü ve sosyalist görüşleri ile eleştirilen Palmer, geçtiğimiz Temmuz ayında kripto endüstrisi için 'güçlü bir kartel tarafından yönetilen tarikat benzeri oluşum' benzetmesini yapmıştı.

Palmer'ın Musk'a olan tutumu her zaman olumsuzdu.

Palmer'ın Musk'a olan tutumu her zaman olumsuzdu.

Dogecoin 2021 başlarında 90 milyar dolarlık hızlı bir yükselişle devler arasında yer alınca Palmer, fikirlerini tartışmak için yeniden Twitter paylaşımları yapmaya başlamıştı. Musk'ın Mayıs ayında düzenlenen Saturday Night Live sunuculuğunu eleştiren Palmer 'Elon Musk, bencil bir üçkağıtçı ve her zaman öyle kalacak' diye tweet atarak ortalığı karıştırmıştı. Sonrasında ise bunu 1 dakika içinde kaldıracağını çünkü hayatından memnun olduğunu söylemiş, dediğini de yapmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Elon Musk bencil bir üçkağıtçı" açıklaması fiyatları etkiledi.

"Elon Musk bencil bir üçkağıtçı" açıklaması fiyatları etkiledi.

Ancak Palmer'ın yaptığı 'üçkağıtçı' benzetmesi ve Musk'ın sunuculuk sırasında bundan bahsetmesi Dogecoin fiyatının aniden düşmesine neden olmuştu. Sonraki hafta attığı tweet'lerle DOGE fiyatının bir miktar toparlanmasını sağlayan Musk eleştirilerini Bitcoin'e yöneltmiş ve enerji verimliliği sorununu gündeme getirmişti. Bunun sonucunda pek çok kişi tarafından düşen piyasanın nedenleri arasında gösterilmiş ve roket teknolojilerinin dünyaya verdiği zarar nedeniyle eleştirilmişti.

Palmer Musk'ın egosunu tatmin etmek için tweet attığını düşünüyor.

Palmer Musk'ın egosunu tatmin etmek için tweet attığını düşünüyor.

Onu en çok eleştiren kişilerden olan Palmer ise en son geçtiğimiz ay Musk'ın Twitter satın alma hamlesini saldırgan bulduğunu söylemişti. Geçtiğimiz günlerde de Musk'ın kişilik kompleksini ve egosunu tatmin etmek için tweet attığını açıklamıştı. Buna dair paylaşımı ise şu şekildeydi:

'Elon Musk'ı sadece kripto pumpladığı için takip eden pek çok kişi var.'

Palmer kesin olarak Musk'ın hedef aldığı kişi listesine eklenmiş durumda.

Palmer kesin olarak Musk'ın hedef aldığı kişi listesine eklenmiş durumda.

Son tartışma ise Musk'ın Palmer hakkında yaptığı bir paylaşım nedeniyle başladı. Dogecoin kurucularından birinin takipçilerine kripto hakkındaki aykırı fikirlerine rağmen Palmer'ı takip etmeleri gerektiğini söylemesi üzerine Musk, Palmer hakkında 'Açıkçası bazen biraz olumsuz olabiliyor.' yorumunu yaptı. Böylece Palmer'ın net olarak Musk'ın hedef aldığı kişi listesine adını yazdırdığı kanıtlandı.

Bakalım ikili arasındaki tartışma önümüzdeki günlerde nasıl ilerleyecek!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın