Görüş Bildir
Bu içerik Onedio üyesi kullanıcı tarafından üretilmiş, Onedio editör ekibi tarafından müdahale edilmemiştir. Siz de Onedio'da dilediğiniz şekilde içerik üretebilirsiniz.

Ellerindeki Eşyalara Bir Türlü Akıl Sır Erdiremeyince Çözümü İnternet Kullanıcılarında Bulan 20 Kişi

Anasayfa
 > Yaşam

İnsanlık olarak her şeyi kolaylaştırmak adına birçok eşya üretmişiz ama bazılarını çözmek biraz zor olabiliyor...

1. "Bir antika mağazasında bulunan bu dikenli metal eşya. Oradakiler bile ne olduğunu bilmiyordu!"

1. "Bir antika mağazasında bulunan bu dikenli metal eşya. Oradakiler bile ne olduğunu bilmiyordu!"

Cevap: Kesme tahtasına takılan rosto veya jambon tutacağı. Kesme tahtası kayıp.

2. "İnternetten verdiğim ayakkabı siparişimde poşetin içine konmuştu. Bu ne? Sarı bir filenin içindeydi ve uzunluğu 17 cm."

2. "İnternetten verdiğim ayakkabı siparişimde poşetin içine konmuştu. Bu ne? Sarı bir filenin içindeydi ve uzunluğu 17 cm."

Cevap: Bu, ayakkabıları vitrinde sergileyebilmek için kullanılan özel bir araç.

3. Chevy Bolt'un arka tekerleğine takılan bir kemer mekanizması.

3. Chevy Bolt'un arka tekerleğine takılan bir kemer mekanizması.

Cevap: Evde yapılan bir şarj sistemi. Bu araba karavanlar için bir çekici olarak kullanılabiliyor. Aynı zamanda bataryasını şarj etmesi için de kullanılıyor.

4. "Eşim bunu bir beyaz fil hediyesi olarak aldı. Nasıl kullanacaklarını bilmiyorlardı ama çöpe de atmak istemediler."

4. "Eşim bunu bir beyaz fil hediyesi olarak aldı. Nasıl kullanacaklarını bilmiyorlardı ama çöpe de atmak istemediler."

Beyaz fil hediye alışverişi: Bir parti oyunu.

Cevap: Bu bir Himalaya takvimi. 12 kademeden en büyük olanı ay, sonraki ikisi ayın günleri, son dört de 4 haneli yıl.

5. "Bu bir arkadaşıma yıllar önce düğün hediyesi olarak verilmişti. Hediye veren kişi ne işe yaradığını açıklamadı. Fikri olan var mı?"

5. "Bu bir arkadaşıma yıllar önce düğün hediyesi olarak verilmişti. Hediye veren kişi ne işe yaradığını açıklamadı. Fikri olan var mı?"

Cevap: Peynir tutucu.Peyniri bozmadan dilimlemenize yardımcı oluyor.

6. "Tencereye benziyor ama kapağının parçalara ayrılması beni allak bullak etti."

6. "Tencereye benziyor ama kapağının parçalara ayrılması beni allak bullak etti."

Cevap: Küçük şişelere buhar verebilmek için kullanılan bir su banyosu. Kapağı, girecek kabın sıkıştırılmasını sağlıyor.

7. "Bir cetvel+bir mektup açacağı +? Bu numaralandırılmış düğmelerin amacı ne?"

7. "Bir cetvel+bir mektup açacağı +? Bu numaralandırılmış düğmelerin amacı ne?"

Cevap: Mektupların ağırlığını ölçmek için kullanılıyor.

8. "Almanya'daki bir garaj satışında bu gizemli obje bulundu."

8. "Almanya'daki bir garaj satışında bu gizemli obje bulundu."

Cevap: Elektrikli süpürgeye takılan bir piskürteç eklentisi.

9. "100 yıllık olduğu ve 1889 yılında patentinin alındığı yazan garip bir kutu. Kutuda çiviler ve delikler var. Bazı çivilerin üstüne numaralar var, çivilerden biri de çatal şeklinde. Sizce bu nedir?"

9. "100 yıllık olduğu ve 1889 yılında patentinin alındığı yazan garip bir kutu. Kutuda çiviler ve delikler var. Bazı çivilerin üstüne numaralar var, çivilerden biri de çatal şeklinde. Sizce bu nedir?"

Cevap: Dikiş makinesinin içinde bulunan bu kutuda dikiş aksesuarları bulunuyor.

10. "Bu arkadaşıma dikiş makinesi olarak verildi."

10. "Bu arkadaşıma dikiş makinesi olarak verildi."

Cevap: Hanımeli kabuğu aksesuara dönüştürülmüş. Yağ dağıtıcısı olarak kullanılıyor.

11. "10 santimlik metal bir obje. Sizce ne olabilir?"

11. "10 santimlik metal bir obje. Sizce ne olabilir?"

Cevap: Eski bir kama. Kendini savunma silahı olarak kullanılıyordu.

12. "Ana biblonun içi boş gibi gözüküyor, çubuk da bir cetvel gibi. Fikri olan?"

12. "Ana biblonun içi boş gibi gözüküyor, çubuk da bir cetvel gibi. Fikri olan?"

Cevap: Sıvının yoğunluğu ölçmek için kullanılan eski bir sıvıölçer. Bir içecekte ne kadar alkol olduğunu ölçmek için kullanılıyordu.

13. "Bir antika mağazasında bulunan bir araç. Ortadaki aralık kör. o yüzden soyacak gibi değil. Fikri olan?"

13. "Bir antika mağazasında bulunan bir araç. Ortadaki aralık kör. o yüzden soyacak gibi değil. Fikri olan?"

'Feuerzangenbowle' denilen bir araç. Eskiden punch yapmak için kullanılırdı. Roma batırılmış bir parça şeker bunun üstüne konurdu ve altından ısı verilince de tatlı damlalar içeceğin içine düşerdi.

14. "Bir taş ocağında keşfe çıktığımda bu metali buldum. Ölçmek adına yanına bir bozuk para ekledim. Damgalanmış o yüzden büyük ihtimalle gümüşten yapılma. Yardım edin!"

14. "Bir taş ocağında keşfe çıktığımda bu metali buldum. Ölçmek adına yanına bir bozuk para ekledim. Damgalanmış o yüzden büyük ihtimalle gümüşten yapılma. Yardım edin!"

Cevap: Bir kaşık/çatal tutacağı.

15. "Bunu büyükbabam vefat ettikten sonra rastgele bir kutuda buldum ve ne olduğunu hep merak ettik. Arkası ise tamamen boş."

15. "Bunu büyükbabam vefat ettikten sonra rastgele bir kutuda buldum ve ne olduğunu hep merak ettik. Arkası ise tamamen boş."

Cevap: Mağaza kartının şarj jetonu.

16. "Eski ahırımın tepesinde bulduğum garip küçük 'oda'. Çıkmanın hiçbir yolu yok, sadece birkaç adım uzaklıkta."

16. "Eski ahırımın tepesinde bulduğum garip küçük 'oda'. Çıkmanın hiçbir yolu yok, sadece birkaç adım uzaklıkta."

Cevap: Peçeli baykuşlar için yapılan bir yuva. Peçeli baykuşlar ortalığı dağıtmaz ve kemirgen hayvanları yerler.

17. "Bunun ne olduğunu bilen var mı? Annem bunu evimizdeki gizli bir rafta buldu ve ne olduğu tam bir muamma."

17. "Bunun ne olduğunu bilen var mı? Annem bunu evimizdeki gizli bir rafta buldu ve ne olduğu tam bir muamma."

Cevap: Mikrosonik bir el bombası. Aktifleştirildikten sonra, 110-116 desibel arasından ses çıkarmaya başlıyor. Uçak türbini kadar yükses ses çıkartıyor.

18. "Metal dedektörü ile yer altında bulunan ağır bir metal obje."

18. "Metal dedektörü ile yer altında bulunan ağır bir metal obje."

Cevap: Bu bir madalya. Saat 12 konumunda, şeridin geçebilmesi için deliğin kırıldığı yeri görebilirsiniz.

19. "Babamın garajını temizlerken buldum. Yıllardır elinde olduğunu ve ne işe yaradığını bilmediğini ama havalı durduğu için sakladığını söyledi. Pek de işe yaramayacak bir merdaneye benziyor."

19. "Babamın garajını temizlerken buldum. Yıllardır elinde olduğunu ve ne işe yaradığını bilmediğini ama havalı durduğu için sakladığını söyledi. Pek de işe yaramayacak bir merdaneye benziyor."

Cevap: Ravioli kesmek için kullanılıyor.

20. “Devralıdığım devasa bir İngiliz anahtarı - 13 kilo ağırlığında. Tuhaf mı, işe yarayan bir şey mi?"

20. “Devralıdığım devasa bir İngiliz anahtarı - 13 kilo ağırlığında. Tuhaf mı, işe yarayan bir şey mi?"

Cevap: Kesinlikle işe yarıyor. Büyük boru hatları için kullanılıyor.

Sizce aralarındaki en garip obje hangisi? Sizin elinizde ne olduğunu çözemediğiniz bir eşya var mı? Yorumlarda buluşalım!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
318
127
42
38
25
15
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorumunu paylaşırken iyi kalpli ol Simple kalp

Milletin garajı bağı bahçesi var çıkıyor böyle şeyler .. Ben evde ki örümcekten bile haberdarım :)

Fatih SY

Sağdan soldan çevirdiğiniz şeyleri bazen eminim ki Onedio'da çalışan başka kimse dahi anlamıyordur. 15 numara buna güzel bir örnek. Tam bir "chicken trans... Devamını Gör

Hipergrafi

#17 pek inancırıcı gelmedi

Lvnt YKSL

Micro Sonic Grenade diye arattır. 2010 civarında çıkmış. şaka oyuncakları gibi bir şey. Ama videosunda gösterdiklerine göre o kadar da gürültü çıkartmıyor gi... Devamını Gör