Görüş Bildir
Haberler
El Yapımı Teraryum Nasıl Yapılır?

El Yapımı Teraryum Nasıl Yapılır?

Müge Kakşi
14.01.2022 - 10:34

Son yıllarda popüler olan teraryum evlerin vazgeçilmez parçaları haline geldi. Teraryum dilimize Latinceden gelen bir kelime olmakla beraber akvaryum ve toprak kelimelerinden oluşmaktadır. Teraryum için bir nevi kara akvaryumu da diyebiliriz. İçerisinde çeşitli bitkiler, taşlar ve benzeri maddeler bulunan teraryum talebin artmasından dolayı pahalı bir hale geldi. Bu yüzden birçok kişi evde teraryum yapımına dair detayları internet üzerinden araştırıyor. Peki evde teraryum nasıl yapılır? Teraryum yapının püf noktaları nelerdir? Teraryum için gerekli malzemeler nelerdir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Teraryumlar son zamanlarda birçok mekan da sık sık karşılaştığımız dekoratif ve aynı zaman da kişiye özel tasarımlarıyla dikkat çeken objeler olarak hayatımıza girmiş bulunmaktadır. Cam ve plastik malzemelerden yapılırlar ve bu sayede daha kullanışlı ve dayanıklı olurlar. Teraryumların iç kısımlarındaki malzemeler ise doğal ve yapay olmak üzere çeşitli ürünlerden oluşmaktadır. Genellikle bu malzemeleri hediye edeceğimiz kişiye yada mekanın özelliklerine göre belirlemek teraryuma ayrı bir farklılık katmaktadır. Dışarıdan teraryum edinebileceğiniz gibi kendi zevkinize göre evde de teraryum yapabilirsiniz. Birçok kişi evde teraryum yapımına dair detayları merak ediyor. Evde teraryum yapımına ve tereryum için gerekli malzemelere dair birçok detaya haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Evde Teraryum Nasıl Yapılır? Teraryum İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Evde Teraryum Nasıl Yapılır? Teraryum İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Teraryumları üç başlık altında değerlendirebiliriz. Bunlar;

1. Tabak Teraryum: Daha çok bitkilerimize alan oluşturmak için tercih edilirler. Üst ve yan kısımları açık şekildedir .

2. Kişisel Teraryum: Genellikle botanik bir ortam yaratmak için tercih edilirler. Çoğunlukla her tarafı kapalıdır yapılacak tasarıma göre bazen her tarafını açıkta bırakılabilir.

3. Hayvan Teraryum: Sürüngen tarzındaki canlılar için tasarlanan bir teraryum cinsidir. Bu Teraryumda ise yan taraflar hava alına bilmesi için açık bırakılırken üst tarafında ise tel kullanılmaktadır .

Hayal gücünüze ve sosyal medyada ki çeşitlere bakarak dilediğiniz tarzda teraryumlar yapmak çok kolay. Biz size yukarıda sadece birkaç tanesinden bahsettik. Şimdi dilerseniz evimizde basit ve şık bir teraryum yapalım.

Tabak Teraryum İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • Yayvan ve hafif derin seramik bir tabak, isteğe göre cam da olabilir.

  • Teraryum bitki toprağı.

  • Misket büyüklüğünde yayvan ve çeşitli taşlar.

  • Birkaç adet cins olarak birbirine yakın bitki sukulent, kaktüs.

  • Seramik küçük objeler ev, bahçıvan şeklinde adam gibi.

  • Canlı yosun ve kuru lavanta çiçeği.

Öncelikle teraryumu oluşturacağımız seramik kabımızı alalım ve tabanına küçük taşları sıralayalım. Bunun sebebi sulama işleminden sonra fazla suyun taşlar yardımıyla tahliye edilmesini sağlamak. Şimdi ikinci aşamaya geçelim, toprağı ikiye ayıralım ve ilk kısmını taşların üzerine yayalım. Toprağın üstünü hafif bir şekilde sulayalım ve toprağın kalan kısmını da eşit bir miktarda tekrar yayalım. Artık bitkilerimizi dikebiliriz ben tabağın karşılıklı iki kenar kısımlarına bitkilerimi ektim. Ardından ortada kalan boş alana küçük evimi yerleştirdim. 

Hemen kurumuş lavanta çiçeklerimi de ağaç görüntüsü oluştursun diye evimin arkasına yerleştirdim. Sonrasında küçük bahçıvan adamımı da kaktüslerin yan kısımlarında konumlandırdım. Elimizde kalan son ürünümüz canlı yosunumuzu da toprak yüzeyin tamamını kapladım harika bir çim görüntüsü verdi. Ardından bir sprey şişesi yardımıyla hafif şekilde bitkileri nemlendirdim. Evet benim konseptim bir çiftlik eviydi dilerseniz sizde kendi zevkinize göre anlattığımız şekilde farklı bir konsept oluşturabilir ve mükemmel bir teraryum yapabilirsiniz.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın