Görüş Bildir
Haberler
Teraryum Nedir?

Teraryum Nedir?

Celal Bozyel
20.01.2017 - 16:00

Teraryum Nedir en güncel yazılar

Teraryum Nedir

Kaynak: https://www.yoyomoyo.com/
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Teraryum Nedir?

Terrarium

Terrarium (teraryum) kelimesi latince terra (toprak) ve aquarium (akvaryum) kelimelerinden türemiştir. Fanus gibi kapalı bir sistemde canlı hayatın devam edebildiği alanlardır. Bugün minyatür bahçe de denen ve süs eşyası veya hobi olarak algılanan terrarium aslında mini bir ekosistemdir.

Teraryum

Teraryum genelde kısmi açık ya da tam açık sistemler olarak cam fanusların içine kaktüs ve sukulent kullanılarak yapılır. Tamamen kapalı sistemler de tasarlanabilir. Kapalı sistem tasarlanan teraryumlarda nemi seven bitkiler tercih edilmelidir.

Minyatür Bahçe

Günümüz kullanımında teraryumlar, hayal ettiğimiz ortamları fanus ya da saksı içinde dilediğimizce tasarladığımız minyatür bahçelere dönüşmüştür. Minyatür bahçe tasarımlarında, haliyle sadece bitkiler değil minyatür insan ve hayvan figürleri, minyatür bahçe malzemeleri, minyatür göl, deniz, dağ, dere ve daha pek çok obje kullanılabilir.

Hayal dünyanızın genişliği ölçüsünde tasarlayacağınız teraryum ve minyatür bahçeleriniz için ihtiyaç duyacağınız her şeyi sitemizde bulabilir, bizimle iletişime geçerek teknik destek alabilir, özel tasarımlar için sipariş verebilir hatta teraryumunuzu uzman ekibimizle beraber tasarlayabilirsiniz.

Kaynak: https://blog.yoyomoyo.com/2016/12/12/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın