Görüş Bildir
Haberler
Dijitalleşmeye Direnen Basılı Edebiyat Dergilerimizden Seçmeler

Dijitalleşmeye Direnen Basılı Edebiyat Dergilerimizden Seçmeler

Dünya dijitale doğru bir kayma yaşarken geleneksel mecradan ayrılmak istemeyen ve bu işi layığıyla yapan edebiyat dergilerimiz var bizim. Bu başarılarının altında ise kesin olarak yatan gerçek, dolu içerikleri ve kaliteli tasarımları. Gelin, bu dergilerin ağustos sayılarını beraber inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kafa

Kafa

Sizin de kulaklarınızda 'Ben de Nişantaşı çocuğuyum Aslı yeuvrum' sesi çınladı mı? İstikrarlı bir şekilde büyümeye devam eden, güçlü kadrosuyla kendini sürekli geliştiren Kafa, listemizin başında yer alıyor.

Kafasına Göre

Kafasına Göre

Feminizm deyince akla gelen ilk isimlerden, kendinden sonraki tüm çağlara damgasını vurmayı başarabilmiş güçlü kadın Frida Kahlo, Kafasına Göre'nin temmuz-ağustos sayısının kapağına renk katmış. Gerçekçi kapak illüstrasyonuyla bakanda tekrar bakma isteği uyandıran dergi, dolu içeriği de ön plana çıkıyor.

Alamet

Alamet

Postmodernizme Alamet ile merhaba deyin! Da Vinci en ünlü eserinin bu postmodern yorumunu görse kesin çok severdi! Renklerin kullanımı ve mekanik vurgular o kadar farklı ki bir bakan bir daha bakıyor. Henüz yolun başında olmasına rağmen edebiyat dünyasında kendine güçlü bir yer edinen dergi, kadrosunda amatör yazar ve çizerlere de yer veriyor. Akıcı içeriği ve yetenekli yazarlarıyla adeta parlayan dergiyi de mutlaka okunması gerekenler listemize alıyoruz.

Kafkaokur

Kafkaokur

Gerilim ve korku romanlarının kralı ünlü yazar Stephen King, ağustosta Kafkaokur'da. Sade, net ve dikkat çekici kapak tasarımıyla dergi, görenlere haydi beni okuyun diye sesleniyor adeta. Edebiyat dergisi deyince akla gelen ilklerden olan dergiyi mutlaka okumanızı tavsiye ediyoruz.

Tuhaf

Tuhaf

Adı da kendisi de Tuhaf :) Tüm dergilerden farklı tasarımıyla dikkat çeken derginin bu ayki kapak konusu ünlü şair Can Yücel. Şair siyah beyaz resmedilmesine rağmen kontrast renklerle dikkat çeken kapak tasarımı çok etkileyici gözüküyor. İlgi çekici içeriğiyle de ön plana çıkan dergi, mutlaka okunması gerekenler listemizde yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

SabitFikir

SabitFikir

Game of Thrones dizisinden ilham alan dergi, ağustos sayısının kapağında Demir Taht'a Aday Diziler konseptini eğlenceli bir şekilde işlemiş. Ne de olsa izleyicinin demir tahtı evdeki koltuğu. Güncel konulardan ilham alan içeriğiyle Sabit Fikir'e listemize hoş geldin diyoruz :)

Arka Kapak

Arka Kapak

Bu dergiyi görünce 'Expecto Patronum!' diye bağırıyoruz! Fantastik roman serisi deyince ilk akla gelen romanlardan olan Harry Potter serisinin karakterleri, bu ay Arka Kapak'ta. Canlı ve kontrast renkler kullanılarak tasarlanan kapak illüstrasyonuyla dikkat çeken derginin kadrosu da oldukça güçlü. Akıcı dili ve güncel konularıyla Arka Kapak da mutlaka edinmeniz gereken dergilerden.

Teşekkürler

Dijitalleşme sürecine rağmen ayakta kalmaya direnen, basılı olarak yayım hayatına devam eden, kağıt kokusunu doyasıya içimize çekmemizi sağlayan tüm dergilere teşekkürler.

Piyasaya çıktığı günlerde 'Şarkısı olan dergi mi olurmuş?' diye okuyucusunu şaşırtan dergi Tezgah da bu ay raflarda adeta parlıyor. Her dönemin güzeli Marilyn Monroe'yu kapağına taşıyan derginin yazar kadrosunda Sunay Akın, Oğuzhan Uğur gibi isimler yer alıyor. İçerikleri işleyiş biçimiyle övgüleri toplayan Tezgah da listemizde kendine yer buluyor.

İzdiham dergisi ağustos - eylül sayısında Yeşilçam'ın ünlü aktörü Sadri Alışık ile selamlıyor bizi. Bülent Parlak'tan Gökhan Özcan'a geniş bir yazar kadrosu olan İzdiham Dergisi'si çok geniş bir kitleye hitap ediyor. Eğlendirirken düşündüren İzdiham Dergisi'ni mutlaka okuyunuz, okutunuz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın