Görüş Bildir
Haberler
e-Devlet Tapu İşlem Sorgulama, Tapu Bilgileri Sorgulama Nasıl Yapılır?

e-Devlet Tapu İşlem Sorgulama, Tapu Bilgileri Sorgulama Nasıl Yapılır?

Bahadır
09.11.2022 - 12:02

2008 yılında kullanıma sunulan e-Devlet, vatandaşlar için büyük kolaylıklar sağlıyor. Eskiden vatandaşlar resmi işlemlerini kurumlara bizzat giderek hallederken e-Devlet, gerekli işlemleri internetten üzerinden tamamlama imkanı sunuyor. Bu hizmetlerden biri de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne ait tapu sorgulama işlemi. Birçok vatandaş ise üzerine kayıtlı olan tapuları internet üzerinden nasıl sorgulayacağını merak ediyor. Peki, tapu bilgileri sorgulama nasıl ve nereden yapılır? e-Devlet'ten tapu sorgulama işlemleri nasıl yapılır? İşte detaylar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tapu Bilgileri Sorgulama Nasıl ve Nereden Yapılır? İşte e-Devlet Tapu Sorgulama İşlemleri

Tapu Bilgileri Sorgulama Nasıl ve Nereden Yapılır? İşte e-Devlet Tapu Sorgulama İşlemleri

Vatandaşlar üzerlerine olan konut ve arsa gibi taşınmazların tapu bilgilerini nereden ve nasıl öğreneceğini merak ediyor. Eskiden Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne bizzat giderek öğrenilen tapu bilgilerini şimdi e-Devlet kapısı üzerinden birkaç adımda sorgulamak mümkün oluyor. e-Devlet tapu sorgulama işlemi için şu adımları izleyin;

  • Öncelikle tarayıcınızdan e-Devlet resmi web sayfasını açın.

  • Ardından çıkan giriş sayfasından kimlik doğrulama işlemlerini yapmadıysanız yapınız,

  • Kimlik doğrulama işlemi için T.C. kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi girerek 'Giriş' butonuna basın. (Eğer bir e-Devlet şifresine sahip değilseniz size en yakın PTT şubesine giderek bir e-Devlet şifresi temin edebilirsiniz.)

  • Ardından açılan e-Devlet ana sayfasının en üstünde bulunan arama butonuna basarak 'Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü' yazıp arama işlemine devam edin.

  • Açılan sayfada 'Tapu Bilgileri Sorgulama' yazısını bularak üzerine tıklayın.

  • Ardından açılan sayfada üzerine kayıtlı olan taşınmazların tapularını görebilir ve buradan tapu bilgilerine, detaylarına ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın