Görüş Bildir
Haberler
Düşük Bütçeli Seyahat Yapabilmek İçin 7 Öneri

Düşük Bütçeli Seyahat Yapabilmek İçin 7 Öneri

Melke Dede
07.01.2018 - 23:23

Malum şu sıralar en moda olan şeylerden biri dünyayı gezmek. Ülkemizde de son zamanlarda hatrı sayılır sayıda insan dünyayı geziyor. En çok merak edilenlerden biri de değirmenin suyunun nereden geldiği. Peki ama gezmek bu kadar pahalı bir şey mi? Hayır değil! Düşük bütçeli geziler aslında sandığımız kadar zor değil.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ülke Seçimi

1. Ülke Seçimi

Düşük bütçeli gezi denildiğinde vize harcamaları kaçınılması gereken başlıca şeylerden biri. Çünkü o belge lazımdı, bu fotoğraf gerekliydi, vize masrafıydı, acente ücretiydi derken fatura artıyor da artıyor. O yüzden seyahatler için en başta vize istemeyen veya vize fiyatları çok pahalı olmayan ülkeleri seçmek gerekiyor. Vize isteyen bir ülkeye seyahat etmek söz konusu olduğunda da mümkünse acenteyi karıştırmadan kişisel olarak vize başvurusu yapmak acenteye ödenecek ekstra ücretten kar etmek için oldukça mantıklı bir hareket.

2. Konaklama

2. Konaklama

Konaklama yolculuklarda en fazla masraf yapılan şeylerin başında geliyor. Bu masraftan da kaçınmak, hiç olmadı en aza indirmek mümkün. Eğer yolculuğunuz kırsal kesimlere olacaksa, durum çadırda konaklamaya müsaitse ciddi bir tasarruf yapacaksınız demektir. Eğer çadır kurmanın mümkün olmadığı şehir merkezlerinde seyahat edecekseniz bedava konaklama esasına dayalı siteleri kullanmak etkili bir çözüm. Bu da mümkün değilse oteller yerine hostelleri tercih ederek yapacağınız harcamayı yarıya kadar düşürebilirsiniz.

3. Ulaşım

3. Ulaşım

Ulaşımdan kar etmenin en güzel yolu şehirlerarası yolculukları otostop çekerek yapmak. Şehirlerde ise taksi yerine toplu taşıma araçlarını kullanmak tasarruf etmek için en etkili yöntemlerin başında geliyor. Taksi kullanılması gerektiğinde yerel halkın kullandığı taksi uygulamalarını kullanmak da kazıklanmamak için oldukça etkili bir yöntem. Ulaşım konusunda en masraflı olan şey uçak yolculukları. Uçak yolculuğu yapacağınızda ise biletinizi erkenden almaya özen göstermeniz bütçenize hatrı sayılır bir katkı sağlayacaktır.

4. Yeme & İçme

4. Yeme & İçme

Takdir edersiniz ki en ucuz yemek kendi hazırladığın yemektir. Mümkünse yanınızda taşınabilir bir kamp ocağı taşıyın ve yemeklerinizi kendiniz yapın. Bu sayede ciddi bir harcamadan kaçınacaksınız. Dışarıda yiyecekseniz de genelde sokak yemeklerini veya ucuz yerleri tercih edin. Bir yere gittiğinizde önce menüyü isteyin ve fiyatları kontrol edin. Fiyatların bütçenize uygun olmadığı yerlerden de hızlıca uzaklaşın!

5. Alışveriş

5. Alışveriş

Çoğumuz gittiğimiz ülkelerden ufak tefek süs eşyaları almayı severiz. Bu süs eşyalarını mümkün olduğunca az almaya gayret edin. Aksi halde hem bavulunuzun ağırlığı hem de aldıklarınız bütçenizi olumsuz etkileyecektir!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Müzeler ve Diğer Ücretli Girişler

6. Müzeler ve Diğer Ücretli Girişler

Hepimiz gittiğimiz yerlerdeki tarihi binaları görmek, değişik yapıları gezmek istiyoruz. Ancak giriş ücretleri hesaplandığında ortaya çok ciddi maliyetler çıkıyor. O yüzden bu gibi yerlerin bir kısmından vazgeçmenin kimseye bir zararı olmaz. Gittiğiniz yerlerde öncelikle ücretsiz yerleri gezmeye çalışın. Ücretli girişi olan yerler arasından da elemeler yaparak seçim yapın.

7. Lokal Seyahat Acentaları ve Tur Rehberleri

7. Lokal Seyahat Acentaları ve Tur Rehberleri

Gittiğiniz ülkelerin hemen hepsinde size cazip gelecek günlük turlar düzenleyen, her yeri iki günde görmenizi garanti eden ve size 'uygun' bir fiyattan tur satmaya çalışan seyahat acentaları olacaktır. Aynı şekilde tur rehberleri de sizi gezdirmek için sıraya girebilir. Öncelikle şunu netleştirelim, bu acentaların bazıları kaçak çalışıyor. Uzak durmamız gerekenler sıralamasının en tepesinde de bu kaçak çalışan acentalar var. Aman dikkat. Gelelim normal tur acentalarına. Pek tabii size önerilen turlara katılabilirsiniz. Ama bu da ayrı bir maliyet çıkaracaktır. Bunun yerine gittiğiniz yer hakkında ufak bir araştırma yapın ve kendi imkanınızla gezin. Böylece çok ciddi bir tasarruf yapabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Uğur Akar

ÇOK FAYDALI VE DOĞRU BİR İÇERİK OLMUŞ. İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.