Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın En Meşhur Tesisatçısıyla Geçen 32 Sene: En İyi 10 Super Mario Oyunu

Dünyanın En Meşhur Tesisatçısıyla Geçen 32 Sene: En İyi 10 Super Mario Oyunu

11.11.2017 - 17:53

Evlerinde Atari bulunan her çocuk, saatlerini Super Mario'ya ayırmıştır. İlk oyunu 1985 yılında Nintendo tarafından piyasaya sürülen Mario serisi, günümüzde de varlığını sürdürüyor. Ekim 2017'de çıkışını yapan Super Mario Odyssey, tüm oyun basınından ve oyunculardan olumlu geri dönüşler aldı. Odyssey, serinin 30. oyunu olarak tarihteki yerini aldı. Bu 30 oyundan en iyi 10 tanesine bir göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Super Mario Land 2: 6 Golden Coins

Golden Coins, Mario'nun Game Boy'a çıkan ikinci oyunu. Mario'nun çoculuk arkadaşının lanetini çözmeye çalıştığımız oyunda amacımız, altı adet altın parayı ele geçirmek.

9. Super Mario Bros 2

Super Mario Bros 2, dönemine göre oldukça hoş gözüken grafikleriyle hayatımıza girdi. Bu oyunlar beraber Mario serisi de oldukça bilinirlik kazandı.

8. Super Mario 3D World

3D World, Wee U konsolu için çıkan en iyi oyun olmayabilir ama Super Mario'nun en eğlenceli maceralarından biri. Bulmacaları ve estetik görüntüsüyle oldukça hayran kazanan bir oyun oldu.

7. Super Mario Galaxy

İtalyan tesisatçımızın maceraları bu oyunla beraber uzayın derinliklerine taşındı. Oyunun tasarımı ve dinamikleri oldukça güzel. Uzayda uçup kaçarak bulmaca çözme deneyimi kaç oyunda var ki?

6. Super Mario Bros.

Super Mario Bros.'un görselini gördükten sonra, gözlerinizden süzülen birkaç damla yaşı sildiniz mi? Büyük bir çoğunluğumuzun Mario ile tanışmasına sebep olan bu oyun bir başyapıt. Başka da bir şey söylemeye gerek yok bence.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Super Mario World 2 Yoshi's Island

Yoshi's Island, Mario oyunları içerisinde bir sanat eseri olarak değerlendirilir. Mükemmel görselleri olan oyun, elle çizilerek tamamlandı.

4. Super Mario Galaxy 2

Super Mario Galaxy zaten oldukça sağlam bir oyundu. Nintendo bu noktada akıllıca bir hamle yaparak, oyunun dinamiklerine çok fazla dokunmadan küçük eklemelerle oldukça başarılı bir devam oyununu piyasaya sürdü.

3. Super Mario Bros 3

Yaratıcı dünya tasarımı ve zorlu bölümleriyle Super Mario Bros 3, geniş kitlelere hitap etmeyi başarmış bir oyun. Bu yapım bize biraz da Mario evrenin karanlık yüzünü gösteriyor.

2. Super Mario 64

Super Mario 64, tartışmasız olarak serinin en iyi 3 boyutlu oyunlarından birisi. 1996 da piyasa çıkan oyunun grafikleri, bugün için bile yeterli seviyede görünüyor.

1. Super Mario World

Geldik Mario dünyasının liderine. Super Mario World, animasyonları, çizimleri ve detaylarıyla listenin başında olmayı hak ediyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
11
9
6
5
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın