Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın En Genç Kripto Milyarderi! Elinde Tuttuğu Ethereum'ların Değeri 1 Milyar Doları Aştı

Dünyanın En Genç Kripto Milyarderi! Elinde Tuttuğu Ethereum'ların Değeri 1 Milyar Doları Aştı

R.G.
04.05.2021 - 12:15 Son Güncelleme: 04.05.2021 - 12:16

Kripto para piyasalarında her geçen gün yeni milyarderler ortaya çıkarken Ethereum'un kurucusu olan Vitalik Buterin en genç kripto milyarderi unvanına sahip oldu. Buterin'in sadece elinde tuttuğu Ethereum'ların tutarı 1 milyar doları aştı.

Ethereum’un 2015 yılında piyasaya sürülmesini sağlayan Vitalik Buterin henüz 27 yaşındayken dünyanın en genç kripto milyarderi oldu. Ethereum haftanın ilk gününde 3000 doları aştı ve bu yıl yüzde 325 oranında yükseliş kaydetti.

2018 yılında Ekim ayında cüzdanını ifşa eden Buterin’in 333 bin 410 adet Ethereum’unun bulunduğu ve bunun da değerinin 1 milyar doları aştığı belirlendi.

Piyasa değeri toplamda 376 milyar dolara ulaştı

Ethereum’un piyasa değeri toplamda 376 milyar dolar seviyesinde. Bitcoin ise 1.08 trilyon dolar olarak liderliğini sürdürüyor. Ethereum, bankalar ve sigorta şirketleri gibi geleneksel finansal aracılarının yerini almayı amaçlayan merkezi olmayan finans (DeFi) uygulamalarının artan popülaritesi nedeniyle yılın başından bu yana yükseliş yaşadı.

Vitalik Buterin kimdir?

Vitalik Buterin kimdir?

Vitalik Buterin 1994 yılında Moskova’nın hemen yanı başındaki Kolomna kasabasında dünyaya geldi. Ailesiyle birlikte bir süre sonra Kanada’ya göçen Buterin, Toronto’da hayatını sürdürmeye başladı. 2012 yılında 18 yaşındayken Ethereum’un kuruluşunda kendisine yardımcı olan Mihai Alisie ile Bitcoin Magazine’i kurdu. Buterin bu dergide yazılar yazmaya başladı. 

Buterin, blokzincir teknolojisi ve merkezi olmayan uygulamalarının potansiyeli hakkında kapsamlı bir anlayış geliştirdi. 2013 Kasım ayında Ethereum ile ilgili raporunu yayımladı. O ve ekibi Ethereum’u geliştirdikten sonra, Ocak 2014’te kamuya açıkladı. Özellikle ekibi Mihai Alisie, Joe Lubin, Anthony Di Iorio, Gavin Wood ve Charles Hoskinson’ı içeriyordu. Ayrıca Ethereum ağının yerel bir simgesi olarak Ether (ETH) kavramını türettiler.

Birkaç ay sonra Buterin ve ekibi Bitcoin karşılığı Ether satarak 31.000 BTC’nin üzerinde gelir elde ettikleri bir Ether kitle satışı düzenledi. Bu para ile İsviçre’de Ethereum Vakfı’nı kurdular. Bu kâr amacı gütmeyen kuruluş, Ethereum’un açık kaynaklı yazılımının geliştirilmesini sağlamaktadır.

Ayrıca, Buterin şu an Ethereum protokolünün gelecekteki sürümleri üzerinde çalışan bir Ethereum araştırma ekibine liderlik ediyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
5
2
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın