Görüş Bildir
Haberler
Dünyada Bir İlk: İskoçya'da Tampon ve Pedler Bedava Dağıtılacak

etiket Dünyada Bir İlk: İskoçya'da Tampon ve Pedler Bedava Dağıtılacak

İskoçya, regl döneminde gereken ürünlerin bedava dağıtıldığı ilk ülke oldu. Yasa kapsamında tampon ve pedler ücretsiz olarak verilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Maddi gücü yeterli olmayan kadınlara destek

Maddi gücü yeterli olmayan kadınlara destek

İskoçya Parlamentosu’nda dün kabul edilen yasal düzenlemeyle yerel yönetimlerin, ihtiyacı olan herkesin tampon ve ped gibi ürünlere erişimini ücretsiz olarak sağlaması zorunlu oldu.

Yasa, maddi gücü yeterli olmayan kadınlara bu yönde destek verilmesi için 2016’dan beri kampanya yürüten İşçi Partisi milletvekili Monica Lennon’ın önerisiyle hazırlandı.

İskoçya'da bir kadın, her ay ped ve diğer ürünler için 85 lira ödüyor

İskoçya'da bir kadın, her ay ped ve diğer ürünler için 85 lira ödüyor

Lennon, ekonomik koşullar, kısıtlamalar nedeniyle salgın sürecinde regl dönemi ürünlerine bedava erişimin daha da önemli hale geldiğinin altını çizerek düzenlemenin yürürlüğe girmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

İskoçya’da 2 bini aşkın kişinin katılımıyla yapılan bir araştırmaya göre okul ve üniversitelerdeki dört öğrenciden biri tampon veya ped alma konusunda zorlanıyor. Bir kadına bu ürünler her ay ortalama 8 sterline (85.1 lira) mal oluyor.

'Öğrencilere yönelik dağıtım da, yasal olarak garanti altına alınmış olacak'

'Öğrencilere yönelik dağıtım da, yasal olarak garanti altına alınmış olacak'

Lennon, bu veriler göz önüne alınarak ülkede okul ve üniversitelerde dönem ürünlerinin dağıtıldığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Yasayla bu hizmet toplumun her kesimine ulaşacak. Öğrencilere yönelik dağıtım da yasal olarak garanti altına alınmış olacak”

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
149
67
9
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
morningstars

olması gereken zaten bu

damaged_cute

Harika bir karar. Bizler de hijyenik ve sağlam bir ped alalım dersek 25 TL'yi gözden çıkarıyoruz (ped denilince akla gelen orkid, molped gibi markaların fiya... Devamını Gör

Tansel Kmo

yıllar önce aklıma gelen tamda buydu, her ay kadınlara ped parası verilse devlet tarafından diye düşünürdüm .yapılması gereken bu zorunluluk aslında sağlık h... Devamını Gör